Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám problém. Když netbook probudím z hibernace (Win 7), tak mi nefunguje internet. V připojení to píše přístup k internetu, ale když dám "odstranit potíže", tak to napíše, že microsoft.com neodpovídá. To je ale hrozně divné - protože když zkusím pingnout seznam.cz, tak to úplně normálně vrátí odpověď. (Po restartu funguje zase i internet)
Nedávno jsem si nainstaloval program MyPublicWifi na sdílení připojení - může to s tím mít nějakou souvislost?
Napadá Vás něco, co bych měl zkontrolovat?
Děkuji za odpovědi. Zelda
Nefunguje internet, nebo jenom určitý program? Pokud má ale seznam.cz odezvu, tak bych možná i řekl, že internet funguje.
1) Adresu mám přidělenou DHCP.
2) Když dám "odstranit potíže" (windows se snaží sám opravit problém), tak to píše, že počítač je pravděpodobně správně nakonfigurován, ale microsoft.com neodpovídá. Přičemž je divné, že to samo píše "Přístup k internetu". Jak ale říkám, nefunguje Firefox, nefunguje IE, nefunguje TeamViewer - nefunguje nic, co se připojuje k netu. Přitom ale, jak jsem již napsal, při příkazu "ping www.seznam.cz" se úplně normálně vrátí odpověď. Po restartu vše ok. Jsem z toho jelen
Abych to tu nějak uzavřel a pro podobně tápající jedince. Po čase jsem si všiml, že problém nenastává po probuzení z hibernace, ale zkrátka po určitém časovém intervalu po tom, co byl NB zapnut.
Nedávno jsem náhodou přišel na to, že v procesech mně běhá podezřele moc programů, co by mohly mít podle názvu potenciální vliv na net (z nedávného pokusu rozšířit přes komp po doma signál z gprs modemu) tak jsem je všechny postupně pozavíral - a světe div se, net funguje jak má. Konkrétně šlo o proces programu MyPublicWifi...
Děkuju Vám všem tady za rady
na mým kompu je tahle prodleva sítě po probuzení taky, resp. až malou chvíli po tom, hned totiž fachá a vypadne až po 10-20 sekundách a to pak nejde 2-5 minut, vypadá to na nefunkční lokální DNS cache či napojení na servery DNS z konfigurace sítě v routeru, protože záznamy ze souboru hosts fungujou - v hosts mám zadaný adresy 5 dns serverů a na ty při tom výpadku pingat jde, na adresy zadaný názvem pingat nelze, to začne fungovat až síť naskočí, routerem to není, v telefonu internet jde bez výpadků, je to chyba woken...
a dělalo to dřív na 32bit sedmách i teď na čerstvých 64bit sedmách, jak na wifině kdysi v noťasu, tak na drátovce broadcom v desktopu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.