Nejste přihlášen/a.
Tedy dotaz jak z dávnověku...ale to je věcí názoru. Podle mne je DVD mrtvé. Tedy alespoň co se týká "nové tvorby". Na přehrávání koupených filmů na DVD asi ano. Je tam použitá jiná technologie, obraz je na dobré úrovni (ostrost), což se vám (napodobit) pravděpodobně nikdy nepodaří. Rozlišení obrazu DVD (dáno technologií) je pouhých 720x576. Rozlišení "nových" TV podporující FullHD je 1920x1080, což je asi 4x co do rozlišení "lepší". Dnešní fotoaparáty i mobily fotí obrázky kolem 3000x2000 a větší...5000x... A vy to chcete všechno zmenšit, ztratit kvalitu, překonvertovat. Ta televize s FullHD (mají to skoro všechny) přehrává fotky s rozlišením těch 1920x, není to tedy nativní s fotoaparátem co fotí do 3000x a více, ale je to pořád více, než "zmrzačením" fotek do nízké kvality na DVD. Programů na vypálení DVD je na Google několik. Od stávajících přímo ve Windows (7), včetně vypálení (není k tomu potřeba nový program) tak se dají použít Pinnacle, Sony, Adobe, Nero.. a další. - Nejjednodušší je ale i pro laika fotky uložené v PC zkopírovat na FLEŠKU (dosti kapacitní 16-32-64 GB), strčit tuto do USB v TV, dát memu, vybrat - video, fotky a jedem. To je tak jednoduché a nenáročné (!), že to zvládne každý. Není k tomu potřeba žádný program, žádné vypalování. Fleška stojí od 150 KČ...nebo se dá koupit disk HDD s kapacitou 1 TB - 2 TB... nahrárt z PC strčit do USB v televizi a přehrávat hodiny a hodiny. Tak na co DVD?
Zdravím. Mliuvíte mi z duše. Já všechno hodím na paměťovku nebo flash disk, ale tohle je pro známou, starší pani, která má tv a na ní není vstup USB a DVD úřehrávač a na něm také nejsou. Jinak díky. Proto jsem musel vše nát na DVD.
Nevím, jak je paní stará, jak je na tom finančně, ale nová LCD se dá koupit už kolem 4 000kč (pokud to není nějaká velkoplošná...). Bude mít určitě lepší obraz než ta její původní, nebude mít nutnost už na žádné další přehrávače (ale asi má DVD už z dřívejška). Pokud jste její přítel, můžete jí i ty DVD předhát na flešku (nejlepší řešení). Přehrávače DVD už skoro nikde nemají, opravy přijdou dráž než bylo pořízení (koupení)...a co potom?
realista: Taky bych si nechal poradit, jak to udělat, když potřebuji 30 kopii na rozdání . Mám nakoupit 30 flešek? Hlavně nepřipouštím variantu poslat to na Uložto a ať si to každý stáhne. Třetina z těch 30 nemá pc ale dvd má každý. Jak na to, když ne DVD?
Každého věc, co chce, na co má, co je ochoten do toho investovat. Můj názor je ten, že přehrávače na DVD končí. V podstatě už jen dosluhují a za pár let to bude s nimi jak s VHS (kazety do videa). Já jich mám doma hrubo přes stovku a co s nimi?...Flešky se dají sehnat už od sto korun. DVD + obal + pálení také něco stojí. Když to ale někdo chce mermomocí na DVD...tak mu to také udělám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.