Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ACER ASPIRE 3002LC

Od: sasdax* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit s tímto notebookem mého kolegy a to jak ho připojit pomocí WIFI k netu.

1. Dle mého má tento notebook možnost se k WiFi připojit, jelikož je to na nálepce.

2. Má v sobě Win XP Home myslím.

3. Hlavní počítač je připojen přes O2 modemem Huawei EchoLife HG 520i.

Nevím jak to zprovoznit. Jestli chcete doplňující info, tak se ptejte.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

1) Co jsem koukal tak jen některé modely tohoto noťasu měly wifi. Takže se koukni zda vidíš wifi síťovku ve windows- viděl by jsi tam bezdrátové připojení k síti nepřipojeno...

2) to neni problém

3) hlavní počítač nás nezajímá, pouštim z hlavy. To co řikáš modem je router- to jen pro info, kdyby to byl modem tak nepřipojíš tak jednoduše další pc. No a dále- je nastavena wifi síš na routeru? Pokud ne tak se na router přihlaš (asi 10.0.0.138 v prohlížeči) najdi wifi rozhraní- wireles, tam si zadáš název sítě (SSID), zadáš si zda chceš tu síť ukrýt-nezobrazovat název (pokud ano tak zaškrtneš hide SSID), nastavíš šifrování nejlépe na WPA2-PSK a zadáš nějaké heslo.

Víš co? Zkus to a jak nebudeš vědět tak sem písni, já ten router neznám tak t neřeknu přesně cestu, kdyžtak sem hoď obrázek a doplníme to konkrétněji. OK?

sasdax*
hodnocení

Tak na internetu jsem našel návod k routeru (na krabici je vážně napsáno modem) a udělal sem vše podle bodu tři. Prakticky v tom návodu bylo napsáno to samé co jsi popsal ty. Takže na routeru už mi svítí WLAN. Ale co teď?

Kde se ve Win dají vyhledat wifi sítě. A kde mám vidět wifi síťovku ve Win. Pořád nemám vyřešeno jestli tady vůbec je, ale dle nálepky jo.

sasdax*
hodnocení

Tak si odpovím sám a to přes diskusi na czechcomputer.cz k tomuto notebooku.

1) Dobrý den,chci se zeptat zda je notebbok vybaven wifi anténou,později bych dokoupil miniPCI adaptér, tak aby byla integrováná anténa,.Děkuji za odpověď
Dobrý den, notebook není vybaven anténou předem, servisní středisko acer vám jí tam však může namontovat.
2) Tak mám tento notebook a Vím že anténu asi nedoinstalují.Hovořil jsem se servisním centrem acer v brně a odpověděly mě že neví zda můžou anténu nainstalovat,že by změnily funkce notebooku.Jinak anténa stojí 10€= kolem 400Kč + práce nějakých 600Kč , ale teď nevím zda za 30minut nebo za hodinu, každopádně nemají ani součástky ani neví zda mohou nainstalovat,tak že je to pěkná blamáž když CC odpoví že může servisní středisko namontovat.
Dobrý den, nevím co řekli vám, ale mě řekli, že servis acer dokáže anténu do notebooku doinstalovat, také jsem jim kvůli tomu volal.
Což vyřeším jednodušeji a natáhnu si raději kabel. Zase tak často připojen nebudu.
Díky za odpovědi. Pomohlo mi to.

U nálepky může být hvězdička, nebo optional... U hodin by jsi měl vidět bezdrátové připojení- podobná ikonka jako ja klasickou síť, na to když klepneš tak tak je zobrazit seznam sítí a ty si vybereš tu svou, zadáš heslo a jsi připojenej.

Otázkou je zda nemá ten noťas ještě vypínač na wifi. Další možností jak zjistit přítomnost wifi je správce zařízení- pravé tl. na tento počítač/vlastnosti/hardware/správce zařízení a rozbal si síťové adaptéry, koukni zda tam je něco s wifi, případně sem hoď obrázek a zkouknem to. Každopádně koukni po tom vypínači zda tam neni

sasdax*
hodnocení

U nálepky je hvězdička. Ale neumím anglicky. Takže hvězdička znamená "Specification vary depending on configuration".

U hodin bezdrátové připojení není. Jen ty dva počítače s křížkem, když vytáhnu síťový kabel. S ním jede net v poho.

Co se týče tlačítek, tak zepředu jsou dvě, ale nemám manuál k čemu jsou. Nejspíše jedno z nich k wifi bude, ale když to zmáčknu, držím... tak to neudělá vůbec nic. Čímž sem taky došel k závěru že tam wifi nebude.

V síťových adaptérech je jen Hamachi a SiS 900-Based PCI Fast Ethernet Adapter. To bude síťovka ne?

A poslední bod. Kdyby jsme došli k tomu, že tam wifi není, dá se připojit k notebooku nějaká externí? Případně hoď prosím nějaký odkaz.

No tak wifi síťovku zdá se nemáš.

Potřebuješ něco jako tohle:
dvtech.shop.ekatalog.biz/...

sasdax*
hodnocení

Tak druhá série dotazů, tentokrát z trochu jiného soudku, ale pokračuje se s routerem.

1) Mám router Huawei EchoLife HG 520i

2) V zástrčce @3 mám zapojen notebook (ten který sem chtěl vyřešit přes wifi

3) V zástrčce @1 mám zapojeno stolní PC

4) Zakoupil jsem tiskárnu " Multifunkční tiskárna HP LaserJet M1120n"

search.hp.com/...

Tiskárna je síťová!

A teď mi jde o to jak ji připojit. Zkoušel sem odpojit @3 notebook a hodit tam tiskárnu. Bohužel ji to nenašlo. A tak se chci zeptat co mi poradíte.

Dle mého do @1 bych měl připojit...modem...hub, nebo něco takového a do něj zapojit oba počítače a i síťovou tiskárnu. Myslíte že je to správné řešení? Našel bych jí potom?

ACER ASPIRE 3002LC

Pokud tam máš 3 černé porty a to 1, 2,3 tak ve všech by ti měla běhat klasická LAN, čili zkusil bych nejdříve zda opravdu je nastaven ten port 2 tak jak má být- připoj noťas jestli ti pujde net a pokud jo tak obsadíš 3 porty a tolik přesně jich potřebuješ. A jinak ano, když dáš do LAN portu switch tak zařízení na switchi uvidí zařízení přímo na routeru (pokud to tedy nenastavíš jinak)

V zásadě jsem tedy nepochopil co jsi čím hledal :)

sasdax*

Při instalaci ovladačů z CD si program sám vyhledával síťové tiskárny. A nenaššel nic, i když v @1 sem měl stolní PC, @2 tiskárnu a v @3 notebook. Jinak na obou PC internet běží v pohodě. Zatím tisknu přes USB kabel. NA kancelář se dostanu až v pátek, tak pak vyzkouším co mi tady poradíte.

Pak máš tedy špatně nastavené ethernet rozhraní na tiskárně, ale to nevim jak máš nastaveno *nevi*;)

sasdax*

Zkusím v pátek naskenovat natsavení tiskárny, ketré si umím vytisknout a přihodím ho sem. Zatím díky.

Ještě budem potřebovat vědět jak je nastavena síť. Čili IP rozsah, maska, brána (to je vlastně router)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]