Již několikrát se mi stalo /i po změně hesla/, že mi přišel spam, většinou nějaká erotika, jakoby z mé vlastní adresy. Prostě v 1. sloupci je uvedena má adresa jako odesílatale mailu, v dalším text. Níže uvádím příklad /text je změněn/:jak123@email.cz DUM KULTURY MESTA XXX - novinkyNové příspěvky na serveru dkmxxx.cz/... Milý odběrateli: jak123@email.cz xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxJe možné, že jde o hackerský útok a někdo mi "zapracoval"v počítači? Samozřejmě že zprávu nerozkliknu a likviduji. ALE: co s tím? Děkuji odborníkům, kteří ví a poradí, odpovědi "já si myslím"prosím neposílejte.
Není třeba se obávat. Účelově změnit adresu odesílatele emailu je velmi jednoduché. Spameři si tímto relativně efektivním způsobem zvyšují šanci, že email přečtete a možná i ze zvědavosti rozkliknete nějaký odkaz v textu. A jednoduše se takto obchází spamové filtry, email z vlastní adresy totiž do spamu nehodíte. To je účel celé blamáže s adresou odesílatele. Hlavně tam na nic neklikejte, přílohy neotevírejte, jednoduše ho hned smažte a zapomeňte
Není problém poslat mail, aby se tvářil, že je poslán vašeho počítače. Na to váš počítač nepotřebují. Odesílací program vaši adresu do mailu prostě napíše, nikdo a nic ten údaj nekontroluje.
To ovšem neznamená, že mail není zavirován; může být, ale taky nemusí.
Ona adresa je většinou jiná, stačí si zobrazit podrobnosti a zjistíte, že ta vaše "adresa" je pouze jméno odesílatele (a to se zobrazí jako první). Samotná adresa bývá skutečně jiná. Tady je to dobře vidět na jednom spamu co mi dnes přišel. A přišel samozřejmě rovnou do spam koše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.