Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brouseni CD DVD Bluray. Poskrabane medium?

Od: strnad® odpovědí: 5 změna:

Mam poskozene medium - je poskrabane zespod, takze jde obcas hur nacist. Chtel bych ze zeptat, kde v Brne je mozne si ho nechat vycistit - vylestit - vybrousit tak aby bylo zase v poradku? A kolik to tak stoji?

Eventualne podotazka - pomuze to vubec? Nejsou to vyhozene penize?

Videl jsem dokonce (tusim Lidl) i nejaky domaci pristroj na takiveto cisteni - ne ze bych to potreboval :) ale ma s tim nekdo vlastni zkusenost jestli je to jen hracka nebo to i nejak funguje. Jestli na klasicke hudebni CD ano a na filmove Bluray s vetsi hustotou zaznamu ne...

Dik za odpovedi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Leštil jsem kdysi na vrtačce DVD a fungovalo to. Problém byl s levnými Cd plackami, kde je lesklá vrstva jen napařená na plastový kolečko disku. Ty se při leštění většinou začaly loupat. DVD jsou ale zalitý plastem i zespodu takže tam leštění i blbou zubní pastou obvykle zabere. Jestli se ti ale daří data úspěšně načítat, můžeš vyrobit bitovou kopii disku (ISO). Po vysmahnutí bys z toho měl mít kopií 1:1 V dobách kdy jsem se zabýval warez jsem na to měl řadu programů které vytáhly data i z totálně poskrábanych nosičů tím, že maximálně snížily otáčky a každý cluster nacitaly několikrát po sobě a data porovnávaly. Taková kopie se třeba dělala celé odpoledne ale výsledky to přinášelo.
Isobuster byl nejlepší

hodnocení

Poridil jsem PS3 hru (Bluray), ktera je opticky posrabana a pri loadingu se sekne. Existuje nejaky zpusob jak to "vylestit", aby to fungovalo? Slysel jsem, ze DVD/Video pujcovny maji nejakou technologii, ktera to umi. Muzete to nekdo potvrdit-vyvratit? Pokud je to pravda, tak kde to provozuji v Brne? Nechtel bych to sprasit nejakou zubni pastou, ale pokud nic jineho nepomuze, tak bych asi i to vyzkousel jako poledni reseni - jak postupovat a na co si pri teto samooprave dat pozor?

still10k*
hodnocení

0x

Pokud vrypy nejsou moc hluboké, tak to fyzicky opravit jde. V Praze bych věděl kam vás poslat, je tu bazar CD/DVD a dělají to za 45/ks, mají na to profi stroj TDR. Možná fungují i přes poštu, zkuste se jich zeptat. Není v Brně podobný bazar CD/DVD s takovou mašinou?

Ale pokud se dá alespoň občas placka přečíst, je tu naděje, že by šlo vytvořit kopii, jak píše totak. Tak jestli znáte někoho s Blu-Ray vypalovačkou, chtělo by to vyzkoušet.

jabraka*
hodnocení

0x

Je potřeba si uvědomit členění vrstev na těchto mediích."Plastové kolečko" je výlisek z polykarbonátového plastu,v němž je už z výroby na jedné straně vylisován profil záznamu.Ten je pokoven molekulovou vrstvou hliníku(ale i jiného kovu),aby odrážel snímací laserový paprsek snímače.

Pokud je poškozena zrcadlově lesklá strana výlisku,tak se dá vyleštit,pokud se leštěním příliš nezmenší tloušťka disku.

Poškození na straně záznamu,která je ve výrobě dodatečně nalakována a je na ní vytištěna etiketa,je obvykle neodstranitelné,protože je pooškozen i záznam a to nezvratně,Korekční datové systémy dokáží sice některé chybějící data rekonstruovat,ale leštit stranu záznamu může být konečné.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]