Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet

Od: martin420bang odpovědí: 35 změna:

Dobrý večer, mám dotaz ohledně problému s připojením k internetu přes kabel. Chtěl bych poradit kde sehnat ovládáč pro tento šíťový adápter. Jakékoliv systémové požadavky napíšu. Já jsem hledal, a nenašel jsem ani jeden funkční. Instaloval jsem drivery, i jsem podstoupil všechny aktualizace windowsu, ovšem neúspěšně. Budu rád za jakékoliv rady.

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x

Klikni na zarizeni "Kernel Debug"pravym tlacitkem a dej "zrusit (zabl/... nebo jak se ta volba jmenuje.

Chces se pripojit pres kabel, ale Windows nenasel zadne sitove rozhrani (jen jedno WiFi - to je ten 802.11g). Po odstraneni toho Kernel Debug zkus dat restart a podivej se, jestli ti v tomto seznamu nenaskoci normalni Ethernetova karta, kterou asi mas v PC.

Posli sem novy screenshot a podle toho budeme pokracovat.

luke237
Koukam na ten seznam jeste jednou a vidim, ze mas nerozpoznany sitovy adapter v "Dalsich zarizenich". Uvidime, jestli se neco zmeni po odstraneni toho Kernel Debug modu.
martin420bang
hodnocení

takto to teď vypadá. neskryté / skryté.
změny nejsou žádné, ale koukám že přes driver se mi tam stáhlo hafo dalších adaptéru. tak jestli je mám vymazat nebo jak? mám windows 8

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #2
luke237
Ja bych to vymazal. Vymazal bych i ten "Sitovy adapter Ethernet" a restartoval Okna. Uvidime, co najdou za "novy hardware" (tu sitovou kartu) a jaky ovladac pro nej nabidnou a instaluji.
martin420bang
hodnocení

To už jsem zkoušel, a nic ohledně kabelového připojení to nenašlo. Pak jsem přes Drivery nainstalovat ty další ovládáče. Ovšem ten jeden jedinej, který potřebuju, se né, a né najít, a nainstalovat

luke237
Je to notebook nebo stolni PC?
martin420bang
hodnocení

Stolní PC.
Základovka msi ms-7360

luke237
Ani jeden z tech ovladacu nabizeny/... nefunguje?
martin420bang
hodnocení

už jsem na to koukal a stahoval, nejdou :((

luke237

Je to nova instalace Win8? Sla nekdy ta sitovka na W8? Co za Windows jsi tam mel predtim? Jak je ta deska stara?

Na te strance o teto desce, vyrobce nezminuje Windows8. Ze by byla vyrobena jeste pred W8?

Koukal jsem primo na stranky vyrobce toho Ethernetoveho cipu (RTL8111B), ktery je na te desce a oni maji nejake ovladace pro W8. Zkus tedy primo je.

Pred vlastni instalaci novych ovladacu bych ve Spravci zarizeni smazal vsechny ty nesmysly, o kterych jsme se bavili vyse (kernel debugy a nerozpoznana zarizeni se zlutym vykricnikem, ale to je jen muj postup a nevim, jestli je vubec zapotrebi).

martin420bang
hodnocení

Ano je to nová instalace Win8, úplně ty nejnovější windows 8 co jsou. Předtím tam byl windows 7 a připojení k internetu bylo údájně přes mobilního operátora, T-mobile (asi USB). Na stáří desky se poptám. Děkuji zkusím to, smažu ty kraviny, a napíšu co a jak.

martin420bang
hodnocení

Instalace u Win8 and Win8.1 Auto Installation Program (SID:1632221) psala ERROR.

Ale instalace u Windows Diagnostic Program mi otevřela tenhle program.

martin420bang
hodnocení

Viz.obrázek

martin420bang
hodnocení

↑↑

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #3
luke237

To, co ten diag.program ukazuje, neni dobre. Nic nerozpoznal (same "ff"). Ta MAC adresa (00-11-50...) patri spolecnosti Belkin. To nevim, kde se tam vzalo.

Zkus rozchodit ten Auto Installation Program, protoze to je tvoje posledni a jedina zachrana. Nic jineho, jak tvuj problem vyresit, me totiz uz nenapada. :( Snad jen zkusit nektery z tech " diagnostickych pr/..." na rozeznani hardware a podivat se, jestli ti to opravdu najde ten Ethernetovy radic Realtek RTL8111B, jak tvrdi vyrobce.

