Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hučení mikrofónu v pozadí

Od: nevimsam odpovědí: 15 změna:

Ahoj lidi, mám problém se svým studiovým mikrofönem, anebo spíš audio mixérem. Dřive se to nedělo, ale teď když vložím jack do NTB, tak jde slyšet hučení ( i v nahrávce samozřejmě ), žádám vás o pomoc.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V první řadě se Vám musím kajícně omluvit, že jsem Vám neodpověděl dostatečně rychle, ale v době položení Vaší otázky jsem již spal. Slibuji, že už se to nestane *hi*

K otázce: podle všeho to vypadá na nedokonalý spoj stínění v konektoru mikrofonu, ale elektronika si žije vlastním životem. Někdy se závada ani objevit nepodaří. Před časem jsem tu řešil něco podobného. Jestli Vás to zajímá, tak klikněte sem. Sice Vám to asi moc nepomůže, ale berte to jako informaci pro zajímavost.

doplněno 10.04.14 09:44:

Jo, a pokud sem budete docházet častěji, smiřte se s tím, že Vám občas "někdo"taky třeba neodpoví vůbec. Admin nás totiž za odpovědi strašně mizerně platí *haha* .

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nejdříve Vás požádám o trpělivost. Zde není povinnost rychle odpovídat.

Zkuste s tím zasunutým konektorem JACK opatrně pootočit - někdy je tam špatný kontakt a "bručí to". Zdravím!

P.S. Udělejte to u všech konektorů JACK.

doplněno 09.04.14 23:14:

Tak, rozdíl mezi brumem, šumem a vazbou asi poznáte. Stalo se to náhle, tak došlo k nějaké změně. Kabeláž je asi v pořádku, nahrávka není přehlučená (přebuzená), ale je v ní šum - a ten šum je už asi při tichu (před nahráváním). Asi bych zkusil vše připojit na jinou zásuvku (okruh) nebo v jiné místnosti. Mohla se poškodit nějaká součástka např. ten adaptér nebo v zařízení - mixéru. Chybu v nastavení software asi vyloučíte. Myslím, že se Vám ještě k tomu někdo vyjádří později. A zkoušel jste mikrofon připojit rovnou k NTB, zda je změna? Pak by to bylo asi v tom mixéru.

doplněno 10.04.14 09:45:

magdon - je to k neuvěření, že si někdo myslí, že je tu asi nějaká nonstop služba, která musí odpovídat okamžitě, přesně a se zárukou výsledku. A u takového problému je těch možností závady přeci více, tak se rychle a jednoznačně ani odpovědět nedá. Musí se zkoušet.

doplněno 10.04.14 17:53:

Toto video je soukromé - a co teď?

nevimsam
hodnocení

Dobře, zkušel jsem vše, zjistil jsem, že bzučení je vždy, když jack připojím z mixéru do PC a to ikdyž je vše odpojený (tedy kromě AC adaptéru) Kabely jsem zkusil jiné, a strčit je i jinam, vždy stejné výsledky.

nevimsam
hodnocení

Jako, že by se mi už někdo ozval?

host*
hodnocení

0x

Lze předpokládat, že studiový mikrofon máte na stojanu v pružinovém uchycení a tak nezachycuje vibrace, jako kdyby mikrofon ležel na stejném stole jako notebook a citlivý mikrofon by tak snímal hukot z ventilátoru NB přenášený deskou stolu přes stojánek mikrofonu.

Nesnímá váš citlivý mikrofon nějaký hukot z místnosti? Ventilátor apod? Nebo je to "padesátka" ze sítě? Ale to byste asi jako majitel studiového mikrofonu znal a poznal...?

nevimsam
10.04.14 09:31
hodnocení

Někdo?
111®

když odpojíte vše z mixéru a přesto to hučí, je nutno zkusit jiné napájení pro mixér...nejlépe bateriové...možná blbá rada, neb nevíme čím se to napájí...a jestli taková možnost je..ale když to má aaptér tak asi bude ta možnost..

host*
hodnocení

0x

a) bzučení? Takže to není síťový brum, který by se mohl vnášet po zemních smyčkách...

b) studiový mikrofon? Studiové mikrofony bývají dynamické s vysokou citlivostí, malým výstupním napětím a nízkou impedancí a hlavně nepotřebují nebo nesmějí mít přivedené napájecí napětí jako běžné piezoelektrické nebo drahé studiové kondenzátorové.

c) vstup NB je určený pro piezoelektrické mikrofony a uvnitř zvukové karty je na mikrofon přivedeno fantomové napájecí napětí (asi 9V=), aby mikrofon vůbec mohl fungovat. Pokud se na tento vstup připojí dynamický mikrofon s impedancí 600 ohmů, teče převodním transformátorem stejnosměrný proud z napájení, který tam ale nemá co dělat.

d) atd..

nevimsam
hodnocení

Jsem tu zpátky a zde jsou mé odpovědí

A) Přesvědčte se sami zde

B) Psal jsem že jsem vše odpojil a že jediný co zbýva je nějaká spojitost s mixpultem

C) Řešil jsem s par lidma (ne přes internet ofc.)

Fajn, ale pokud to hodláte řešit taky mimo okruh svých známých, měl byste to video odblokovat i pro ostatní ;)

doplněno 11.04.14 16:06:

No teď už to funguje, ale když jsem se to pokoušel spustit poprvé, hlásilo to, že je video soukromé a spustit nešlo.

Jinak k otázce: Je to jasně brum, vznikající nedostatečným stíněním kabelu, případně mikrofonu. Vzniká často nedokonalým kontaktem stínícího opletení kabelu v konektoru (uzemění). Je to tentýž brum, o kterém jsem psal ve svém odkazu výše. Podívejte se tam, třeba Vám některá z odpovědí pomůže (mně tehdy závada opustila zařízení samovolně).

nevimsam
hodnocení

Jak mimo okruh svých známych, dal jsem soukromé a ne neveřejné. To znamená že to můžou vidět ty, kteří mají odkaz. Nikoliv moji známy. Nějak nevidim důvod komentáře.

host:

od kdy je vstup zvukové karty určen pro piezoelektrické mikrofony?

od kdy potřebuje piezoelektrický mikrofon fantomové napájení?

nevimsam:

řekl bych, že to je brum způsobený tkzv. dvojí zemí, nebo se tomu říká zemní smyčka, nebo máš upadlou zem ne některém z konektorů...

nevimsam
10.04.14 21:36
hodnocení

bliq

nevimsam
11.04.14 13:53
hodnocení

bliq

ben®

Dobrý den, na úvod jenom vysvětlení nebo upřesnění. To vložené video tady nešlo dříve spustit - byl tam nápis "Toto video je soukromé". A dále, nevím, co je "bliq". K věci - toto není šum, protože ten "šumí", toto není vazba, protože ta "hvízdá", toto je (dle mého) ten brum, který "bručí". Mám občas přesně to samé při snaze přehrát hudbu z PC a vím, že to dělá ten konektor JACK do zesilovače. Musím ho protočit a pohnout kabelem a je to v pohodě. A až "budou lidi", tak to musím přepájet. Je to špatný kontakt nebo se dotýkají drátky. Myslím, že stejné to bude u Vás, ale je otázkou, kde to je. Jedině opět hledat a v tom Vám od PC nepomohu. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]