Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kalendář s připomenutím (W8.1)?

Od: bohumil® odpovědí: 10 změna:

Potřeboval bych do NB nějaký šikovný a jednoduchý celoroční kalendář s připomenutími, který by, ihned po "probuzení" NB, upozornil na události pro daný den (platby, návštěvy, události a pod.), nejlépe vázaný na čas v NB. OS W 8.1.

A v případě, že by se na NB pracovalo, aby fungoval "na pozadí" a aby vydával, v aktuálně nastaveném konkrétním čase události (případně v nastavitelném předstihu), zvukový signál, pokud možno opakovaný. A totéž, pokud by NB byl "uspaný". V tomto druhém případě, něco podobného, jako je třeba kalendář Google pro Androida, ale ten je vázaný na Google (adresu @gmail.com) a pouze jednou a krátce "cinkne" v nastaveném čase události, což se snadno přeslechne.

Víte o nějakém, s výše popsanou funkcí, případně prosím o informaci, kde jej stáhnout (a pokud možno free). :)

Pro mne pochopitelně v češtině, "englisch nevládzněm".*nevi*

doplněno 19.02.19 11:02:

Potřebuji odinstalovat aplikaci, která toto mohla umožňovat, ale nefunguje a nejde ani odinstalovat. Viz můj komentář a přiložený prt sc obrazovky při snaze o smazání aplikace.

doplněno 19.02.19 18:56:

magdon- omluva Vám i tvůrci. To někdy bývá problém, pokud není dostatek infromací. Jak jsem už psal v otázce na odinstalaci, vše se, na základě Vaší rady a informace a i ostatních, podařilo vyřešit. Jak odinstalace tak i funkčnost. Takže "Budík" funguje i na těch W8.1. A snad už bude stále.*palec2*

Důležité je rovněž kam se instalační soubor po stažení extrahuje a pak při zadávání údaje o zadávání jména (označení) diáře, je nutno toto směrovat přímo do adresáře (složky), kam byla aplikace extrahována. Jinak nejde název diáře vložit a aplikace nefunguje. *nene*

A opravdu je nutno pohlídat, aby nedošlo k vícenásobnému spuštění aplikace, neboť pak opět je tato nefunkční a při spouštění se objeví "nelze vytvořit soubor budík.log". V případě jeho spuštění je možno toto zkontrolovat ve "skrytých ikonách" a pokud se objeví "nelze vytvořit soubor budík.log", tak je nutno ukončit chod vícenásobně spuštěné aplikace ve "správci úloh" a pak jde opět vše OK. A uložená data zůstávají. :)

Jaký kalendář s připomenutím (W8.1)?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mnoho let používám jednoduchý, přesto téměř geniální program, zvaný " budík". Ten název je trochu zavádějící, v podstatě je to diář. Je v češtině a umí toho spoustu (třeba v určený čas přehrát smetanovu "Vltavu", nebo celovečerní film *smich*). Pod WIN 7 a staršími funguje dokonale, pod vyššími verzemi nutno vyzkoušet. Budík se dá najít na Internetu, ale pokusím se vám ho poslat vnitřní poštou.

doplněno 18.02.19 16:12:

Aha, tak poštou to nejde :(. Zkuste to stáhnout tady. Hlášku, že Vám to možná nebude na Vašem PC fungovat ignorujte.

hodnocení

Díky moc. Staženo, zkouším funkce a nastavování. Nápověda nejde, W 8.1 nepodporuje, ale je v češtině a celkem intuitivní, takže formou pokus/omyl se snad brzo naučím. Vypadá to velmi nadějně. Ještě jednou díky.*ua*

hodnocení

Pro magdon. Tak mám smůlu.*zed*

Vypadalo to po stažení velice nadějně, celá ta koncepce. A mohlo to být to, co bych potřeboval. Ale po dlouhodobějším zkoušení a laborování jsem zjistil, že je, zřejmě vzhledem k tomu, že byla vytvořena poslední verze 1.08 pro max. verzi Win.NT 4.0, tak už je pro mé W8.1 nepoužitelná a funguje velice nekorektně. Třeba při zápisu a jeho uložení dává hlášku "Do souboru nelze zapsat data". A pokud se je nějak zapsat podařilo, tak připomenutí stejně nefunguje.

