Nejste přihlášen/a.
Znáte někdo tento program a chápete jak se s ním ve Windows pracuje?
Spouštím z příkazové řádky:
P:SYSTEMPartitionsBackupdd for windows>dd g: x:ottom_9GB_XP.dd
rawwrite dd for windows version 0.6beta3.
Written by John Newbigin < jn@it.swin.edu.au >
This program is covered by terms of the GPL Version 2.
Unknown command g:
Unknown command x:ottom_9GB_XP.dd
dd [bs=SIZE] [count=BLOCKS] [if=FILE] [of=FILE] [seek=BLOCKS] [skip=BLOCKS] [--s
ize] [--list] [--progress]
SIZE and BLOCKS may have one of the following suffix:
k = 1024
M = 1048576
G = 1073741824
default block size (bs) is 512 bytes
skip specifies the starting offset of the input file (if)
seek specifies the starting offset of the output file (of)
P:SYSTEMPartitionsBackupdd for windows>dd if=g: of=x:ottom_9GB_XP.dd
read 95 disk NYI
Error opening input file: 5 P°Ýstup byl odep°en
P:SYSTEMPartitionsBackupdd for windows>dd if=g: of=x:ottom_9GB_XP.dd
read 95 disk NYI
P:SYSTEMPartitionsBackupdd for windows>dd if=c: of=x:mid_9GB_XP.dd
read 95 disk NYI
P:SYSTEMPartitionsBackupdd for windows>dd if=c: of=x:mid_9GB_XP.dd
Takže nechápu jak to pracuje. Chci vytvořit bitovou kopii disku do souboru a ne zálohovat po jednotlivývh souborech.
A taky jak s tím zazálohovat MBR? V linuxu stačí napsat if=/dev/sda1 ... ale pod Win? Něco jako /dev/sda1 nefunguje
Zkoušel jsem:
if=.g: a taky: error opening input file: 123 Nesprávný název souboru
Je tam ještě:
if=?DeviceHarddisk1Partition0
jenže tady zas nemám jistotu, chci sázet spíš na písmeno jednotky
Ale
1) Win 7 a Win 8 mi nejde nainstalovat
2) opravdu nechci W7/W8, jsem zastánce XP
3) příkaz dd jsem používal mnohokrát v linuxu, takže bych neřekl že v tom plavu, to je jen váš dojem
4) proč bych měl zkoušet jiný program, když se chci naučit tento? Chci alternativu linuxovského dd a tento je jediný freewarový a neomezený program o kterém vím.
5) doporučujete mi vytvoření virtuálního disku o kterém nic nevím a v životě jsem do nedělal, což pro mě znamená víc práce než použití windd pokud se ho naučím
A ten odkaz jste sem dávat nemusel, když jsem ten dotaz zakládal, ale všimněte si rozdílu mezi požadavkem na bootovacím cd se zálohovacím programem (linux) a tímto požadavkem: windowsovský program, který pracuje podobně jako linuxovský dd
doplněno 18.07.15 09:40:Teď se dívám že ten příspěvek co jsem odeslal se pozměnil, odstranily se lomítka a možná i nějaká písmenka
Už mi to jede. Normálně jsem okopíroval ten jeho příklad
dd if=.a: of=c: empdisk1.img
(delta delta space india foxtrot = backslash backslash dot backslash alpha colon space omega foxtrot = charlie colon ... path
a zaměnil písmenka a ono to jede. Taky jsem si všiml že díky argumentu --list mohu zjistit co je pod čím připojený, mohl bych teda najít ten link na jednotku s písmenem, ale toto je jednodušší. Dobrý program
Z Linuxu by jsi uz mel mit naucene, ze mas cist dokumentaci k programum. Pak by jsi se neptal na neco, co je napsane na tech strankach windd a nenutil jine lidi cist to za tebe a jeste ti to sem napsat uz predzvejkane.
Pouzivej na kopirovani velkych oddilu alespon bs=1M, jinak pri standardnim bs=512c to bude trvat strasne dlouho.
Pro zalohovani MBR se ti hodi toto: "If you want to read the underlying device, do not include the trailing character."
dd bs=512 count=1 if=?DeviceHarddisk0 of=c:mbr.bin
(2 zpetna lomitka otaznii zpetne lomitko Device ...)
Děláš jako by tě někdo nutil, to si mě rozesmál.
Zkud mám vědět co je underlying device?
doplněno 18.07.15 20:39:V mém příkazu nikde není koncové lomítko:
Děláš jako by tě někdo nutil, to si mě rozesmál
Ptal jsi se ty. Nevim, jak jsi si predstavoval, ze ti nekdo poradi s nejakym obskurnim programem.
Mas ale pravdu. Jsem tady dobrovolne a proto se take muzu rozhodnout, ze pujdu radeji radit pod jinou otazku, kde to tazatel oceni. At ti s tim tady pomuzou ti dalsi dobrovolnici. Aha, on uz tady zadny jiny neni. Tak to je ale smula
Ptal jsem se jednoznačně zda tu je někdo kdo má zkušenost s tímto programem pro Windows. Na tom není nic zlého. Od toho tu je tento server. Z tvých odpovědí cítím pohrdavost. Nikdo tě nenutí odpovídat na témata, naopak si to ty sám, kdyby tě tohle téma nezajímalo tak to nečteš a nečteš ani stránku s dokumentací. Byl jsem vůči tobě slušný tak se tady nepovyšuj nad druhé co toho ví méně a jak by měli všichni všechno znát. Jestli máš potřebu se takto povyšovat, pak bych ti doporučil abys zavítal na vhodnější forum zaměřené přímo na IT, bylo by to pro tebe vhodnější prostředí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.