Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Emailová adresa - někdo ji zneužívá?

Od: marinkamarie® odpovědí: 4 změna:

Začaly mi chodit emaily pod mojí emailovou adresou.Chodí mi sice na SPAM,ale někdo mojí adresu zneužívá.Co s tím?

Dokáže mi někdo poradit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x

S emaily je to skoro stejné jako s klasickou poštou. Klidně můžete poslat někomu dopis a jako odesílatel napíšete

Karel Got

Nad Bertramkou 18,

Praha 5

tak pošta takový dopis taky odešle. Stejně tak i vy si můžete v emailové poště nastavit, že emaily budou chodit "jakoby" od blablabla@seznam.cz ikdyž je budete odesílat ze své schránky. Váš email byl zkrátka zneužit nějakým spamovým robotem, který Váš email odněkud získal. Proto je nutné svůj email chránit a neposílat např hromadné emaily a když už, tak dávat příjemce do tzv skryté kopie. Když totiž odešlete email, kde v políčku KOMU naklikáte všechny své přátele, tak když bude byť jediný adresát zavirovaný, tak díky tomuto emailu získá dalších xxxx emailů, na které se rozešle... a protože se potřebuje šířit dál, není nic jednoduššího, než se maskovat právě nějakým známým emailem, aby si jej otevřelo co nejvíc dalších lidí. Dokud neprozkoumáte "vnitřnosti" emailu, neboli jeho hlavičku, tak nemáte nikdy jistotu odkud email vlastně přišel. Pokud tedy není elektronicky podepsán. Tam pak máte jistotu díky digitálnímu podpisu - neboli certifikátu. Pak můžete komunikovat i třeba s úřady.

hodnocení

3x

To nemusí být vaše adresa. Pokud to nemáte v odeslaných, je to jen takový podvůdek. Vypadá to jako váš email, ale není.

hodnocení

V tom případě,nechápu smysl.Jejich obsah neotvírám,jelikož podle názvu emailu tuším.Co z toho kdo má?

SPAM, reklama, nachytání důvěřivců...aj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]