Větší problém ale nyní nastal, že se toho nyní nemuhu v NB zbavit ! Vlasní možnost odinstalace tvůrce nenabízí, a při snaze o odinstalování, se, v klasickém Win. přehledu nainstalovaných aplikací, vůbec neukáže. A při odinstalaci přímo v uložených adresářích a položkách jdou vymazat sice pomocné soubory, ale vlastní aplikace "Budík. exe" a soubor "Budík.log" smazat a odinstalovat nejdou a je to zdůvodněno, že je zahrnuta jako "Osobní organizer pro Windows". A když vyhledám v adresáři ty "Os.organizery", kde by to mělo být, tak to tam rovněž není.*nene*

A nakonec "perlička", ve skrytých ikonách, na hlavním panelu, mám za sebou 36 ikon budíka (s přidruženým názvem vloženého souboru) a zatím se mi žádným způsobem nepodařilo je odtud dostat, ani když v "přizpůsobení" zadám jejich "Skrýt ikony i upozornění".

Na NB to jinak zatím vliv němělo, tak teď řeším, jak to všechno dostat pryč.*ee*

Nakonec budu možná muset asi zkontaktovat toho "tvůrce", pokud tedy ještě vůbec žije.:)

Takže případné zájemce, před instalací této aplikace, důrazně varuji!

Tak to mě moc mrzí, jestli jsem Vám zaplevalil PC.

Jen ještě nápad - Podle Vašeho popisu to vypadá, že máte spuštěný program zároveň několikrát. Budík může běžet vždy jen jeden, když se ho pokusíte otevřít jako druhý (první běží na pozadí), hlásí, že "nelze vytvořit soubor budík.log!" . Jestli jste zvolil možnost spouštění při zapnutí PC, nelze budík znovu spouštět ručně, dokud ten běžící na pozadí ručně nezavřete. A samozřejmě, že když běží na pozadí, nelze ho ani odinstalovat. Pozavírejte všechny běžící budíky (třeba přes "správce úloh", nebo jak se to ve Vašich Windousech jmenuje) a zkuste to znova. Já myslím, že to fungovat bude.

Autor "Budíku" sice asi ještě existuje, ale už před pár lety se nechal slyšet, že se další podpoře programu nehodlá věnovat.

A ještě dodám - když chcete obnovit zobrazení Budíku běžícího na pozadí (to znamená že se "smrsknul" do ikonky vpravo dole na liště), musíte kliknout na tuhle malou ikonku. Nesnažit se o nové spuštění. Tím právě vznikají Vámi popisované potíže.

hodnocení

Magdon díky. Funguje už celkem OK a zdá se mi docela dobrá. Měl bych pouze dotaz, proč se některé zápisy u položky "akce" zapisují černě a některé červeně. Na to jsem ještě nepřišel. A rovněž se mi u některých dní "rozhodily" hodinové a minutové údaje a nejdou v "nastavení" a "stránky" srovnat jak byly původně (po těch 30-ti minutách). Nevíš čím to může být?

hodnocení

2x

Zkuste se podívat tady, je tu něco přímo od autora...dle uživatelů prý funguje i pod Win 10, tedy verze 1.08+... Budík mám mnoho let a nyní jede i pod windows 10. Díky...čtu v komentářích... celé odsud

praivo*
hodnocení

0x

Vždyť aplikaci pro kalendář mají Wokna 8+ už zabudovanou, jmenuje se (překvapivě) Kalendář a umí mj. i synchronizaci s Google Kalendářem.

hodnocení

praivo® - Tak já ve svých W8.1 žádnou vlastní MS aplikaci kalendáře nemám. Ať hledám jak hledám. Mám ale instalován MSWorksy, které mají aplikaci kalendáře, docela dobrou a i formou podobnou tomu "Budíku". Ale není u ní upozornění zvukové, alepoň jsem to zatím někde nenašel. A u toho "budíku" je dobré, že je možno vložit do "připomenutí" velmi jednoduše jakýkoliv odkaz (zvuk, hudba, video), který se spustí v nastaveném čase.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]