Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows stále padá a chce po mě heslo

Od: zuzka* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, vlastním počítač s Win XP (service pack 1) a v poslední době se na něm projevily opakovaně dvě závady. Tou první je, že mi neustále padá Windows, přestože na disku je pouze samotný systém, prohlížeč Mozilla, antivirový program. Systém jsem za poslední týden přeinstalovávala 2x a dnes mi opět nenaběhl - spustila jsem tedy přes instalační CD Konzolu pro zotavení a nechala PC zkontrolovat příkazem chkdsk. Chyba byla odstraněna, ale vyskytl se další problém (který se mi už jednou objevil) - PC po mě začalo chtít heslo na uživatelský účet, které jsem ale nikdy nezadávala. Zkusila jsem pc spustit v nouzovém režimu, kde jsem si mohla vybrat mezi přihlášením jako administrátor nebo přihlášení do mého účtu - a opět obě dvě přihlášení po mě chtěly hesla. Chtěla jsem se tedy zeptat, jestli neexistuje nějaké jiné řešení než opětovné přeinstalování celého systému.

Předem díky za odpověď

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

troja*
hodnocení

1x

nevím, jestli Ti to pomůže, mně jednou vyskočilo, že chce heslo a nevím proč. Ve W-XP Prof jsem postupoval takto:

Start> Spustit> otevřít Control Usserpasswords2> OK> Uživatelé || dále musí být prázdný čtvereček u textu || před použitím počítače musí uživatelé zadat uživatelské jméno a heslo

Prosimtě, čti si otázku *cteni*. Tohle sice vyřeší zadávání hesla,ale jen pokud ho znáš, když ho neznáš tak...

troja*
voz nahoře: "No a nejde to odklepnou náááhodou bez hesla (prázdné heslo)?"
Pokud by Tvůj návrh-odhad na možnost, že není heslo, jen vyskakuje okno, byl správný, pak je to možnost na odstranění vyskakujícího okna. Zřejmě jsem byl před léty v podobné situaci a tak jsem si pro jistotu postup zapsal. Jak říkal Werich: "Ještě ho mám schovanej..."
doplněno 30.12.08 06:02:

P.S. Škoda, že tazatelé většinou neodpoví, zda a jak závadu odstranili

No to je sice pravda, logon obrazovku tímto odstraníš,ale když to napíšeš takto bez souvislosti tak je to dosti zmatečné. Krom toho je to tu mnohokrát napsané *frajer*

Když tazatel neodpoví tak ano je to špatné páč i já osobně jsem raději když hledám nějakou otázku a je tam něco jako poděkování za správnou radu (tím pádem vim že by to mohlo běhat),ale co se dá dělat a stejně zkusim při vyhledávání problému všechny možnosti co někdo zmíní. Tady to bude podobné

hodnocení

0x

No a nejde to odklepnou náááhodou bez hesla (prázdné heslo)? To že ho to chce neznamená že tam nějaké je. A jinak ano existuje a je pár řádek pod tvojim dotazem, taky jde o heslo do windows

zuzka*
hodnocení

Odklepnout to bez hesla bylo první, co jsem zkoušela a bohužel to nefunguje.

slajs*
hodnocení

0x

Existuje jakýsi nelegální soft pro lámání hesla ne? :) myslím že maverick by mohl poradit více...

Jo existuje jich více,ale v nesprávných rukou to nadělá leda tak paseku a nebudu tu veřejně dávat odkazy, je to už taková šedá zóna...
Něco tu už padlo poradte.cz/...

Jinak osobně bych hledal Hirens boot cd ;) , výborné cdčko, bohuže většina tvůrců softů co jsou tam už asi tak nadšení nejsou

sondaw*
hodnocení

0x

Zkus to automatické přihlášení znovu aktivovat a hned zrušit

Dej Start>Spustit>napiš control userpasswords2

V okně, které se otevře označ Před použitím tohoto počítače musí uživatelé zadat jméno a heslo a vyber svůj účet (jméno), nic jiného nedělej jen tu fajfku u Před použitím tohoto počítače musí uživatelé zadat jméno a heslo zase zruš>dej Ok>vyskočí okno Automatické přihlašování, kde bude jen tvé jméno bez hesla>tak to prázdné heslo jen potvrď OK

Zkus, jestli to funguje, nic dalšího mne nenapadá

slajs*

ona se ale ani k tý nabídce start nedostane :)

zuzka*
hodnocení

To je sice chytrá rada, ale nejdál, kam se můžu dostat je modrá obrazovka s nápisem vítejte, kde mě PC vybízí k zadání hesla. Je mi ale záhadou, jak se mi mohl PC zaheslovat, když jsem tam heslo nikdy nezadávala.

slajs*

je možné že je to nějaký druh viru... pokud máš tu možnost, tak zkusit jiný disk. Občas červíka nesmaže ani formát disku. Bezpečného silvestra a šťastný Nový rok :)

zuzka*
hodnocení

No, mě se tenhle problém stal asi před dvěma měsíci a tehdy jsem to řešila formátem disku. Měsíc PC jel dobře, ale pak s ním začaly problémy a systém začal padat - jak jsem už psala dřív, za poslední dobu jsem formátovala PC několikrát...pak mi naposledy spadnul systém a objevila se obrazovka smrti, ale problém se odstranil spuštěním příkazu chkdsk a právě po odstranění chyby se objevil požadavek na heslo...Pokud by to byl nějaký vir, kterého se nezbavím ani formátem disku, šlo by s tím něco udělat? Když mi vir neobjevil ani antivirový program...

slajs*

jestli byl spuštěn chkdsk, tak je možné že to s sebou vzalo i to jakoby "prázdné" heslo. Mám takový dojem že jsem o tom už slyšel. Možná bych zkusil formát, a pokud nepomůže a opět se objeví oblíbená modrá obrazovka, možná bych přemýšlel o koupi nového disku, jelikož tento asi očividně ztrácí data. Jedná se o investici kolem tisíce korun. Hezký Silvestr a šťastný nový rok :)

troja*

... ještě narad bych zase špatně radil, ale nevím jak se to projeví, když budu odklepávat po startu PC F8 a dám "Při zavedení povolit přihlášení"?

doplněno 31.12.08 21:30:

... a udělat nové přihlášení ...

zuzka*
hodnocení

To už jsem zkoušela taky, ale nijak se to neprojeví

sondaw*

Ještě snad poslední věc, nahoře píšeš, že jsi z instalačního CD dělala kontrolu disku, instalační CD by mělo nabídnout i opravu , to jsi nezkoušela?

Pokud budeš muset reinstalovat znovu systém, vřele doporučuji zálohu pomocí Acronis True Image, tento problém už mít potom nebudeš. Když budeš zálohovat plně funkční systém, při jakýchkoliv problémech - i když nejde systém spustit vůbec, vrátíš se zálohou zpátky a během několika minut máš zase systém v pořádku. Mám to vyzkoušeno, reinstal jsem nedělala víc jak 3 roky, PC je v provozu i 12 hodin denně, pracuji se spoustzou programů a problémů mám minimálně. Zálohu Acronisem dělám i před instalací problematického programu a vždy se mám kam vrtátit, pokud se problém vyskytne, opravdu doporučuji

Přeji hezký zbytek Silvestra a všem krásný příští rok s minimem problémů s počítači

uz jsi zresetovala to heslo podle otazky na kterou jsem ti dal link? Nezresetovala, tak to udelej a pro priste si hesluj profil. Pokud si na to netroufas sama tak popros zkusenejsiho kamarada. Reinstalace neni potreba ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]