Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slabý zdroj 300W?

Od: jaromir83* odpovědí: 13 změna:

zdravím, je možné že zdroj DC OUTPUT 250W (PEAK 300W) je slabý a restartuje mi kuli tomu PC při hraní novějších her? vždy asi po 20ti minutách online pařby. procesor cca 2GHz, 1GB RAM, 256MB grafika.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Příčinou může být problém v chlazení. Točí se řádně všechny ventilátory?

tomh*

U přehříti by nastala modrá smrt. Ovšem vidím to na zdroj, je to pofiderná značka a dle mě na to prostě nestačí. Nemusí to být kvůli náročnosti her, ale tyto neznačkové levnější zdroje tím, jak stárnou, přestanou být výkonné z 300W může být záhy 250W. Doporučím ti vyzkoušet jiný zdroj. Třeba popros kamaráda...dobré značky jsou Seasonic, Fortron, Enermax. Vyhni se MaxPower,EuroCase a další šílené značky...

jaromir83*
hodnocení

značka to je ATComputers, model ATC 300. koupil jsem si tehdy nejlevnější zdroj co měli na skladě no. tu samou hru jsem na starším počítači s nižšími detaily hrál bez restartování. větráčky se mi točí:

img113.imageshack.us/...

poté co jsem přidal tento extrení chladič (větrák) se doba před restartem zvýšila asi na dvojnásobek.

jaromir83*
hodnocení

tyto problémy mám s počítačem od chvíle co jsem si ho koupil, stárnutí zdroje to není.

troja*

Nevycházím z údivu nad img113.imageshack.us/...

Doufám, že je to ilustrační foto, nebo ventilátor čerpá teplo přímo z radiátoru - ahojas Troja

jaromir83*
hodnocení

tak radiaotr přikreju když zapínám větrák, nejde tam teplo přímo z radiatoru.

hodnocení

1x

Jestli si myslíš že když hodíš deku přes radiator tak ti to nenasává teplo tak se pleteš, zvlášť když je to takhle umístěn. Klidně může být v háji zdroj, nebo se přehřívá (jeho malá účinnost)- profoukej větráky, dej tam nějaký normální zdroj (fortron neni drahý a kvalitou je úplně někde jinde než nějaký tvuj nejlevnější, tim nic nezkazíš i kdyby to zdrojem nebylo). Pokud by to nepřestalo tak pak bych řešil grafiku (za předpokladu že nic jiného vysoké teploty nemá). A prosimtě ten větrák dej do háje a počítač dál od topení. Dále dej jeden větrák dopředu pod disky aby nasával vzduch a dolu pod zdroj ten aby vyfukoval vzduch z bedny, když bednu zadekluješ tak tam bude drobný průvan což je pro chlazení OK

Zatím jsem si při návrhu pc vždy obhájil proč beru zdroj za cca 1000-1500 a ne ten co je"zdarma"v bedně nebo za 400, to samé u dalších komponent a lidi co chtějí šetřit za každou cenu tak mají na výběr- ano nebo ne, když ne dávám ruce pryč, nebudu každý týden řešit problém s HW a to je přesně tvuj případ, snad se ponaučíš

troja*
hodnocení

0x

Může to být zdrojem, nebo grafikou. Podívej se na zadní stranu obalu hry, jaké jsou minimální požadavky na PC. Nebo, pokud je hra v seznamu na systemrequirementslab.com/... tak si otestuj PC

- ahojas Troja

damak*
hodnocení

0x

dle meho nazoru je to přehříváním. Při přehřívání nenastane modra smrt to je omyl. Když procesor nebo grafika překročí určitou hranici teploty tak se restartuje čip aby se nepoškodil (u nekterým modelu se uměle podtaktují na nižší kmitočet a po snížení teploty se opět zvýší výkon = občasne sekaní hry např.)

Velice dobrý program na sledování teploty je SpeedFan

odkaz: stahuj.centrum.cz/...

jaromir83*
hodnocení

přehřívání grafuiky jsem už řešil tady

poradte.cz/...

ty programy na měření teploty mi nefungují, jak mužou prodavat grafiku co se přehřívá?

damak*

pokud ti to nezobrazuje teplotu tak tam nemáš čidlo...:), da se lehce přikoupit, jak dlouho máš tu grafiku? Nehrál si se někdy s přetaktováním enbo nečím podobným? Nemusí to být jen grafikou ale třeba i nějakým jinším vlivem...špatne hdd, procesor nějaký čip atd.

jaromir83*
hodnocení

neni tam čidlo no. to si rači koupim jinou grafiku než čidlo. grafiku/PC mam rok, problémy od začátku, žádný přetaktování.

troja*

Zkus Everest a tam by měly být vidět teploty, pokud to není opravdu stará G-karta. Tedy G-karta může být nová, ale zastaralý typ. Problém bude asi jinde, možná ve zdroji - 300W je tak na hranici únosnosti a když koupíš grafiku s vlastním napájením tak ten zdroj těžko bude stačit - Možná, že by bylo dobré sem dát i ostatní informace, jako kolik mechanik a co se napájí s USB a pod. Jsou tu větší machři a Ti potřebují více informací

Ahojas Troja

doplněno 24.10.08 10:24:

P.S. Taky se podívej na Bazary - G-karty tam bývají dobré od super-hráčů, ti chtějí stále více výkonu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]