Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí disk - poškozen formátem?

Od: ajtak odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám externí disk Western Digital My Book Elite 1,5TB. Disk má 1500GB, ale PC i na dispeji je 810GB, když použiju program specialně od WD na diagnostikování ukazuje že disk má 1500GB ale program SmartWare ukazuje u Drive Size 810GB. Myslím si že disk byl špatně naformátován, lze to nějak opravit pokud by se jednalo o to?

Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Pokud nemáte na disku data, zkuste znovu zformátovat, WD dodává i SW na formát svých disků. Ještě jukněte, jestli nemáte exterňák rozdělený na dva nebo více logických disků. Měl jsem WD, který měl na jednom disku SW pro backupy a šifrování a na druhé větší půlce prostor pro data.

Možná se ozve @fatalwir a upřesní...

ajtak
hodnocení

Zdravím,

z internetu jsem stáhl ofiko program na od WD na diagnostiku, a přímo na disku byl SmartWare taky od Western Digital, který je asi právě na to jak jste zmiňoval, zkusil jsem ho znovu naformátovat, nic.

luke237
hodnocení

0x
Muzes jit do "Sprava disku" a poslat sem screenshot obrazovky? Neco jako je tady.
luke237
Nebo tady
ajtak
hodnocení

Dobrý den,

problém vyřešen, přes Paragon Partition Manager jsem disk naformatoval do FAT32, při restartování PC se mi potom ukázalo že disk musí být naformátován do NTFS, disk jsem naformátoval a ukazuje 1,36TB jak má.

Díky za snahu.

ajtak
hodnocení

Dobře, ve správě disku je toto, a když otevřu počítač tak je tam 810GB viz obrázky.

Externí disk - poškozen formátem?
Externí disk - poškozen formátem? #2
luke237
Koukam na to rozdeleni toho disku 1,5TB a spise nez s formatovanim jsi mel problem s tabulkou oddilu ("MBR"). Stacil by tak jen fdisk (nebo to naklikat ze Spravce disku), zrusit vsechny oddily, vytvorit jen jeden, dat jeho format a mel bys hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]