Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet vzduchem od t-mobile

Od: kochovakamila odpovědí: 15 změna:

Dobry den, zoufale hledam pomoc na zapojeni internet vzduchem pres t-mobile.Vysvetlim. Byla jsem bez internetu. Pred vanoci byla nabidka. Zajeli jsme do Plzne, u nas zadna filialka neni bohuzel. Tam dost podivne pracovnik t-mobilu vyplnil nejake podklady do pc, pote jsem neco jako objednavku podepsala, ale zadnou kopii nemam. Pote byly problemy s adresou. Pry neslo zadat spravnou do systemu. Nechapu. Tim se vse prodlouzilo, opet jsme jeli do Plzne, ale oni jen neco v pc upresnili. Nasledne konecne se ozvala nejaka fi, ktera pracuje pro t-mobile. Prijeli pracovnici, ti zapojili telef. linku a uvnitr krabicku pro internet. k nasemu dotazu nam rekli, ze se tato fi spoji s t-mobilem a technik prijede. Nic. Postou poslali krabicku s modemem. Ano, dnes internet mam, ale jsem opravdu "pevne" pripojena s notebookem a jiny pocitat, tablet atd nemohu na tento pripoj pripojit. Je to jen na kratky kablik od modemu primo do notebooku...Marne se snazim psat na t-mobile. Jen jedou mi pracovnik odepsal, kdyz jsem se dotazovala, zda nedoslo k nedorozumeni...,a snazila jsem se popsat vse, ze muj dotaz nechape. Prosim tedy, co mam delat. Poradi mi nekdo. Smlouvu nemam, bankovni spoj nemam,abych mohla platit ...a na dotazy-maily mi jiz neodpovidaji. Prece nepojedeme zase do Plzne,kde stejne nic nevyresi,ale pripadne jen naslibuji,jako tehdy...Jsme na male vsi,kde bohuzel vyber operatoru nemame, neni signal. Jde tu jen t-mobile. A vim, ze jde dobre i s LTE, protoze soused to ma a pouziva. Ale ma jakousi krabicku na domu jeste, coz my dosud nemame a uvnitr muze mit pripojeno vice pocitacu i mobilu volne bez kablu a navic plati stejnou castku . Jsem zoufala, chteli jsme jen seriozni rychly internet.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nemám zkušenost přímo s tímto "modemem" takže to vezmu jen obecně. Pokud z tohoto modemu lze vyvést pouze jeden drát pak bude potřeba přikoupit router (či AP), který se do něj zapojí, nastaví a do něj už zapojíte 4 až xx počítačů, případně se k němu připojíte přes Wifi. Ale sama to nezvládnete nastavit. Budete muset sehnat nějakého PC technika či kamaráda, který tomu rozumí.

Na t-mobile napište: Dobrý den, mám od vás internet, ale bohužel můžu připojit pouze jeden PC. Potřebovala bych řešení, abych mohla internet používat na více počítačích v domácnosti současně (případně Wifi - pokud chcete).

Tohle by měl pochopit správně. :)

doplněno 03.01.18 14:29:

Jestli má krabička více vývodů tak nám napište její označení. Třeba dole bude bílá samolepka s označením nebo podle obrázku co poslal mytrix vyberte.

Ani my jsme se tedy nepochopili. A i když nemá anténky, tak wifi přesto zřejmě umí. :) Divím se, že vám rovnou wifi nenastavili a nedali přístupové heslo...

kochovakamila
hodnocení

Velice dekuji za rychlou reakci. Jen se jeste zeptam, mam router - modem od t-mobile s mnoha vyvody ...jen nema antenky a je napojen primo na tel. linku,jinak ,jak jsem pochopila, by inerten vubec nesel..Jak jsem sama patrala po netu, tak je treba jeste "neco" , co ma antenky a , jak i Vy pisete, je propojeno s modemem stavacim. Ale t-mobile nepise. Ano, jiz jsem jim i nekolikrat psala shora uvedeny text,ale jen standart, ze se ozvou...Presto MOC dekuji za pochopeni a odpoved!K.

mytrix*

Ta krabička co Vám dal tmobile již vše potřebné má. Má více vývodu pro připojení počítačů kabelem. Má i wifi pro bezdrátové připojení. Předpokládám, že máte některé z techto zařízení: t-mobile.cz/...

Pokud napíšete, jaký přesně typ modemu máte (buď si vyberete z odkazu výše nebo pokud tam není, je na něm uvedený typový štítek), tak vám dohledám návod. Pokud Však v návodu věcem uvedeným nebudete rozumět, budete si muset zavolat nějakého člověka (známého nebo placený servis), který Vám vše nastaví jak potřebujete.

kochovakamila
hodnocení

Moc dekuji. Mezitim se mi ozval t-mobil ,ale pise,ze vse je o.k. zapojeno, a melo by to jit bez kabelu...Ale ja to zkousela, nejde. Pry pres wi-fi,ze to jde kabel do wi-fi a notebook tak samotny, a dalsi pc tablet atd. by pry mely jit...Ne.

