Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam se ukládá printscreen?

Od: zofa odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,
kam se ukládají obrázky, které pořídím klávesou printscreen? V PC nemůžu nic najít. Chtěla bych je poslat mailem.

Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Otevřít malování, kliknout na "vložit" nebo stiknout kombinaci ctrl+v, následně uložit, vybrat místo uložení(nejlépe plocha) a máte vymalováno. V mailu připojíte jako přílohu vámi uložený obrázek na ploše a je hotovo.

hodnocení

2x

V PC těžko něco najdete. V nejjednodušší formě se PrtScr ukládá do imaginární schránky (clpiboard), která obsahuje jen jeden Screen. Každým dalším PrtScr se původní zápis přepíše. Pokud je chcete zachovat, musíte každý pořízený screen obratem ze schránky vyjmout a uložit. Já to obvykle dělám v Malování, kde navíc ten Screen jde mírně upravit a pak uložit. Takže: PrtScr - otevřít Malování - Ctrl+V - případná úprava obrázku - Soubor - Uložit jako - obvykle vybírám .jpg. Zvolíte Složku pro uložení, no a pak při posílání mailu přiložíte soubor z té složky jako přílohu.

Z uvedeného plyne, že ve schránce máte maximálně poslední pořízený Screen, ostatní jsou ztraceny a je nutné je pořídit znovu.

hnipirdo*
hodnocení

2x

Používám rychlejší aplikaci: http://ctrlv.cz/wGkn, kde můžeš obrázek oříznout a uložit kam chceš.

Hnipirdo, tohle mě hodně zaujalo, ale nic se mi neotevřelo. Kde je chyba? ;) Předchozí návody umím, dělám je, ale v Picasa3.

doplněno 29.06.17 16:54:

Hnipirdo, jo jo! Funguje to.*ua* Děkuji

hnipirdo*

Použiješ-li klávesnici screen, tak si otevři http://ctrlv.cz/ a klávesnici CTRL+V vložíš snímek, který ořízneš dle potřeby a zkopíruješ odkaz. Pochopila?

hodnocení

2x

Ještě doplním ostatní, že když přidáte levý ALT + PrintScreen uloží se obraz pouze vybraného okna. Což se hodí, aby někdo neviděl, co vše máte dole v liště otevřeno apd. bez ořezání.

poradte.cz/...

Kam se ukládá printscreen?

figurek*
hodnocení

1x

zkuste otevřít malování, stisněte CTRL+V, obrázek si pojmenujte a uložte jako jpg.

fran56ris*
hodnocení

1x

O které verzi je vůbec řeč?

Mě se screen u W 10 ukládá normálně do knihovny / Obrázky v průzkumníku.

vladimir*
hodnocení

1x

Již bylo zodpovězeno, ve Windows je ale také pro tyto účely velmi vhodný program "Výstřižky", s ním si sejmu pouze mnou vybranou část obrazovky a hned si ho mohu pojmenovat a uložit.

hodnocení

0x

Printscreen je obrázek a ukládá se do schránky. Vy ho pak můžete v jakémkoliv editoru otevřít stisknutím tlačítka vložit. Já používám nejčastěji IrfanView. Můžete zde obrázky snadno upravovat a dělat třeba i výřezy.

A ukládá se tam, kam chcete vy. V editoru si určíte, kam to chcete uložit.

miloslavd*
hodnocení

0x

Klávesa Win+Prtsc

Ukladá sa do Tento počítač,User,Obrázky

Kam se ukládá printscreen? #2
Kam se ukládá printscreen? #3
vaclava

Mám Windows 10 a stiskem Win + Prt Scr jen problikne obrazovka a mezi obrázky se to neuloží. Když ale stisku levý Alt + Prt Scr, obrázek se uloží na OneDrive do složky Snímky Obrazovky.

lukassov

Co je ta zkratka Win?

03.02.19 12:46

Windows.

Taková ta klapka se symbolem Windows - vedle levé klapky Alt.

hodnocení

0x

Ukládají se do paměti. Z paměti je můžete vyzvednout např. v programu malování (mspaint) zkratkou ctrl+v. Pokud používáte nějaký konkrétní program, který používá printscreen svým vlastním způsobem, pak může mít nadefinovanou cestu, kam ukládá obrázky automaticky. Je to závislé na druhu programu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]