Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
po přeinstalaci počítačemi mi nejde nainstalovat ani "aktualizovat" ovladač síťové karty Realtek 8111E. Jde o to, že síťová karta je v jakém si hlubokém spánku a při instalaci ovladače se objeví toto: "The Realtek Network Controller was not found. If Deep Sleep Mode is enabled Please Plug the Cable." Na googlu jsem našel rady typu odpojit základní desku od zdroje a vlastní baterie a nechat 10 minut a vše by mělo fungovat, ale bohužel se tak nestalo. Nebo rady, že mám vypnout hluboký spánek u síťového adaptéru Ethernet, ale problém je v tom, že rozpoznaný Ethernet není v kolonce síťové adaptéry, ale v další zařízení a tam hluboký spánek nevypnu, když ovladač v podstatě není nainstalovaný. Děkuji za jakékoliv rady, prohledal jsem celý BIOS a zkoušel to nějak zapnout, ale nikam to nevedlo.
Máte připojen do síťovky síťový kabel z modemu?
doplněno 08.05.14 22:27:ještě mě napadá, jestli možnost nastavení "deep sleep" nebude přímo v BIOS nastavení
A kde přibližně v BIOS by to mohlo být? Já jsem prohledal celý BIOS a vše co mi přišlo, že by stím mohlo souviset jsem povolil, ale nic to neudělalo, ale třeba jsem někde přehlédl deep sleep... přeci jen jsem lajn na počítače.
V BIOSu byva menu "Integrated Peripherals" nebo "On-board peripherals" a tam se podivej, jestli mas "Ethernet controller" enabled. Asi ano, protoze se ti objevuje s seznamu zarizeni, i kdyz je jako Ethernet radic, ale jako "Ostatni", coz je divne.
V BIOSu nic o "Deep Sleep" typicky neni. Navic ta tvoje karta v Deep Sleep ani byt nemusi, To jen ten program navrhuje, ze to muze byt jedna z pricin, proc ji nemuze najit.
Zkus si take precist tuto diskuzi. Je tam odkaz na samoinstalacni a diagnosticky program primo od Realteku.
V BIOSu mám Onboard Devices Configuration --> OnBoard LAN Controller (Enabled)
--> OnBoard LAN Boot ROM (Disabled), ale to už jsem změnil na enabled, ale prd to pomohlo, i když jsem odstranil všechny nainstalované ovladače, odebral zařízení a zkusil to na čisto, tak to pořád hlásí ten samý problém. Tento problém má více lidí naneštěstí to nejsou češi, ale cizinci, takže se v tom těžko hledá nějaká moudrost, ale zatím jsem našel jen tabulku, kde je popsano jaká zařízení a ovladače se mají instalovat jako první, je to prý tím, že se ovladače nainstalují v nějakém nesprávném pořadí... Ale napadlo mě, že bych to mohl zkusit znovu přeinstalovat a před instalací skontroluji jestli je OnBoard LAN Boot ROM (Enabled) a mohlo by to jít
Tak se nečekaně zase nic nezměnilo :D Už mě to nebaví, kašlu na to, hold to fungovat nebude :D
BootROM enabled byt nemusi. To je jenom kdyz chces bootovat pres sit, coz skoro nikdo doma nepouziva.
njn, tak já jsem odebral interní baterii z pevné desky a prostě jsem to zkusil... kdyby měl někdo nějaký primitivní návod, tak to ještě zkusím, ale jinak na to kašlu.
Tamta diskuse vypadala nadějně, ale je to tam na mě nějak moc zmatené a složité... moc jsem z toho nepochopil co mám udělat a nebo je to také tím, že už mě to nebaví řešit.
Stahni si Windows Diagnostic Program z teto stranky a posli se, co ti to pise. Take si tak rovnou muzes stahnout "Auto Installation"pro svoji verzi Windows (ktere mas?).
Stáhl jsem si toto: 8111DP DASH All-In-One installation kit for WinXP/Vista/Win7 , mám win7 / 64bit.
