Nejste přihlášen/a.
Zdravím,nemáte někdo problém jako mám já,minulý týden mě přišel e mail,který byl zařazený ve spamu,tam se psalo,že prý mám uhradit finanční částku,kterou prý měsíc dlužím a pokud ji neuhradím,tak budou proti mě zahájeny sankce,k mailu byla příloha udajné smlouvy o které nic nevím,tak jsem přílohu stahnul,ale antivir mě nabádal,že se jedná o trojana.V mailu byla podepsaná jakási pani,prý jednatelka společnosti a pod ní telefoní číslo na ní,načíslo jsem zkoušel zavolat,ale číslo neexistuje,mám si z tohoto spamu dělat hlavu nebo ne?jestli jste někdo zažil něco podobného,tak prosím poradte.Děkuji
V žádném případě tu přílohu neotevírejte. Jedná se opravdu o virus. Jedná se o pokus rozšířit virus. Jedná se o smyšlený dluh. Ten email je napsán hodně nestandartně, takže je to pravděpdobně šířeno odněkud mimo Evropu. Možná z Afriky. Prostě odněkud, kde neznají zvyklosti psaní podobných emailů, týkajících se dlužných částek. Podobných různých pokusů rozšířit virus je hodně. Proto se nedoporučuje u jakéhokoliv podezdřelého emailu otevírat přílohy.
Zkuste kouknout např. na www.viry.cz
Nemusíte se bát, jedná se o stránku antivirového odborníka pana Háka. Jsou tam různé rady a informace, týkající se antivirové prevence nebo odstranění virů.
Tyto podvodné emaily se šíří rychle. Mám více emailových schránek, a je zajímavé, že do některých to příšlo a do některých ne. Tento email dostalo už spousta lidí.Už z toho textu emailu je patrné, že to není úplně v pořádku.
Snaha rozšiřovat viry emailem byla, je a bude. Proto je opravdu nutné si pořádně promyslet, jakou přílohu u emailů člověk otevře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.