Jestli to je starsi deska od nekoho jineho, tak snad ten ethernetovy port nejak nevypalil. *sok*

luke237
Zkus kliknout na neco v tom levem sloupecku, jestli se zmeni ty udaje v okenku "General".
martin420bang
hodnocení

Žádná změná po kliknutí na "General". Stáhnul jsem si program Hardware Helper a přikládám screenshoty. Snad pomůžou ..

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #4
Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #5
martin420bang
hodnocení

Ještě jeden screen. Snad to k něčemu pomůže.

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #6
luke237

Problem je v tom, ze ten program tu sitovku vubec nenajde. Ten 3Com je zrejme jen emulace pro ten Debug Mode. Takhle starou sitovku by na desku dnes uz nikdo nedal (je to PCI 10Mbps).

Osobne bych z tech odkazovanych diagnostickych programu zkusil SiSoft, pak HWINFO a uplne nakonec v pripade nouze i HWINFO pro DOS (screenshoty lze delat focenim mobilem) a jestli to nenajde ten cip (Realtek RTL8111B), tak je podle me vypaleny a vubec nereaguje a neda se tedy pouzit. :(

Zacinam si myslet, ze duvod, proc "Win8 and Win8.1 Auto Installation Program" skoncil Errorem je ten, ze ten ethernetovy cip proste neodpovida, protoze je zniceny.

Taky myslim, ze jsem pochopil, proc se ten Broadcom hlasi jako Belkin. Je to asi WiFi karta od Belkinu a proto ma ID Belkinu.

Pro pripad naproste krize se chci jen ujistit, ze na zadni stene pocitace nekdo vedle konektoru pro USB je i konektor pro Ethernet (RJ45) a ze nejedna o nejakou revizi desky, ktere integrovanou sitovku nema. Muzes prilozit fotku? Sorry, ze se ptam na - pro tebe mozna - takove samozrejmosti, ale opravdu mi uz dosly napady, jak to zprovoznit. :(

luke237
jestli to nenajde ten cip (Realtek RTL8111B)

Respektive jestli to najde neco jineho, nez nasel uz ten Hardware Helper (Broadcom/Belkin 802.11; Microsoft Debug Kernel; 3com 3C-900B-TPO).

Vzhledek k tomu, ze nic nenasla ani specialni aplikace od Realteku pro diagnostiku jejich vlastnich cipu, osobne moc sanci jinym obecnejsim programum nedavam. :(

martin420bang
hodnocení

Nic to nemůže najít :( je možné, aby to na Win8 ještě nebylo vydané? Přikládám fotky základovky a šíťové kárty. Wifi a síťová karta, tohle bylo vložené do počítače po zjištění nefunkčního ovladače ke kabelu. Ovšem ani 2. to nenašlo. Jediná Wifina šlape :(

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #7
Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #8
luke237
je možné, aby to na Win8 ještě nebylo vydané?

Jestli OS (operacni system) umi obsluhovat PCI sbernici (a PCI-e, tedy PCI-Express je jen jina fyzicka implementace sbernice), tak umi identifikovat i vsechna zarizeni na te sbernici. Ze je tak neumi ovladat, protoze pro ne nema ovladac je jina, ale identifikacni udaje z te karty dokaze precist pokazde. Jestlize je tedy v tvojem pripade nenacita, tak to znamena, ze s tim PCI zarizenim je neco spatne a neodpovida nebo se vubec nehlasi.
Ovšem ani 2. to nenašlo.

Nemuze to byt ta 3Com 3C900B-TPO, kterou nasel ten Hardware Helper? Na te karte by melo byt napsane jeji modelove cislo. Vytahnout ji z PC a podivat se na ni by nemel byt takovy problem.

