Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Programy pod dos ve WIN7

Od: ladamuri® odpovědí: 8 změna:

PROSÍM, MAM DVA PROGRAMY POD DOS .DĚLAL SEM V NICH A MÁM TAM SPOUSTU DAT, TED MÁM JINÝ POČÍTAČ A POD WIN7 TO NEJEDE. JAK NA TO PROSÍM?, KDO BY POMOHL TŘEBA PŘES VZDÁLENOU SPRÁVU ZPROVOZNIT ABY MOHL DÁL UŽÍVAT, DOČETL SEM SE , O DOS BOX , ALE JA TO NEUMÍM, JE MY 57 LET, DĚKUJI PŘEDEM .lM

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

au1
hodnocení

2x

umíte vypnout caps lock? :) jestli to zvládnete, určitě vám půjde i stáhnout DosBox a používat ho.

Stáhnout ho můžete třeba zda: stahuj.centrum.cz/...

Po spuštění musíte vytvořit virtuální disk, a namapovat na něm cestu k souborům, které chcete v dosu používat. Já mám třeba na disku D: v adresáři CIV uloženou starou civilizaci, takže konečný příkaz vypadá nějak takhle:

mount C: D: civ

jasné? dotazy? :)

hodnocení

2x

Ted jsem zrovna chtel naspat, ze dosbox by mohl fungovat:

slunecnice.cz/...

stream.cz/...

Ono dost zalezi na tom, co vsechno mel ten program delat

Dalsi moznost, jestli mate licenci na msdos je si nainstalovat do PC virtualni PC

zde mate na vyber:

zive.cz/...

Zdarma je treba VMware player nebo virtual box

hodnocení

já mám legální WIN7 a oba programy. ale chlapy já to neumím,bo nejsem už nejmladší 57 let. prot hledám .kdo by mny to zrobil po vzdálené správě.? děkuji za odpovědi. L.M

hodnocení

prosím dakona o kontakt ___ ladamuri@seznam.cz

Napiste sem, jake to jsou programy a jestli je z nich potreba vystup na tiskarnu, popripade neco jineho (scanner)

Dekuji, jestli to uz bod dos-boxem jelo, tak by to nemel byt problem. Vypada to, ze zadny tisk a podobne veci nejsou potreba

doplněno 06.03.15 12:12:

Uz to panovi pod DOSBOXem jede. Nefunguje to jako u 32bit verze ze staci pretahnout, ale musi se to namapovat promo v DOSBOXu. Jde to dat to konfiguracniho souboru, je tam sekce autoexec. Udelal jsem jednoduche menu po spusteni, kde se da vybrat, ktery z tech programu se pusti. Pro pana je to asi nejsnazsi reseni, nemusi si hrat s virtualnimi PC

hodnocení

milí Dakone, kdyby se dal i vytisknout? bylo by fajn, ale není nutné, jsou to dva programy a to jeden zakoupený a to restaurace a Kladenské váživa,kterou sem dosstal jak spoluautor receptů a pod licenčním číslem, taky oficiálně je zapsané při spuštění, pomohla by my kdyby my třeba někdo přes vzdálenou správu pomohl udělat tak aby klikl na ikonku progranu a on se rozjel. Sem z Ostravy, 57 let a ztp, s dojetím někde je problém. děkuji i tak za odpovědi na hledám v oklí kdo by my pomol, L.M

@dakon - tady to píše...

poradte.cz/...

doplněno 06.03.15 10:33:

Jestli to spustí pod DOSem, netuším - jak píše má 64bitový systém.. @dakon - bylo by to možné v daném boxu?

Asi bych to udělal trochu jednodušejí - doinstaloval bych na PC WINXP - používal tyto programy při spušení na XP a při potřebách na standardní práci s PC zase WIN7

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]