Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zablokovaný počítač od policie

Od: jul odpovědí: 8 změna:
Na noťasu na mě vyskočila stránka s tím, že můj počítač je zablokován od "policie" , protože jsem porušila nějaká práva. Vyžadují po mně zaplacení pokuty. Co s tím mám dělat?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Je to virus, neplaťte nic. Řešilo se to zde několikrát. Mrkněte na rady co s tím:

poradte.cz/...

poradte.cz/...

hodnocení

1x

Jaká práva?

Spíš to bude něco podobného jako tady, ne?

tyden.cz/...

hodnocení

1x

Policie s tím nemá nic společného, je to virus. Pokud máš zálohu svých dat, pak je nejjednodušší PC přeinstalovat. Pokud zálohu nemáš, pak máš problém a musíš najít někoho, kdo se v odstranění těchto virů vyzná a ani pak nemáš úplně vyhráno. Na některé druhy těchto virů zatím neexistuje účinný nástroj na opravu a likvidaci viru.

Hlavně nic neplať, protože k odblokování PC stejně nedojde.

Je mi líto, že pro tebe nemám příznivější zprávu.

@jedubabicka: Pravdu má v tomto případě @kapkanadeje;)

jul
hodnocení

Tak nakonec vše v pořádku, bylo mi jasné, že se jedná o virus. Stačilo spustit správce a bylo po problému.
jofa*

X krát jsem to měl. Správce a ukončit úlohu. Vždy vyřešeno.

kimbert*

Tak to pak nechápu Tvůj dotaz na poradně,když jsi věděl co s tím máš dělat...

věděl kulový a teď dělá machra...

Tak jestli Vám to šlo takhle jednoduše, tak gratuluju. Před pár lety jsem tuhle potvoru taky někde chytil a nešlo s tím dělat prakticky vůbec nic. Dokonce nešel PC ani běžným způsobem vypnout, musel jsem ho vytáhnout ze zásuvky. Virus změnil registry a spouštěl se automaticky při bootování (i v nouzovém režimu) a bránil jakékoliv další činnosti. Pomohl až speciální program, stažený pomocí jiného PC (jméno si už nepamatuju), který byl pro změnu moc agresivní a mimo viru mi odstranil i kde co potřebného, takže jsem musel spoustu programů přeinstalovat.

Jako prevence většinou stačí být při riskantním stahování přihlášený jako uživatel bez jakýchkoliv práv, hlavně bez přístupu k registrům. V tom případě nedojde k jejich přepsání a PC stačí vypnout (ne jenom restartovat) a virus zmizí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]