Nejste přihlášen/a.
Tiskárnu musíš řádně nakoufigurovat, aby byla"vidět". Musí tedy mít přidělenou IP adresu. Pak ji najdeš a nainstaluješ i na jednotlivých počítačích.
Takže ji mám zapojit do @2 a nastavit IP adresu přímo na tiskárně? Takhle zapojené jsem to již měl a doufal jsem že při instalaci ovladačů si automaticky dokáže síťovou tiskárnu najít. A nic.
A teď mě napadlo, že tiskárna dokáže vytisknout informace, kde je vypsaná i IP, ale i když sem ji ručně přepsal, tak to nefungovalo. Prostě ji instalace nenašla. Takže si myslím že problém bude v zapojení v routeru.
IP adresy PC si nastaveuješ sám nebo ti je přidělije router. Pokud tiskárna má IP adresu a masku sítě dobře nastavenou, měla by se dát pingnout z PC:
Tiskárna má přidělené jak síťové jméno tak i ip adresu, kterou může mít z dhcp a tím pádem se při instalaci nepíše ip,ale jméno tiskárny co je zadané. Dále klasicky HP i kyo u nás v práci neistaluji jako síťovou tiskárnu,ale zadám místní, vytvořit nový port-tcp/ip a tam zadáš to jméno nebo IP tiskárny a pak by ji to mělo najít
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.