Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Váš PC byl zablokován - Policie ČR?

Od: www9 odpovědí: 9 změna:

Ahoj, prosím, potřebuju nutně pomoc, vůbec nevím o co jde.. Chtěla jsem se podívat online na nový díl Walking Dead, kliknu na play a najednou mi vyskočila tato stránka. Nevím, jestli na to mám nějak reagovat či něco řešit. Nikdy jsem s tou stránkou problémy neměla a tohle mě docela vyděsilo, nerada bych naletěla případnému podvodníkovi či pak měla doma exekuci za nezaplacení... Moc děkuji za pomoc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

www9
hodnocení

A tady ten orbázek

Váš PC byl zablokován - Policie ČR?

hodnocení

0x
Hledat, řešilo se tu už mockrát
www9
hodnocení

Děkuji, byla jsem tak zaskočena, že jsem začala zmatkovat. Omlouvám se, ale trochu jsem si oddychla.

jarda0600
hodnocení

0x

to se jedná o vir počítač nelze spustit a net taky,je třeba navštívit nějaký servis kde vir odstraní.pokud tam na vás kouká Zeman a běží vám čas na zaplacení,NIC NEPLAŤTE!

petr123456*

Staci jen vypnout a zapnout pc a je po problemu:)Hlavne nic neplatit:)

nevím jakou verzi jste měl vy, ale když jsem bratrovi půjčil notebook, vyběhla "policejní virus" takový, že opravdu ukončit nešel a po restartu se ihned znova spustil, a to i v nouzovém režimu.

Nabootoval jsem miniXP z Hirens Boot CD, v nich pustil ESET Online Scanner a ten soubory našel a odstranil. Odstranit jdou samozřejmě i ručně, ale já neměl moc čas se tím zabývat a nevěděl jsem stejně, kde soubory jsou. Od té doby OK.

doplněno 18.02.14 18:34:

Ajo, sorry, nevšiml jsem si z obrázku, že je to jen v okně prohlížeče. Já to měl na fullscreen a nic s tím dělat nešlo :)

Tato verze "jen"blokuje zavření prohlížeče.

Někdy stačí opravdu jen vypnout a zapnout PC. Případně "skopnout"proces prohlížeče. Pokud se stránka Policie objeví znova, tak opět použít některý ze zmíněných způsobů. Zapnout Operu bez načtení stránky, případně načíst nějakou nezávadnou. (seznam, google apod.) A vyčistit cache (mezipaměť) prohlížeče.

Opera to má v Nastavení> Pokročilé volby> Historie a cache.

Vybírám z celého návodu :

Disková cache Klepnutím na tlačítko "Vymazat nyní"vymažete veškeré lokální kopie obsahu navštívených webových stránek z Vašeho disku.

aaaaa*

No dobře, jedná se o vir. Ale proč ho teda neodchytil Avast? To jako že některé staré známé viry klidně projdou antivirovým programem?

Notebook totálně zatuhnul, po tlačítkovém restartu byl opět v pořádku.

mathox

Protože toto není celkem vir. Avast by ho možná odchytil, kdyby byl doinstalován doplněk do prohlížeče. Ale stejně to může být celkem jednoduchá stránka se scriptem který nemá virovou charakteristiku... Ukáže některé údaje, které prohlížeč posílá a zobrazí nějaký obrázek... zavření podmíní potvrzením, které je někde skryto. A pár lidí naletí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]