Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dochází velikost disku od Google

Od: lukis odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,
mám založený Google účet, kde mám velikost pro fotky z telefonu 15GB.
Mám ho už skoro plný, nabízí se jen placené navýšení prostoru, to však nechci :(
Jak to řešíte vy?
Slyšel jsem, že když by byly fotky ukládány v menší kvalitě, nevztahoval by se na mě limitní prostor?
Děkuji za radu

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zmenšovat kvalitu fotek je nesmysl, zpátky se to už nikdy vrátit nedá.

V 1. řadě bych vymazal všechny zbytečné a nepotřebné fotky. Tím se Vám uvolní minimálně 2/3 místa ;). Kupte si externí disk, třeba 1 TB a ukládejte fotky na něj. Hezkých pár let ho pravděpodobně nezaplníte.

mark112
Není to nesmysl naopak je to velmi praktické. Úložiště pro fotky je při standardní kvalitě neomezené a Google fotky pak budou zálohovat zdarma každou fotku co za život pořídíte . Standardní kvalita je přitom pořád dostatečně vysoká i pro případný tisk 1:1

hodnocení

2x
Provést kompresi fotek
mark224
Další nesmyslná rada... Každá JPEG fotka je vždy kompromovaná a zvyšování míry komprese přináší výraznější degradaci kvality než pouhé snížení rozlišení. Smysl má prostě zálohovat v nižším rozlišení jak to Google fotky přímo nabízí. A pak je úložiště pro fotky neomezené

tomas11*
hodnocení

2x

Založte si v klidu další ůšet.;)

maek223
To je nesmysl... Jak by pak se dvěma účty asi provozoval automaticky backup z mobilních Google fotek? To co radite je pitomost a velmi nepraktické
tomas11*

Nepoužívám google fotky a nepotřebuji automatické zálohování, ale ukládám si na google disky svoje filmy a fotky jaké chci a kdy chci, a pro mne těch 4x15GB zatím (4účty) zcela dostačuje a nemusím snižovat žádnou kvalitu.

hodnocení

2x

To máte 15GB fotek?

A co koš v google prázdný?

poradte.cz/...

radis
hodnocení

2x

Naprosto řešení nesmyslu, přes různé likvidovaní fotek snížením jejich kvality apod. když se to dá vyřešit tím, že budete mít 100GB od 50kč/měsíčně ... Tak to řeším já - na icloudu mám zaplacenou větší kapacitu - těch pár korun je úplně irelevatních.

inspa*
hodnocení

2x

Nenasel jsem lepsi reseni, nez ze jsem proste tech 100G zaplatil a mam klid. Jak uz tu kdosi zminil, je to 60 Kc/mesic, ja zaplatil za cely rok 600, takze 50/mesic. Nebo se poohlednout po jinem cloudovem ulozisti. Nebo zalohovani na google vypnout, zalohovat rucne doma na pocitac (akorat na to pravidelne myslet). Nebo provozovat vlastni cloud (mam napr. NAS od Synology doma).

dalimil
hodnocení

1x

Rozšířit si prostor na Google Drive na 100 GB stojí 60 Kč za měsíc. To mi přijde únosná částka.

lukis
hodnocení

Asi si tam navolím aby se kvalita snížila, ale zálohovaly se všechny fotky, nevíte kde se to dá nastavit na googlu?
Jak je to pak s videama? Ty se taky nějak zmenšují?
Děkuji za radu

lukis
hodnocení

Dobrý den,
Atak jsem si promazal fotky a mám tam teď okolo 11-12GB, na chvíli to snad postačí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]