Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Linux nástroj ke kopírování

Od: jann* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den, jaký nástroj v Ubuntu slouží ke kopírování webových stránek a jaké jsou všechny parametry a co znamenají (co ovlivňují) v chodu programu?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Co si představuješ pod pojmem kopírování webových stránek? Načítání zdrojového kódu? Uložení webu pro čtení offline? To není otázka systému ale funkce prohlížeče. Musíš upřesnit o co jde.
doplněno 27.05.18 14:25: 365tipu.cz/... Mohl bych to opsat a tvářit se že to mám v hlavě ale proč :) Jinak když nejde o to zkopírovat celý web tak lze použít normální funkci v prohlížeči - ul požít stránku pro použití offline. Velká trojka ( chromium, Opera, Firefox ) to umí.
jann*
hodnocení

Uložení webu pro čtení offline. V linuxu myslím, že je to něco jako wget.

jannovotny

A to když použiji tu funkci v prohlížeči, tak půjde načíst webová stránka včetně podstránek i po smazání dané webové stránky z internetu?

Ne ta funkce v prohlížeči kopíruje jen obsah aktuální stránky. Prvky pro přesměrování nejsou aktivní. To bys musel kopírovat stránku po stránce. Je to určené spis pro stránky s větším obsahem textu abys to nemusel číst okamžitě a mohl si to v prohlížeči vyvolat dodatečně i bez nového připojování na internet.
jann*
hodnocení

Je ten isobuster (jak píšeš zde: poradte.cz/... plně funkční zadarmo a jde s ním obnovit omylem smazaný soubor na paměťové kartě?
Na obnovu ztracených souborů je dobrá Recuva. Malý program, výborný a v češtině. Isobuster je na kopírování vyrobí bitovou kopii předlohy ( například chráněné hry nebo DVD) Pod Linuxem pak z terminálu photorec Ten je sice v angličtině ale není složitý na pochopení
jann*
hodnocení

A něco lepšího než Recuva pod Windows? Recuva nevyhledá smazané soubory .amr, ale kupodivu obrázek.jpg přepsaný souborem .amr to vyhledá. A hodí se i Recuva na obnovu dat z poškrábaného CD?
Na poškrábané CD je právě ideální ten Isobuster. Pokud není úplně zničený , umí nastavit načítání disku při nízkých otáčkách , vyhledat poškození a nahradit je nulami. Zázraky samozřejmě nedokáže ale je dobrý. Jeho bezplatné alternativy ale neporadim. Jako bývalý warezák jsem si vždycky dokázal poradit i bez nákupu :) Co se týče náhrady Recuva tak bych zkusil hodit nějaký Linux na flešku nabootoval z něj a zkusil spustit photorec přes terminál. Při spuštěni z DVD by to nefungovalo, balíček photorec nebude v základu a bude se muset doinstalovat a DVD dodatečný zápis neumožní.
Co se silnějších nástrojů než je recuva, pro Windows, napadá mě akorát recovermyfiles ( nebo možná recoverymyfiles teď nevím jestli tam to Y je nebo není ) Ten uměl opravdu zázraky ale to jsme opět v oblasti warez protože je placený. Kdysi jsem si s těmihle programy dost vyhrál ale dneska mi už asi ujel vlak. A kromě toho linuxový testdisk ( photorec je jeho součástí ) je tak dobrý že shánět warez pro Windows je pro mě zbytečné.
still10k*

Přidávám se k pozitivnímu hodnocení testdisku. Je to opravdu asi nejmocnější nástroj na obnovu, který jsem zatím použil *palec2*

praivo2

TestDisk a PhotoRec jsou dostupné i pro Windows...

Nojo až když jsi to napsal, tak mi to došlo . Zasloužil bys 5 bodů za postřeh ale komentáře udělil na ohodnocení nemají. ( To by chtělo upravit. )
jann*
hodnocení

totak® ® Máš zkušenosti s PC Inspector smart recovery nebo s tím linuxovým programem wget? Jinak, díky všem za dosavadní odpovědi.
Bohužel , ani jeden z nich jsem nikdy nepoužil.
jann*
hodnocení

A co s EaseUS Data Recovery Wizard nemá někdo zkušenosti?

praivo*

Funguje, ale bezplatná verze myslím umí obnovit jen omezený objem dat.

jann*
hodnocení

Vyzkoušel jste někdo na obnovu dat Acronis Inside? Porovnali jste to třeba někdo oproti Recuva?

praivo*
hodnocení

2x

HTTrack? httrack.com/... Je tam i návod.

kolemdouci
hodnocení

2x

Pouzij wget. Umi udelat kompletni kopii celeho webu.

Nebo si musis zprovoznit cachujici proxy server. Pak na vse co klikes a vse co uvidis v prohlizeci se ti zaroven ulozi do pocitace. I takove veci, ktere normalne "nejdou" stahnout z webovych stranek.

jann*
hodnocení

Je wget dostupný bez toho abych něco stahoval. Četl jsem, že snad v PowerShell. Je to pravda?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]