Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
můj notebook nevidí wifi, sice ji dříve viděl, neptejte se mne jak, ale už nevidí. Na mobilu jsem zjistila, že wifi je na kanálu 12, čili zřejmě je třeba přeladit. Můžete mi polopaticky popsat, jak se vůbec dostat k administraci toho našeho routeru? Jde o pronajatý prostor a paní domácí těmto věcem absolutně nerozumí. Mám opsané údaje z kastle routeru, není tam podle mne ani typ, možná by se někde vyštrachala nějaká dokumentace (možná )
IP adresu neznám, můžu ji nějak zjistit zpětně z historie připojování?
Kdysi jsem měnila kanál doma, takže pokud se dostanu aspoň na tu administraci, tak mi to snad nějak v hlavě naskočí.
Díky
Každý router má své přihlašovací jméno a heslo.Po zadání těchto hodnot se dostanete do administrace.
Může se stát,že majitel routeru heslo nikdy nezměnil,takže obě hodnoty mohou znít "admin".
IP adresa by měla být vidět po připojení do routeru.
Co je to za router a jaké máte připojení?
No,například já mám připojení pevnou linkou od o2 a do administrace routeru se dostanu,pokud na počítači zadám:
10.0.0.138
Bez http://, bez www.
No a pak mi to hodí tabulku,kde vyplním jméno a heslo.
Co tohle? :
Spíše tohle: o2.cz/...
zyxel p-660hn-t3a - zřejmě, typ není na kastli uvedený...
Jaké mám připojení, to nevím
Ale kam mám ty hodnoty zadat, o to mi jde
Je to T-mobile, víc nevím
Ale nemůžu nikde najít tu adresu pro poskytovatele T-mobile.
Jak potom pozná, že chci ovládat právě tento router?
Zkoušela jste na počítači zadat tu adresu,jak jsem uváděl výše?
Pokud nereaguje,volat infolinku t-mobile s dotazem.
Pozná to tak,že jste k tomu routeru připojena.Přece se nechcete napíchnout na cizí router ve vedlejším baráku
Nemáte z boční strany notebooku přepínač na zapnutí/vypnutí wifi?
Možná jste o něj neopatrně škobrtla...
Pokud je router u sousedů a Vy jste byla vždy připojena přes wifi,tak pokud od nich nemáte do bytu natažen kabel se zásuvkou na konci,shánět kabel nemá smysl.
Pokud máte přístup k wifi s jejich souhlasem a pustí Vás do bytu,tak byste ten kabel mohla vzít a do routeru u nich se fyzicky připojit.Poté zkusit postupovat,jak jsem psal výše.
Opravdu jsem si asi naivně myslela, že můžu ovládat router "u sousedů", pokud znám přístupové údaje a milion čísel, co je napsáno v jeho dokumentaci. Stejně tak jako ovládám spoustu dalších věcí na základě přístupových údajů
Takže shánět kabel, jinak to nejde, chápu-li to správně...
"U sousedů" jsem myslela obrazně, mám k němu přístup, je ve společných prostorách tam, kde mám kancelář
Vypínač jsem objevila, pokud je vypnutý, svítí červená kontrolka, takže ten je OK. Seženu tedy kabel a příští týden budu zkoušet dál, dřív se sem nedostanu. Buďte v pohotovosti, jistě nastanou další problémy . Jakmile přijdu do kontaktu s technikou, tak 10% času pracuji a 90% času řeším technické problémy
Děkuji!
Dobrý den, pouze Vás požádám a upozorním, že nemusíte zakládat novou otázku, ale tu původní třeba aktualizovat. Jednak je to proti pravidlům poradny a také se to stává nepřehledné. Ono více otázek problém nevyřeší (spíše zůstat v té jedné). Zdravím!
doplněno 15.03.16 20:59:iru - pokud Vám založení další otázky pomohlo vyřešit problém, tak to jsem rád. Vím, že v té první otázce jsem Vám pomoci nedokázal, tak to zvládli další rádci. Obecně - otázku si můžete aktualizovat nebo do ní něco napsat a tím se znovu obnoví. Název otázky nemůže tazatel již změnit. Tak, snad už Vám ta "wifina"pojede.
Nevěděla jsem, že jde aktualizovat, původní otázka už neplatí, protože je zřejmě problém v nastavení kanálu. Pokud jde změnit i název otázky, mohu to příště tak udělat.
Díky, I.
Jen doplním, že jsem nevěděla, že je to proti pravidlům, ale zato to můj problém naopak vyřešilo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.