Ta karte je strasne stara a divil bych se, kdyby pro ni nebyl ovladac soucasti standardni distribuce Windows. Na druhou stranu uz ho mohli pro velke stari odstranit. V kazdm pripade by se neco dalo dohledat na Googlu, pripadne primo pro W8.

luke237

Koukam na ty ovladace pro ten 3Com a posledni nevim, pro ktere Windows byly vydany, ale byly pry garantovany, ze budou fungovat na XP. Meli by udajne fungovat i na 32-bit Win7. O zajistenem fungovani na Win8 jsem zadne sminky nenasel, ale zadne lepsi ovladace nejsou. Jestli mas 64-bit Win8, tak na ty to udajne nefunguje vubec. :(

Hledal jsem tedy ten ovladac a podarilo se mi najit par mist, kde se daji stahnout: tady (soubory 3c90x1.exe nebo 3com90xAll.exe) a take tady

luke237
Nebo take na Uloz.to: 3c90x1.exe
luke237
Meli by udajne fungovat i na 32-bit Win7

Toto a dalsi vyse uvedena tvrzeni jsem se docetl zde (nemecky).
martin420bang
hodnocení

Tak tedy přikládám fotky toho 3COM, a myslím si, že nějaká šance tu furt je, že najdu na něj ovládáč. Jdu stáhnout vše, co jste mi poslal. Postupně to nainstaluji, a budu doufat, že něco z toho bude fungovat a vyřeší to náš problém.

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #9
luke237
Takze Hardware Helper opravdu nasel tu spravnou kartu 3COM 3C900B-TPO *palec*
luke237
Snad to nebude muset dojit do takoveho stadia, ze bude nutne tu zakladni desku vyndat, vyfotit ji a najit na ni ten ethernetovy integrovany obvod, jestli tam vubec je *sok*
luke237
Jeste jeden napad na vikend: zkusit tam jen tak ze cviku nainstalovat XP a podivat se, jak se s tim ony poperou (pouzit ty puvodni ovladace k desce, na ktere je odkaz v jednom z predchazejicich prispevku).

hm*
hodnocení

0x

Možná píšu úplně zcesty, ale není integrovaná síťovka zakázaná třeba v BIOSu?

luke237
Shodou okolnosti jsem sem dnes prisel napsat uplne stejny nazor - zkontrolovat v BIOSu, jestli v menu Integrovane periferie je povolena Onboard Network Card.

luke237
Jestli ten Ethernetovy cip bude zakazany v BIOSu, tak budu verejne mlatit hlavou do zdi *zed*, protoze jsem tady uz jednou radil povolit nefunkcni zarizeni v BIOSu a tenkrat to problem vyresilo. *sok* *zed* *zed*
martin420bang
hodnocení

Oooo, jdu to hned zkusit! :O

martin420bang
hodnocení

Pánove, děkuji vám oboum *uspech* , jede to :-P *tuc* .
luke237 - děkuji za rady, už jsem se bál že to nevyřešíme *plac* poslední rada stála za to *placni*
hm® - děkuji taky za radu, která se vyplatila :D
Přidávám ještě fotky, jak to vypadá teď, a jak to vypadá momentálně v BIOSu. Povolil jsem tam všechno co šlo, né všechno bylo povolené *sok*
Ovšem, nevím proč :D ale Síťový adaptér ethernet je stále nefunkční :D hlavně že to jede.
PS: kabel mám připojený v 1.

Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #10
Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #11
Síťový klient - Sítový adaptér Ethernet #12
luke237

Takze verejne zde tlucu hlavoudo zdi, ze me nenapadlo hned na zacatku zkontrolovat povoleni LAN cipu v BIOSu *zed* *zed* a jeste jednou *zed* :(

Za druhe, pochvala za vyreeni patri @hm, protoze on jako prvni sem napsat to upozorneni na mozne zablokovani v BIOsu.

Za treti: budes muset zkusit komplet vse, co je napsano vyse: ten AutoInstall, co drive hazel Error (zde mas nejvetsi sanci na funkcni ovladace). Pak ovladace od vyrobce desky, jak na ne mas odkaz drive a pak cokoliv, co najde Windows samo o sobe.

Jedine, co mi pripada divne je, ze karta pise "Link disconnected". Opravdu to mas pripojene z portu "1" do routeru? Na sitovce a na portu routeru by mely blikat nebo svitit nejake diody, ze doslo k navazani spojeni. Toto spojeni je na urovni HW. S tim nemaji ovladace nebo Windows co delat. To je jen navazani komunikace mezi obema cipy (v karte a v routeru), ze se vzajemne vidi a mohou si uspesne vymenovat informace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]