Nejste přihlášen/a.
Hledám program, který by upozorňoval každých 40 až 45 minut. Je mi vcelku jedno, jestli by šlo o vizuální nebo akustickou připomínku, ale mělo by být možné ji případně nějak upravit.
Příjemná (ale není to podmínka) by byla možnost občas vložit další "mimořádnou událost" na konkrétní datum a hodinu (např. na kontrolu u lékaře).
Program (nechci využívat možnosti OS nebo jeho aplikací, dávám přednost řešení programem jiného výrobce) by měl být co nejmenší, běžet na pozadí a nevytěžovat příliš RAM.
RAM: 2 GB
Možná to jen nezkusila, možná to ale nefunguje. Taky jsem se o upozornění před časem pokoušel, pěkně jsem si to nastavil, povoli, vše potřebné vyplnil, systém o tom zřejmě opravdu věděl, uložené to bylo, ... prostě všechno vypadalo dobře - jen to prostě neoznamovalo
"Desítky" nijak netrápím, i na PC s 2 GB RAM běží svižně. Sama jsem o ně nestála (nebyla bych je pořizovala), ale dostala jsem je spolu se starším PC, tak jsem si řekla, že je vyzkouším. Zkouším už skoro dva roky. (--:
Všechny aplikace od Microsoftu jsem "zrušila", pokud něco z toho, co nabízely, potřebuji, řeším to pomocí programů třetích stran. (Rozebírat, proč nechci používat "microsoftí" programy, by bylo na dlouho.)
Potřebuji "automatickou" upomínku/připomínku každých 40 až 60 minut. Zatím jsem našla jen programy, ve kterých mohu nastavit upomínku za 40 minut, ale po připomenutí musím nastavit další...
To potom nedává moc smysl využívat systém Windows, když se snažíte naprosto všechno od Microsoftu nevyužívat a hledáte alternativy. Pokud se zdráháte používat systémovou aplikaci "plánovač úloh"tak je to úplně to samé jako nepoužívat poznámkový blok notepad.exe, nebo kalkulačku calc.exe a dalších stovky, neli tísíce součástí windows, protože to všechno jsou programy Microsoft. Neříkejte mi, že nahrazujete naprosto každou aplikaci ve windows nějakou alternativou. To už by trápeni s 2GB fakt bylo ) ... Ano, desítky jsou v základu nastaveny na šmírování, logování, telemetrii, ale za to může spíše nastavení systému a naprosto jiných aplikací, nežli viz zmiňovaný notepad či plánovač... apropos... nepoužíváním těch aplikací se toho šmírování stejně nezbavíte. Nicméně k dotazu ... našel jsem, co hledáte :
Cool Timer (ctimer.exe) -> harmonyhollow.net/...
Zabýrá cca 70MB RAM a umí toho fakt moc... já vyzkoušel jen ten opakovaný timer a funguje to. Dá se toho nastavit fakt bambilion viz náhled nastavení toho opakování
Jinak pokud by naopak byl někdo paranoidní vůči aplikacím třetích stran, tak jsem našel opakované časovače i online přes web :
nebo
Nemínila jsem tu rozebírat, proč nechci používat Microsoftí programy, ale když, @Yakub, jinak nedáte...
Dávám přednost programům v portable verzích, abych po případné přeinstalaci systému měla co nejvíce programů okamžitě k dispozici.
V případě programů od MS musím většinu programů přeinstalovat a znovu nastavit. Kalkulačku používám systémovou (jen jsem ji nahradila starší verzí) a místo Notepadu používám Metapad, který si "umí" uložit velikost a umístění okna, (částečnou) průhlednost, potřebuje minimum paměti, práce s ním se mi zdá pohodlnější.
Dalším důvodem je spotřeba paměti.
Windows pro mne mají smysl jenom kvůli internetu > neumím si připojení k internetu (od T-mobile) nastavit pod Linuxem. T-mobile bohužel neposkytuje podporu pro Linux.
Připojení k internetu je další věc, která mne u Desítek nebetyčně ***. Byla jsem zvyklá si připojení spravovat sama a k internetu se připojovat jenom v okamžiku potřeby.
Desítky si vynutily správu připojení a připojují mne už před naběhnutím (nebo v průběhu nabíhání) systému. Pokud jim správu odeberu, hlásí mi, že tento PC nikdy nebyl připojen k internetu a neumožní mi se připojit "ručně". Chci-li se od internetu odpojit, nebo nechci-li, aby se Desítky do internetu přihlašovaly samy, musím odpojit modem.
Jediné, co se mi (ani už nevím jak) podařilo, bylo nastavení "placeného připojení", takže už mi Desítky neukrajují tolik z měsíčního limitu FUP...
@Bohumil > děkuju za odkazy.
S programem Budík jsem se setkala už dříve, ale nikdy jej nezačala doopravdy používat. Je to spíše diář, já však potřebuji "časovač">něco jako "automaticky opakovanou minutku".
Český odkaz na Works mi nefungoval, tak jsem si Works našla v němčině. Časem vyzkouším.
@Yakub > také děkuji za odkazy, postupně vyzkouším.
Po vložení otázky jsem našla a třetí den testuji Free Alarm Clock . Automatické opakování nenabízí, ale je možné v něm nastavit "neomezený počet alarmů". > Začala jsem asi 15 alarmy po 45 minutách, ale interval byl příliš krátký, takže jej postupně prodlužuji. Zatím jsem na 9 alarmech po 90 minutách. Program je jednoduchý, nastavení alarmů jednorázové, opakovat lze každý den včetně víkendů, svátků, ... Lze zvolit upozorňovací text a přiřadit nějakou melodii. Ale - a to je hlavní - při běhu na pozadí zabírá v paměti neuvěřitelných 1,7 MB...
Vyzkouším i další programy, ale myslím, že tu paměť těžko některý překoná...
K programu Free Alarm Clock jsem zapomněla zmínit, že lze kterýkoliv alarm jednorázově přeskočit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.