Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení síťové tiskárny

Od: sasdax* odpovědí: 5 změna:
Raději sem založil nový dotaz. Přeci jenom to už nepatří k notebooku.
Diskuse z které jsem vycházel je zde: poradte.cz/...
Tak druhá série dotazů, tentokrát z trochu jiného soudku, ale pokračuje se s routerem.
1) Mám router Huawei EchoLife HG 520i
2) V zástrčce @3 mám zapojen notebook (ten který sem chtěl vyřešit přes wifi
3) V zástrčce @1 mám zapojeno stolní PC
4) Zakoupil jsem tiskárnu"Multifunkční tiskárna HP LaserJet M1120n"
search.hp.com/...
Tiskárna je síťová!
A teď mi jde o to jak ji připojit. Zkoušel sem odpojit @3 notebook a hodit tam tiskárnu. Bohužel ji to nenašlo. A tak se chci zeptat co mi poradíte.
Dle mého do @1 bych měl připojit...modem...hub, nebo něco takového a do něj zapojit oba počítače a i síťovou tiskárnu. Myslíte že je to správné řešení? Našel bych jí potom?

Připojení síťové tiskárny

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tiskárnu musíš řádně nakoufigurovat, aby byla"vidět". Musí tedy mít přidělenou IP adresu. Pak ji najdeš a nainstaluješ i na jednotlivých počítačích.

sasdax*
hodnocení

Takže ji mám zapojit do @2 a nastavit IP adresu přímo na tiskárně? Takhle zapojené jsem to již měl a doufal jsem že při instalaci ovladačů si automaticky dokáže síťovou tiskárnu najít. A nic.

A teď mě napadlo, že tiskárna dokáže vytisknout informace, kde je vypsaná i IP, ale i když sem ji ručně přepsal, tak to nefungovalo. Prostě ji instalace nenašla. Takže si myslím že problém bude v zapojení v routeru.

IP adresy PC si nastaveuješ sám nebo ti je přidělije router. Pokud tiskárna má IP adresu a masku sítě dobře nastavenou, měla by se dát pingnout z PC:

sasdax*
hodnocení

Mám jak na notebooku, tak na stolním PC, získat adresu serveru automaticky.

Tiskárna má přidělené jak síťové jméno tak i ip adresu, kterou může mít z dhcp a tím pádem se při instalaci nepíše ip,ale jméno tiskárny co je zadané. Dále klasicky HP i kyo u nás v práci neistaluji jako síťovou tiskárnu,ale zadám místní, vytvořit nový port-tcp/ip a tam zadáš to jméno nebo IP tiskárny a pak by ji to mělo najít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]