Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Měl jsem NAS server a ten měl jiné formátování než klasické windows nejspíše linux?
Na stažení dat jsem použil program diskinternal linux reader, ale nikde nemohu najít formát.
Potřebuji na obou hdd smazat data a druhý hdd hlásí chybu, takže ho i přes nějaký program kontrolovat zda není chybný, ale to se mi nepovede pokud ho nenaformatuji
HDD mám připojené přes USB kabel
Děkuji za odpověď
doplněno 25.02.14 10:52:Problém vyřešen - moc děkuji uživateli ben!
Dobrý den, nyní jste na PC asi pod OS Windows. Zkuste Live-CD viz odkaz, toto nabootovat a použít program pro formátování HDD. Stažený ISO soubor se musí vypalovat (pomalu) jako obraz disku. Zdravím!
doplněno 25.02.14 09:07:luke237 - myslím, že HDD jsou v rámečku a připojené jako externí přes USB.
Problém asi je, že je OS Windows nevidí a tak nejde ani formátovat. Já už jsem svůj návrh napsal.
doplněno 25.02.14 09:54:joujou - myslím, že musíte v BIOSu nastavit bootování z mechaniky jako první, uložit nastavení BIOSu a s CD v mechanice restartovat PC.
doplněno 25.02.14 10:47:joujou - pokud se Vám povedlo otevřít ten program GParted, tak ten je přímo určen k formátování - mohl jste vše udělat tam. Jen doufám, že jste pracoval se správným HDD a "nejebnul"si nějaký jiný. Ale, to už by OS Windows nešel vůbec. Měl jste asi po skončení zajít opět do BIOSu a zvolit znovu bootování z HDD jako první, uložit a opět restartovat PC. Někde v OS Windows je možnost Obnovit plochu (snad v nabídce tam na ploše po kliknutí pravým myšítkem). Jinak, pokud je již ext. HDD vidět, tak ho tam pod OS Windows zformátujte a mělo by být hotovo.
toto mi nikdy nešlo asi vždy dělám někde chybu.
Přes program jsem to vypálil jako obraz disku na nejmenší rychlost a po vypálení jsem cd rozjel,ale otevře se mi složka, ale nic se nespustí...
asi se to povedlo, ted jdu zkusit hdd naformatovat ve windows, ale mám menší problém nenačte se mi plocha
Neboli po skončení a restartu pc se mi plocha jakoby stále načítá,ale nenaskočí mi dokumenty atd co jsem tam měl. ale v dokumentech plochu najdu a ty věci tam jsou...
Tak první HDD se už formátuje tudíž to pomohlo moc děkuji.
a pokud by byla rada i s plochou budu moc vděčný
Na ploše reaguje pouze pravé tlačítko. ale kdyz dam vytvorit novou slozku nic se nestane
Zkuste Live-CD viz odkazStejne se mi zda, ze stahovat 180MB image a vypalovat ho na CD, kdyz vsechno, co k vyreseni problemu potrebuje, jsou programy velikosti par desitek kB, ktere jsou navic uz soucasti Windows®, je jako pouzit raketomet na jepici.
Dobrý den, já vím, že se to zdá moc komplikované, ale když tazatel neměl možnost, jak donutit OS Windows, aby byl viděn HDD formátovaný asi pod OS Linux. Ostatně, rada pomohla a to CD se může hodit i jako záchrana do budoucna. A hlavně, že už to snad vše funguje. Zdravím!
doplněno 25.02.14 10:57:joujou - nemáte zač.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.