Ale zde jsem opsala od modemu: "ZYXEL", VMG3312-T20A

WI-FI...

SSID...A nyni my pise t-mobil,ze mam vypnout zluty kabel z notebooku a zapnout do pc,a zapnout wi-fi? No, to uz jsem zcela hotova...Ja nejsem technicky znalec,ale toto prece je to, o cem pisu od zacatku,ze mam jen notebook a tablet atd,,ale nemam pc. A wi-fi? Kde jake? Nechapu. A oni mi pisi,ze je evidentne vse o.k. , ze modem,co mam ma vse a nepotrebuji nic jineho...Ale to neni pravda.Videla jsem to u souseda...

Passwort...

Ano, co vám radí je vlastně správně. Ale neřešte...

Tady je návod: t-mobile.cz/...

Ze spodu modemu byste měla mít název wifi, kterou uvidíte v nabídce pokud dáte vyhledat wifi (v telefonu, tabletu, i notebooku) a heslo je tam prý také. Zkuste se mrknout. Máte doma opravdu vše co potřebujete, abyste měla všechno v pořádku.

kochovakamila
hodnocení

Velice dekuji za vsechny odpovedi. Tak mozna wi-fi ma ten modem-router,ale me je na nic. Ja kdyz vypojim zluty kabel z notebooku, ktery jako jediny mam zatim mozny na net, tak jsem odpojena od netu. Coz dodnes pracovnici t-mobilu nejak nechapali. Dnes jsem se dostala na facebook na chat od t-mobil. se mi snazili napsat, jak co vypojit,a zapojit,a ze je vse o.k. Az kdyz jsem jim z handy psala a posilala foto,ze to tak neni mozne a nefunguje, zacali jinou versi. A nakonec po asi hodine jakesi komunikace, kdyz jsem preposlala i maily od zacatku...t-mobilu..vyslo to,co jsem tusila, ze nekdo nekde udelal chybu a mam uplne jiny typ pripojeni a jine cislo objednavky...Super,co? A co bude ted nevim. Zase ticho.

Tedy ani wi-fi nemohu mit momentalne a zkusit to heslo...Zkratka zadna LTE vzduchem...ale pevna DSL kablem pro 1 pocitac, ktery ani nemam...

Jinak ja jsem chtela nabizeny pred vanocemi za 350 nebo 399 pevny vzduchem pro dum a vice pc , tabletu...atd s LTE. Je to nejakych 20Mg nebo jak to uvadeji...

Jo a jeste k zasmani. Jedna pracovnice mi poslala mailem,ze mam LTE, ze byl technik u nas a pevny net vzduchem s modemem o.k. zapojil, ze to overila. A nasledne take pracovnik t-mobilu, se kterym jsem take chatovala, mi potvrdil,ze doslo k nedorozumeni , mam zcela jinou "sluzbu" jen DSL kablem atd. a zadne LTE, a ze to musi predat dal technikovi . A od te doby ticho. Tedy co mam, pise kazdy neco jineho. Super firma ,ze?

commonman*

Aha takže místo Internet air fix na doma což je internet přes LTE vám zavedli ADSL , uvidíte jak to dále budou řešit , pro Vás to ale nevýhoda být nemusí. Záleží jaký rozdíl tam bude v ceně Vám je jedno jak internet k Vám bude přiveden. LTE se používá tam kde přenosová síť přes kabely je zastaralá a investovat do ní již nebudou a proto i pomalejší připojení. Takhle nepoznáme která možnost je pro Vás výhodnější.

Jináč co se týče toho současného zapojení pokud máte ten router co jse psala i na něm by měla být možnost nastavení wifi tak aby jste se se mohla připojit tabletem , mobilem nebo notebookem.

Uvidíte co Vám napíšou pokud by jste chtěla , mužu se na to podívat přes vzdálenou správu počítače a zkusit ten router nastavit tak aby Vám to běhala ta wifi , budeme u toho muset i telefonovat a je to tak na cca 1h.

commonman*
hodnocení

0x

Dobrý den , také mám připojení od T-mobile a jejich modem.

Technik přijel zapnul řekl vidíte to funguje a odjel. První problém nastal v tom že heslo na štítku routru které je nastavené do t-mobile a to jak k wifi tak pro administraci T-mobilu nefungovalo. Na infolince mně odkazovali na technika ten si nic nepamatoval (externí ) a odkazoval na infolinku. Bylo tedy nutné provést reset do továrního nastavaní přes defaultní heslo nastavit wifi a nová hesla. Pak už to vše šlapalo.

