Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Další internetový podfuk s virem přílohou?

Od: sophia odpovědí: 11 změna:

Toto jsem dnes obdržela do mailu. Vůbec ty lidi neznám a nic s nimi nemám. Může to být nějaký omyl nebo je to fake/scam?

Vážený kliente,
jsme Vám velice vděční, že využíváte produkty naší banky.
Dovolujme si ale Vás upozornit, na skutečnost že k 11.05.2014 na svém osobním účtu mátenepovolené přečerpání účtu ve výši #3509637283569873 6325.94 Kč.
Nabízíme vám uhradit pohledávku v plné výši do 27.06.2014.
Včasné uhrazeni pohledávky bude znamenat dodrženi smlouvy číslo #929990451483467B a umožni Vám:
1) Dodržet pozitivní úvěrovou historii
2) Vyhnout se větším nákladům spojeným s vymáháním pohledávky
V případě nevčasného splácení označené pohledávky 6325.94 Kč dovolíme si upozornit na to, že podle znení smlouvy číslo #929990451483467B uvedená pohledávka se považuje za nově vznikly spotřebitelský úvěr a na základě Zákona č. 145/2010 o spotřebitelském úvěru a v souladu s jinými právními předpisy, jsme oprávněni zahájit soudní jednání.
Kopie smlouvy číslo #929990451483467B a podrobný výpočet označené pohledávky jsou připojeny k tomuto dopisu jako příloha soubor "smlouva_929990451483467B.zip"
S pozdravem,
Alena Zitnik
Vedoucí odboru vymahani pohledávek
+420 604 608 135

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ihned smažte...a zapomeňte..

dzordz*
hodnocení

0x

Samozřejmě, je to staré a trapné.

Ve velmi podobném znění se to objevilo tak čtvrt roku zpátky.

ovczaak*
hodnocení

0x

Dnes mi to přišlo taky-

Barbora Dankova (debt@zajezdovecentrum.cz)

Výše pohledávky na vašem účtu #7597369844447312

Dnes 23. 6. 2014, 15:37:16 samo to rovnou spadlo do spamu.

xxxxxxx
hodnocení

0x

Doporučuji ihned smazat a hlavně neklikat myší na přílohu, je to exe soubor - né .zip soubor.

wladi*

Také jsem to před chvíli dostal.

mrmce
hodnocení

0x

Českem se prohnala další vlna pohledávkového SPAMU. Průběh těchto spamových kampaní je zachycen zde: cleverandsmart.cz/....

elma

Dobrý den, vím že jsem blbá, ale já na přílohu klikla a otevřela. Pravděpodobně jsem si tím natáhla do notebooku vir, nebo spam. Poraďte prosím co teď udělat, abych se ho zbavila. Moc Vám děkuji.

zdeneknovak

Na jednorázovou prohlídku celého hlavního disku (C:), kam by se vir určitě stáhl, je velmi užitečný "ESET OnLine Scanner". Je zadarmo, v češtině, a hlavně : má velmi kvalitní a často doplňovanou virovou databázi, takže by ten vir měl najít. Vygooglujte si jej, stáhněte a otevřete. Chvíli se bude instalovat a stahovat aktuální databázi, pak se zeptá, co a jak chcete má udělat. Zatrhněte "rozšířené nastavení" (nebo tak nějak - píšu to z hlavy), ale na 1. prohlídku doporučuji NEzatrhávat "odstranit" (nebo "smazat" nebo podobně - píšu to z hlavy), aspoň uvidite, jaké malware najde a můžete si vygooglovat, co to je (mohou tam být i viry, které hostíte ve svém PC už dávno). Až si budete trochu jistá, udělejte Bod obnovy, pak ten ESET můžete otevřít znovu, ale tentokrát už zatrhněte to "odstranit". Jsem přesvědčen, že ESET pomůže. Dejte sem prosím vědět, jak to dopadlo. (Expertům se omlouvám za nepřesnou terminologii - použil jsem ji v zájmu srozumitelnosti.)

radus*
hodnocení

0x

Ahoj lidičky, také mi to včera přišlo, s tou Barborou Dankovou... a dost poděšilo musím říct :( Že si nedají pokoj

jergon
hodnocení

0x

Já to neznal, dostal jsem to prvně dneska a bohužel mě dostali... Naštěstí je ten virus natolik slabý, že mi freeware antivirák zablokoval otevření přílohy... :) Musím se vzdělat, příště by to mohlo dopadnout hůř...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]