Nejste přihlášen/a.
PROSÍM, MAM DVA PROGRAMY POD DOS .DĚLAL SEM V NICH A MÁM TAM SPOUSTU DAT, TED MÁM JINÝ POČÍTAČ A POD WIN7 TO NEJEDE. JAK NA TO PROSÍM?, KDO BY POMOHL TŘEBA PŘES VZDÁLENOU SPRÁVU ZPROVOZNIT ABY MOHL DÁL UŽÍVAT, DOČETL SEM SE , O DOS BOX , ALE JA TO NEUMÍM, JE MY 57 LET, DĚKUJI PŘEDEM .lM
umíte vypnout caps lock? jestli to zvládnete, určitě vám půjde i stáhnout DosBox a používat ho.
Stáhnout ho můžete třeba zda: stahuj.centrum.cz/...
Po spuštění musíte vytvořit virtuální disk, a namapovat na něm cestu k souborům, které chcete v dosu používat. Já mám třeba na disku D: v adresáři CIV uloženou starou civilizaci, takže konečný příkaz vypadá nějak takhle:
mount C: D: civ
jasné? dotazy?
Ted jsem zrovna chtel naspat, ze dosbox by mohl fungovat:
Ono dost zalezi na tom, co vsechno mel ten program delat
Dalsi moznost, jestli mate licenci na msdos je si nainstalovat do PC virtualni PC
zde mate na vyber:
Zdarma je treba VMware player nebo virtual box
já mám legální WIN7 a oba programy. ale chlapy já to neumím,bo nejsem už nejmladší 57 let. prot hledám .kdo by mny to zrobil po vzdálené správě.? děkuji za odpovědi. L.M
Napiste sem, jake to jsou programy a jestli je z nich potreba vystup na tiskarnu, popripade neco jineho (scanner)
Dekuji, jestli to uz bod dos-boxem jelo, tak by to nemel byt problem. Vypada to, ze zadny tisk a podobne veci nejsou potreba
doplněno 06.03.15 12:12:Uz to panovi pod DOSBOXem jede. Nefunguje to jako u 32bit verze ze staci pretahnout, ale musi se to namapovat promo v DOSBOXu. Jde to dat to konfiguracniho souboru, je tam sekce autoexec. Udelal jsem jednoduche menu po spusteni, kde se da vybrat, ktery z tech programu se pusti. Pro pana je to asi nejsnazsi reseni, nemusi si hrat s virtualnimi PC
milí Dakone, kdyby se dal i vytisknout? bylo by fajn, ale není nutné, jsou to dva programy a to jeden zakoupený a to restaurace a Kladenské váživa,kterou sem dosstal jak spoluautor receptů a pod licenčním číslem, taky oficiálně je zapsané při spuštění, pomohla by my kdyby my třeba někdo přes vzdálenou správu pomohl udělat tak aby klikl na ikonku progranu a on se rozjel. Sem z Ostravy, 57 let a ztp, s dojetím někde je problém. děkuji i tak za odpovědi na hledám v oklí kdo by my pomol, L.M
@dakon - tady to píše...
doplněno 06.03.15 10:33:Jestli to spustí pod DOSem, netuším - jak píše má 64bitový systém.. @dakon - bylo by to možné v daném boxu?
Asi bych to udělal trochu jednodušejí - doinstaloval bych na PC WINXP - používal tyto programy při spušení na XP a při potřebách na standardní práci s PC zase WIN7
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.