Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

TV LG mi přepsala disk, mám tam fotky

Od: skerkous odpovědí: 5 změna:

Zdravím, TV LG mi přepsala disk, když jsem chtěl ukázat bráchovi fotky z USA a Aljašky. Teď ho moje pc nenajde co mám udělat ať nepřijdu o všechny fotky, Díky moc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"...mám tam fotky"

Kdybych byl škodolibý, napsal bych "už nemáte".

Ale k problému: kdybyste ty fotky třeba omylem smazal a na disk následně nic nezapisoval, byla by skoro 100% šance, že Vám je zmiňovaná "Recuva" (či podobný program) dokáže obnovit. Jestli je ale TV přepsala něčím jiným (třeba nějakým filmem), je naděje prakticky nulová. Za pokus to ale určitě stojí.

A pro příště - zálohovat, zálohovat, zálohovat! Nejlépe na další 2 nezávislá místa. Data na magnetických (i ostatních přepisovatelných) médiích jsou značně zranitelná.

hodnocení

0x

Nic s tím diskem nedělej (nezapisuj na něj). Stáhni si program Recuva a zkus je najít. Není to zaručené, myslím ten nález fotek, program je OK

hodnocení

0x

Pokud jste nepovolil změnu formátu disku, tak by mohlo stačit ten disk připojit zpět k TV a pak najít v možnostech "odebrat zařízení" něco jako když odpojujete USB disk od PC. Když to neuděláte, tak disk laicky řečeno "zůstane otevřený" a PC ho nevidí... mám s tímhle zkušenost u TV Samsung.

Pokud jste povolil změnu formátu disku, tak pak bych zkusil tu Recuvu.

doplněno 14.11.17 18:15:

Však píšu, že když se USB disk odpojí od TV (Samsung) aniž by došlo k "odebrání zařízení", tak ho PC pak nevidí - v podstatě pro něj neexistuje.

hodnocení

0x
Tazatel jasně píše, že PC mu disk nenajde. Buď tedy odkliknul TV hlášku Disk má nesprávý formát, chcete ho naformátovat?, nebo se poškodil boot v porůběhu připojení či odpojování od TV, to tahle zařízení někdy dělají. V krajním případě se mohl i disk poškodit napětím na USB portu TV.(Zdroj ase může při přetížení např. rozkmitat) Ale spíš to bude to první. Já bych prvně nainstaloval aplikaci, která voknům umožní vidět i ostatní diskové formáty. Pak bych záchrannou aplikací uložil kopii tohoto disku na pevný disk PC (pokud se vleze) a až potom bych se pokoušel pomocí záchranných aplikací vyhledat zachránitelné zbytky souborů - obrázky a videa.
tomas11*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]