Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výše pohledávky na vašem účtu #

Od: clayman® odpovědí: 17 změna:

Dnes se mi na mail dostalo hodně spamu. Věřím, že je hodně lidí kteří to vezmou vážně. Tak pozor, další podvod a vir v příloze!

Vážený zákazníku,

Jsme velmi rádi, že jste vyuziváli produktu z naší banky.
Dovolujéme Vás upozornit, že k 25.04.2014 dlužné částky na osobní účet ve vysi #8341139918849621 7674.73 Kč. Nabízíme vám dobrovolně uhradit pohledávku v plné výši do 21.05.2014.

Dobrovolné uhrazeni pohledávky a dodrženi smlouvy #4A1012C3568B566A8 umožňuje Vám:
1) Dodržet pozitivní úvěrovou historii
2) Vyhnout se soudním sporům, placení poplatků a jiných soudních nákladů.

V případě prodlení uhrady pohledávky 7674.73 Kč v souladu s platnými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit právní sankci na základe pohledávky.

Kopie smlouvy a platební údaje jsou připojeny k tomuto dopisu jako soubor "smlouva_4A1012C3568B566A8.zip"

S pozdravem,
Vedoucí odboru vymahani pohledávek
Charvatova Jana
+420 608 423 341

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dodám, že v přiloženém zipu je zabalený spustitelný soubor (exe). Rozhodně bych nedoporučoval ho spouštět.

hodnocení

Nevím, byl poměrně malý a ani jsem ho nezkoušel otevřít.
doplněno 14.05.14 12:49:

podle mě primárně šlo o vzbuzení zvědavosti/rozhořčení a otevření přílohy s virem. Ale protože už je to asi týden staré, věřím, že antiviry už jsou na to nachystané a odchytají to... u většiny :)

To jste dobře udělal. A radím okamžitě smazat a vysypat z koše!

doplněno 14.05.14 12:24:

Já tohle moc nechápu *nevi* . Snad každý ví, u jaké banky má (nebo měl) otevřený účet. Pokud mi přijde cokoliv od banky, se kterou jsem neměl nikdy nic společného, tak to automaticky zahazuju a rozhodně tam neposílám žádné peníze.

hodnocení

0x

Viz tady na zive.cz

martin12345
hodnocení

0x

Taky mi přišel spam, teď na to koukám a nestačím zírat. Posílám na policii.

"Vážený zákazníku,

Jsme velmi rádi, že jste využívali produktu z naší banky.
Dovolujeme si Vás upozornit na dlužnou částku ve výši 8596.66 Kč,ke dni 14.04.2014 na osobním účtě #762231494219892 . Nabízíme Vám uhradit pohledávku v plné výši do 24.05.2014.

Dobrovolné uhrazení pohledávky a dodržení smlouvy #B3776FE90ED6683 umožňujeme Vám:
1) Dodržet pozitivní úvěrovou historii
2) Vyhnout se soudním sporům, placení poplatků a jiných soudních nákladů.

V případě prodlení úhrady pohledávky 8596.66 Kč v souladu s platnými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit právní sankci na základě pohledávky.

Kopie smlouvy a platební údaje jsou připojeny k tomuto dopisu jako soubor "smlouva_B3776FE90ED6683.zip"

S pozdravem,
Vedoucí odboru vymáhání pohledávek
Charvatova Jana
+420 602 202 723"

fronius4000*

mě to přišlo ted,byl jsem z toho celý pryč,mám to na chlup stejné,akorát je tam podepsaná jiná ženská,ted jsem to řešil na poradně a docela jsem si oddychl,že nejde o nic a rovnou mazaz a mazat

figurek*
hodnocení

0x

no já myslím že můžeme zachovat klid, není důvod k panice.

Už z čísla účtu jasné že se jedná o podfuk, protože takové číslo nemá žádný bankovní účet v ČR.

A ten vir je taky nic moc, náš antivir ho našel a bezproblémově zrušil. Docela mě zaujalo, že v té zavirované příloze byla smlouva na poskytnutí úvěru mezi krajem Vysočina a nemocnicí v Jihlavě, na půjčku 50 milionů.

Aspoň vidíme, jak kradou moderní zloději.

mojmovl*
hodnocení

0x

Přišlo mi to také,nejsm si nijaké pohledávky vědom,jen jiné jméno a tel.číslo,je nás ještě více?

frkotou*
hodnocení

0x

Mě toto taky přišlo...okamžitě smazat a nereagovat. Podvodníci. *bum*

praivo*
hodnocení

0x

Další, tentokrát od "Amazonu":

Výše pohledávky na vašem účtu #

culdabulda1*
hodnocení

0x

Taky mne to dnes postihlo, jméno odesilatele Aleš Paulus (vč. mejlové adresy a tel.čísla).

Když jsem zkoušela přílohu otevřít, antivirák mi to nepovolil, uvedené telefonní číslo neexistuje a odeslaný mejl na udanou adresu mi taky vrátili jako nedoručitelný. Jen by mne zajímalo, na jaké číslo účtu bych měla peníze poslat, pokud bych se chtěla nechat napálit, když je všechno nedostupné.

No, jen jsem tak zvědavá. Zdravím. Marcela.

Na žádné. To autor mailu asi ani neočekává. Jemu stačí, že ze zvědavosti otevřete přílohu a tím si pustíte do PC nebezpečnou potvoru, pomocí které Vám následně vybere Vaše konto.

Takže jste se vlastně už napálit nechala a máte jen štěstí, že máte schopný antivirák.

dericcaster*
hodnocení

0x

Další varování:

Žena z Kroměřížska otevřela přílohu podvodného mailu, přišla o 400 tisíc - Novinky.cz

fido*
hodnocení

0x

všechno je to pravda a podvod, ale opět je to trochu i jako poplašná zpráva.

Otevření přílohy NIKOHO o nic nepřipraví a nenainstaluje ani VIR ! Pouze učíte neznalé uživatelé bát se neexistujících duchů a to šířením neuplých informací ! ! ! !

Takže jak je to přesně?

Koukněte na přílohu>>> je tam .zip to je neškodný probram, na který pokud vím ani neexistuje samospouštěcí program, a už vůbec ne, samoinstalační sama sebe, tedy aby nainstaloval co je v něm, aniž byste mu to povolili.

takže .zip můžete v klidu otevřít a to nejen zde ale KDYKOLI a podívat se co obsahuje.

No a v tomto případě obsahuje soubor, nevím jak se jmenuje, ale má koncovku .exe a TEN už nesmíte aktivovat ( protože není jasné zda se hned spouští - tedy asi ano, nebo zda proběhne instalace s povolením, což pochybuji )

Takže : Zprávu si přečtu, kouknu CO je za přílohu ( někdy může být už .exe , ale to nebude, jinak by to hend spadlo do SMAP) . Pokud je to .zip, v klidu otevřu, kouknu se, zasměju, pomyslím si, že odesílatel je naivní a zprávu ihned smažu.

Takže .zip není sám o sobě nebezpečný, a lze jej bezestrachu otevřít. nesmí se ale věci v něm instalovat !

nejjednodušším opatřením je nastavit filtr aby vám tento typ už nechodil.

S pozdravem Fido

praivo*

A jéje, puntičkář...

timkim*
hodnocení

0x

Nic podobného ze zásady neotvírám, ale i kdyby, asi by zaplakali nad výdělkem. Na účtu standardně udržuji částku okolo 200 Kč, to by se napakovali :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]