Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám již třetím rokem notebook zn. Acer ,má problémy od samého začátku.Poslední půlrok je funkční jen v nouzovém režimu/zpět to nejde!/.Teď mi při spuštění ukazuje,že nemám nainstalován originální Winddows což se nezakládá na pravdě.Neříká si můj notebook,abych ho prodal na součástky? Děkuji rádcům.
Nemyslím si, že by tři roky byly moc, já jel na XPčkách na jedné instalaci 3,5 roku a jeli stále krásně, super rychle, ale bylo to tím, že jsem si rozdělil disk na oddíly a vytvořil si systémový oddíl, který jsem si mohl kdykoliv zazálohovat a v případě problémů zase obnovit ze zálohy. Tohle ale notebooky z obchodu nemají . Mohl bych na nich fungovat dál, kdybych nezměnil počítač.
Ahoj,u Acera je funkce eRecovery Management,zvolíš si přeinstalování systému,restart a spustí se to.Podotýkám,že na disku C budou všechna data přepsána.Proces trvá asi čtyřicet minut.Pak by to mělo fakčit. Jarda
pokud máš vytvořené na HDD dva oddíly,tak si na disk D přesuň potřebné dokumenty,obrázky apod.Potom v nabídce start zadej Recovery a naběhne toto viz obrázek.-J-
Partition magic není třeba. Windows obsahuje Disk Manager
C:WINDOWSsystem32diskmgmt.msc
a ten to umí taky. Jinak lze použít i bootovací CD (gparted - používal jsem kdysi). Aktuálně link:
doplněno 06.08.14 14:32: Vyzkouseno a funguje. Je tu dokonce i prohliyec, takye se muyete pripojit k siti a pak zajet na prohlizec pokud si nevite rady...Pokud máte obraz (obvykle soubor s koncovkou iso) tak je třeba ho vypálit na disk. Tzn. že po vypálení uvidíte ty instalační soubory které jsou uvnitř toho obrazu. Poté je třeba strčit hotové cd do CD/DVD ROM, restartovat PC a při startu zmáčknout del/delete pro vstup do BIOSu (nebo jinou klávesu, ale obvykle je to del). Tam je třeba nastavit sekvenci pro bootování tak, aby cd mohlo nabootovat jako první, a disk až na druhém místě. Pak uložit BIOS, restart a na výzvu zmáčknout klávesu pro bootování z CD. Pak se řídit návodem na instalaci
Jak popisuji výše,není potřeba instalační CD,ani žádné nastavování bootování v Biosu.Funkce recovery se spustí a přeinstaluje windowse bez problémů,s ovladači a se vším potřebným nastavováním.Bude to jako první spuštění po zakoupení notebooku.Také jsem to několikrát dělal a vždy to bylo OK. V servisu to provede stejným způsobem,ovšem za 500-600kč.Zdraví Jarda
Těžko radit protože na to máme příliš málo informací. Obecně lze ale říci, že příčin může být mnoho a jedním z nich by mohl být vir. Podle mě největší problém noteboků je v tom, že Windows tam už je nainstalovaný, ale instalačku k tomu asi nemáte, aby jste si to mohl přeinstalovat, že?
Kdyby to bylo v záruce tak Vám to musí opravit. Pokud to není v záruce tak nevím jak vám to bez instalaček opraví. Pokud jste si koupil notebook se operačním systémem od Microsoftu a máte na něm originální štítek COA tak byste se měl obrátit na Microsoft nebo na tu firmu co vám ten počítač prodala či OS nainstalovala.
Zwiki, nemůžete poprosit někoho ve svém okolí, aby se Vám na NB podíval? I já to tipuji spíše na potřebu přeinstalovat Windows. Instalační obraz lze najít v internetu, jen bude potřeba při instalaci zadat platný licenční kód, který byste měl najít na štítku na spodní straně NB.
Není to tolik práce a dnes to zvládně pomalu každý ... Na opravnu je času dost, až/když se po přeinstalaci nic nezlepší.
Podívejte se do tohoto dotazu, Imgify mi tam dal rady a odkazy, které by se mohly hodit i Vám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.