Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Canon Pixma iP4850 - chyba B200

Od: am* odpovědí: 12 změna:

Krásný den smím poprosit o radu k tiskárně Canon Picma iP4850. Před týdnem mi po výtisku fotografií nahodila chybu pod nápisem: B200. Prosím někoho, kdo ví o jakou chybu jde, zda by mi napsal co s tiskárnou je a co je potřeba udělat proto, aby byla opět plně funkční. Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Chyba B200 = chyba diagnostiky tiskove hlavy. Bude potřeba vyměnit tiskovou hlavu, což se většinou nedělá, protože se finančně nevyplatí. Tisková hlava bude stát cca 1500,-

Jen by mě zajímalo jak dlouho vám vydržela - předpokládám, že v záruce už není.

am*
hodnocení

Zdravím, tak tiskárnu jsem kupoval v srpnu 2011 v alze, ale musím si ověřit, zda mi nebylo nabídnuto možnost prodloužení záruky o 2 roky.

cernousek*

zdravím vlastním tiskárnuCANON PIXMA MG5150 JE PO ZÁRUCE.Objevilo se hlášení B200 bla bla bla.

Zkus tenhle postup:

1.Při vypnuté tiskárně otevři kryt jako při výměně kartridge

2.Manuálně posuň tiskovou hlavu doprostřed

3.Zapni tiskárnu jakmile se tisk. hlava pohne zavři kryt

4.tiskárna se rozjede provede údržbu naskočí hláška že tiskárna byla špatně odpojena potvrdit OK

5. B200 je pryč

ivoman

Canon MG5150.

Vyzkoušel jsem a tiskárna už neukazuje vůbec nic.

Ani B200.

Prostě se odvařila.

bronek

Potvrzuji, jde o klasické kurwítko, po provedení tohoto postupu dále normálně funguje.

dfsfsf

pecka ďakujem veľmi pekne za radu aj mne sa to meomentalne stalo spravila som presne to co je napisané ved už nebolo co stratiť :D :D a moja "super" tlaciaren ide zachrana dakujem

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
hláška "chyba B200" je doslova legenda v tiskárnách Canon. Není to tak dávno, co jsem tohle z nějakých důvodů hledal na internetu a vyhledávač mi nabídl tolik možností, různých fór a td. že jsem jen zíral. Něco málo jsem si přečetl a přes různé popisované pokusy s přeprogramováním tiskárny a další laborace z toho většinou vylezlo jediné - problém asi nemá řešení - tiskárna je na vyhození. Co jsme tak z diskusí vyrozuměl, tak se jedná o nějaké "kurvítko", které odpočítá určitý počet dnů provozu tiskárny a pak to vyhodí tuhle hlášku.
Konečně - zkuste si dát do vyhledávače "chyba B200" a uvidíte sám.

111®
hodnocení

0x

pohledj tu, jestli tam tvoje není také: poradte.cz/...

hodnocení

0x

Chyba má název Přehřátá tisková hlava. Je to klasické kuvítko. Teorií o jeho principu je více viz diskuze na Živě.cz

Diskuzi jsem projel a tady je pár návodů na reset chybové hlášky:

1) Vypněte tiskárnu
2) Držte tlačítko pokračovat poté stiskněte a podržte tlačítko POWER.
3) Držte POWER a Release resumé.
4) Stisknutím RESUME dvakrát uvolněte napájení a tlačítka RESUME.
5) Když se rozsvítí trvale, stiskněte RESUME 4 krát.
6) Stiskněte tlačítko pro nastavení napájení dat.

...

A ještě jeden:

tiskárna je vypnuta

1.podržet resetovací tlačítko a potom stlači on a obě držíme

2.pustíme reset a držíme on

3.držíme on a dvakrát zmáčkneme reset.

4.pustíme on.

a dodám že jsem měl přitom otevřený kryt tiskárny a začali cartige svítit jak mají a vše fungovalo.

...

a ještě:

Chyba B200 Tlačiareň MG5150.

1. Vypnúť tlačiareň zo siete

2. Dvihol som kryt a manuálne vysunul tlačovú hlavu do stredu.

3. Zavrieť kryt

4. Zapnúť tlačiareň do siete

5. 5 x stlačiť tlačítko napájania

...

a další:

1. otevřít kryt

2. posunout tiskovou hlavu do středu

3. zapnout tiskárnu

4. jak se hlava pohne, hned sklopit kryt a hurá tiskne

...

A poslední zde

...

Ale bez záruky.

...

A pokud všechno selže, tak pak je tu jeden zaručený a vyzkoušený návod na opravu této chyby.

zde

john

Ahoj,

chyba B200 se jevila jako konečná pro tiskárnu, tak jsem ještě zkusil rady nahoře.

Kupodivu tato rada:

tiskárna je vypnuta

1.podržet resetovací tlačítko a potom stlači on a obě držíme

2.pustíme reset a držíme on

3.držíme on a dvakrát zmáčkneme reset.

4.pustíme on.

a dodám že jsem měl přitom otevřený kryt tiskárny a začali cartige svítit jak mají a vše fungovalo.

... fungovala a tiskárna zase fičí.

Díky za radu.

smis
hodnocení

0x
seria MX pomoze:
drzime reset
stlacime a drzime ON
pustime reset
2x stlacime reset
Vosli sme do Servis modu
Potom som len stlacal OK nieco zahucalo potom znova
Tlaciaren sa naozaj rozbehla

ales*
hodnocení

0x

Zrovna dneska tj. 6.2.2020 moje tiskárna hlásí stejnou chybu. Volal jsem do servisu a bylo mi naznačeno koupit novou tiskárnu.Ale proto že jsem se nespokojil z odpovědi a taky ta moje tiskárna stála před 2 a půl roky 4200kč,tak jsem se dal do
,,opravy". Podle video návodu co je plno na YouTube jsem ji po půl hodině zprovoznil.

Chce to několikrát zkoušet a mít pevné nervy, Mě se to podařilo. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]