Při instalaci to zase napsalo to samé a pak se nainstaloval Realtek Dash Client, ale nepozoruji žádné změny a ten nainstalovaný program nevím co dělá (nedá se nijak otevřít).
doplněno 10.05.14 16:25:Tak jsem si nainstaloval Realtek - Ethernet Diagnostic Utility. Na první pohled tam nic zajímavého vidět není. Zobrazilo se mi Microsoft Virtual Wifi Adapter a Adapter 2. a pod nimi 802.11n USn´B Wirelles Lan Card. Rozklikl jsem Microsoft Virtual WiFi Adapter a tam jsem nejdříve klikl na Cable, ale to se mi vždy seklo a program neodpovídal, tak jsem klikl na Wake On LAN a tam se píše toto: To wake up a computer in suspend or sleep mode on lan, please select one of the following method and fill up the information about the computer. Mám si vybrat: Ethernet Address nebo IP Address. Tak teď už jen zjistit co tam mám doplnit.
Jestli mas W7/64b, tak bych rekl, ze jsi si spise mel stahnout "Win7 and WinServer 2008 R2 Auto Installation Program (SID:1644202)".
V te Diagnostic Utility yo Wake-On-LAN neni pro tebe (je to pro probuzeni jinych PC na siti). Divne je, ze ten program tu sitovku vubec nenajde
Ten DASH nejde spustit? Tam by neco na zmenu stavu te sitovky byt mohlo.
Umis udelat screenshot (Alt+PrtScr a pak Ctrl-V v Malovani) Spravce zarizeni a poslat to sem? Zajimalo by me, co ti ten Spravce vypisuje.
Umis udelat fotku mobilem toho menu v BIOSu a poslat ji sem? Jeste tam nekde musi byt totiz neco, co blokuje tu integrovanou sitovku, ktera se proto vubec systemu nehlasi.
Tak udělat fotky opravdu nebude problém.
doplněno 10.05.14 16:48:zkoušel jsem to stáhnout, ale nešlo mi to... zkusím to ještě teď, třeba to byla náhoda...
doplněno 10.05.14 16:58:Tak to samé už jsem stáhnul ještě před tím než jsem se obrátil na Vás, tak to ani nemusím zkoušet... to zase napíše jako vždy to samé.
doplněno 10.05.14 16:59:A ktomu DASH... Jen se objevila kontrolka vpravo na liště a nejde s ní nic udělat.
Posli sem pro zacatek fotku hlavniho menu BIOSu a menu "Integrated peripherals" a pak screenshot Spravce zarizenin s rozkliknutymi "Sitove karty" a "Ostatni".
Mám teď hrozně pomalej net... takže fotky se těžko nahrávají, zítra naštěstí tento velice rychlí internet ruším.
Když je obě dvě smažu, tak ten Ethernet 100% nenajde, ten to najde, až když se pokouším ručně o instalaci ovladače.
doplněno 10.05.14 17:42:rychlý internet* už ani psát z toho neumim... njn tak ono mít 10 let internet od O2 přes kabel 2 / 0,25 Mb/s je šílený... nejsou schopný udělat nějaké lepší připojený, ještě za ty peníze, když ostatní za ty samé peníze mají 10 krát rychlejší :D
doplněno 10.05.14 17:52:Tak jsem je odinstaloval a po restartovaní to ihned našlo našlo Ethernet a zase je přiřazený jako další zařízení, ale tamto už zmizelo. Neznámé zařízení se objevilo nejspíše z důvodu, jak jsem se v tom vrtal, tak se mi nějakým způsobem podařilo změnit datum a pak při přeinstalaci mi nefungovali certifikáty a nic nešlo aktualizovat, tak teď už je vše v pořádku.
Kup si síťovou kartu. Já jí koupil na
protože ta integrovaná se náhodně přepínala mezi 100Mb a 1Gb a při přenosu delších souborů mě to rozčilovalo. Poté, co jsem kartu objednal, se jako zázrakem ta integrovaná umoudřila.
Ale ta moje síťová karta normálně fungovala. Když jsem poprvé na tento složený PC instaloval windows, tak vše fungovalo normálně... problém nastal, až když jsem to po roce přeinstalovával a najednou to začalo hlásit tento problém, tak já nevím no... asi to nechám připojené přes wifi a třeba časem najdu nějaké řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.