Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam ukládá Windows 10 screenshoty?

Od: davejenej* odpovědí: 8 změna:

Zdravím. Na netu jsem našel, že když děláte snímek obrazovky v Desítkách pomocí kláves Win + PrtSc tak se automaticky uloží do složky Obrázky --) Snímky obrazovky. Bohužel žádnou složku jsem nenašel. Kam se to tedy ukládá?

Díky, DaveJeNej

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Podle toho, čím to hledáš.

Skutečná cesta je

C:\Users\jmeno\Pictures\Screenshots

Pokud použiješ průzkumník, tak to bude

Obrázky \ Snímky obrazovky

davejenej*
hodnocení

Buhužel, tak ani tak to složku Snímky obrazovky nenajde

hodnocení

0x

Nějak nechápu, proč máte potřebu používat PrtSc na Widlích 10, které jsou vybaveny aplikací výstřižky, kde si můžete sejmout třeba jen potřebný výsek obrazovky a následně uložit kam libo.

Tu kombinaci kláves používám na starých Widlích - 95, 98, XP a pod, kde zmáčknu PrtScr a pak Ctrl+C otevřu Malování dám Ctrl+V a uložím opět kam libo

davejenej*
hodnocení

Je to pro mě rychlejší když dělám hodně snímků obrazovky

To mi tedy rychlejší moc nepřijde, screenů dělám mraky a nemůžu si Výstřižky vynachválit. Dříve jsem též používal Screenhunter, i to by Vám mohlo pomoci

instaluj.cz/...

pecan
hodnocení

0x

Podle mne s snímek orazovky ukládá do adresy c:\Users\jméno\OneDrive\Obrázky\Screenshots\

hodnocení

0x

Klasicky Ctrl+Prtsc se uloží do schránky, otevře se Malování a tam se obsah schránky vloží a teprve potom se s obrázkem pracuje. A je to již popsáno i zde poradte.cz/...

hodnocení

0x

Bez ohledu naa OS (dnes sice Win 10), odedávna používám pouze klávesu PrintScreen, pak otevřu Irfan View a dám Vložit. Je to nejrychlejší. Dál už záleží co je potřeba s obrázkem udělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]