Jinak ten router je wifi i když nemá anténky a funguje jak v 2gh tak i v 5ghz pásmu , síla signálu doma cca 10m přes 2 zdi je 80 procent. Pokud by Vám nešla někde wifi je právě možné koupit další router a spárovat je.

doplněno 03.01.18 16:28:

Ještě doplním na prodejně skutečně nic nevyřešíte , na infolince opravdu z pevnýma nerva možná ano ale musíte být velmi asertivní. Dokud Vás nepřepojí na někoho kdo tomu problému opravdu rozumí. Ideální je ale sehnat někoho z okolí kdo tomu rozumí není to až tak težké.

doplněno 03.01.18 16:36:

Koukám že máte trošku jiný modem nicméně ten problém s heslem se objevil u více lidí , tak to třeba bude i Váš případ.

Jinak mohu se optat jaký tarif jste si sjednala a na jakou dobu?

kochovakamila
hodnocení

Dobry den vsem, kdoz jste mi vcera jiz pomahali. Jsem otravena, dnes mi prisel mail od t-mobil,ze u nas neni mozne pevny vzduchem s LTE. Tedy jen DSL a to pres kabel a mozna wi-fi...Pred chvili mi volal jeden pracovnik, a snazil se mi vse vysvetlit,ale maximalne jsem nastavila na modemu to,ze mi sviti i wi-fi,ale vic nezvladam...Navic ,kdyz vypojim ten zluty kablik z notebooku, coz je jedine,kam ten kablik jde...a pak jde net, nejde internet. Jak mi i vcera psali, ze se mi nekde ma ukazat neco, kde se me bude ptat ...a pak musim jen nastavit vse a mam alespon wi-fi ...neumim, ci nejde. Zkratka mam nic z toho,co jsem si objednala a nejhorsi,ze kazdy pise neco jine...ale neprijede nikdo...super

111®

když to nejsou schopni dát dohromady, vypovězte smlovu

commonman*

Pokud chcete pomoct , tak se můžem domluvit a mohu Vám s tím pomoct na dálku. Ale chtělo by to urychlit komunikaci přes nějaký chat , skype , viber atd.

Pokud máte zájem napiště mi do pošty nějaký kontakt a mužem se domluvit dál.

kochovakamila
hodnocení

Dobry den preji vsem zde, tak jsem prece s pomoci syna na dalku konecne vse zapojila, ale dalsi sok nastal.

Internet vypadava, syn mi doporucil otestovat rychlost ..., hruza. Vubec neodpovida tomu,co pisi na internetu, ci rikaji pri objednavce. Zadny 20Mbit. To pry v nasi lokalite nejde, ani jit nemuze. A LTE o tom si snad dalsi generace muze nechat i zdat. A zapojeni, jez jsem musela dat sama , to pry neni prace t-mobilu, to si musi kazdy zakaznik udelat sam. Vzdyt to je velice jednoduche...To nepatri do sluzeb objednanych t-mobilu. Jsem z toho vseho tak vytocena , ze bych nejradeji vse zrusila,ale nertusim, zda to vubec jde. Takze jsem se upsala na 2 roky a mam jen obycejne pomale, vypadavajici DSL za stejnou cenu jako ti, co maji LTE a XDSL a rychlost 20Mbit. Super ,ze?!Nema nekdo nejakou radu?

tomas11*

poradte.cz/...

přečtěte si co jsem napsal v odkazu výše - připlatil 100kč měsíčně za to rychlejší připojení a od té doby vše funguje ok , tedy kromě výpadků , které občas Tmobil mívá.

Přeji zdar.

ondr
hodnocení

0x

Všem tazatelém, třeba i budoucím bych doporučil T-Mobile kontaktovat znovu. Došlo totiž k velké změně v zákaznickém servisu ze strany tohoto poskytovatele, který nyní nejspíše investuje nemalé peníze a chce se stát dobrým poskytovatelem internetu.

Narozdíl od dob minulých a své konkurence totiž zaměstnal své vlastní Techniky, kteří se o celou síť a zákazníky starají. Jsem zákazníkem T-mobilu a v minulosti byl zákaznický přístup právě díky externistům, kterým přece jen o jméno značky příliš nejde spíš špatný. Dnes je to super, technik zákazníkovi zavolá a vše s ním dohodne, instalaci provádí on a hlavně narozdíl od externistů - má na zákazníka opravdu čas. Jen tak dál. *palec*. Opravdu nastal progres, zhruba od Března.

joudic*
hodnocení

0x
Zkuste www.eurosignal.cz pokud k vam jejich sit 5G dosahne, na operatory se uplne vykaslete. Jsem 15 let spokojeny zakaznik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]