Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak instalovat a užívat aplikaci VirtualBox?

Od: bohumil® odpovědí: 1 změna:

Můj dotaz se vztahuje k původnímu dotazu, uvedeném v odkaze. Stáhl jsem si aplikaci pro virtualizaci OS Win. XP-32 bit. na Win.8.1- 64 bit., VirtualBox 6.0.4. Zatím jsem ji ještě neinstaloval. Mám dotaz, zda někdo neporadíte, kam ji instalovat a jakým způsobem se s ní pracuje. Mám obavy, abych si něco "nepodělal"na NB. Potřebuji s její pomocí pracovat se straší aplikací CorelDraw 4, která mi parcuje pouze na těch Win. XP 32 bit.

poradte.cz/...

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Virtualbox vytvoří virtuální pc v okně programu. Nainstalovat, spustit. Dát vytvořit nový virtuální stroj. V průvodci se nastaví typ spouštěného os, velikost virtuálního disku(doporučuji nastavit větší) i ram. V nastavení se vybere cesta k instalačnímu iso, nastaví grafická akcelerace, zapne usb apod. Poté virtuální pc spustíš tlačítkem a postupuješ stejně, jako u běžného pc. Mimochodem, po netu kolují desítky návodů na ovládání virtualboxu a instalaci systémů, strýček google najde ve vteřině... Podělat není co, vše se děje v virtualboxu - resetivat se to dá kdykoliv a dají se vytvářet snapshoty před kritickou operací.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]