Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Z jakých souborů tiskne HP LaserJet 5L

Od: bennyl odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se poradit z jakých souborů dokáže tisknou tiskárna HP LaserJet 5L?

Z wordu i excelu mi vše šlo, ale takové PDF nešlo vytisknout, neporadil by mi někdo jak to udělat?

Děkuji mockrát

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není důvod, aby nešel vytisknout PDF soubor, když je tiskárna funční a z Wordu tisk funguje. V otevřeném souboru PDF stiskněte pravé tlačítko myši a zvolte Tisk. Pak jen vybrat správnou výchozí tiskárnu, většinou se už nabízí.

Kdyby byl nějaký problém, lze to obejít převodem PDF do Word, což můžete provést online a zdarma například zde: convertpdftoword.net/...

zabu
hodnocení

0x

Možná jsou ty PDF soubory zamčené pro tisk. Tvůrce(distributor) souborů si to nepřál a proto je zamknul.

bennyl
hodnocení

Dobrý den, není to třeba tím, že je tiskárna starší a je potřeba něco nainstalovat?

Otevřel jsem více PDF, ale poté když vyberu mou tiskárnu a dám tisk, tak se PDF zavře a zůstane ten dokument v " tiskárny a faxy" viset a musím to smazat, jinak to tam pořád je.

Může být i nakopnutý ovladač tiskárny. Ikonku v Tiskárny a faxy smažte a poté znovu nainstalujte pomocí průvodce Přidat tiskárnu. Ovladač tiskárny je součástí WIN. V průvodci Přidat tiskárnu jej vyhledáte pod výrobcem HP a názvem tiskárny HP LaserJet 5L. Už jsme řešili něco podobného na poradně zde.

doplněno 17.02.14 00:28:

Po instalaci nastavte tiskárnu jako Výchozí v kontextovém menu (po stisku pravého tlačítka myši).

zabu

A nepřešel jste v poslední době na W7-W8? Pokud ano, máte nové ovladače? Na některé tiskárny od HP neexistují ovladače pro W7-W8. Např: pro HP Color LJ1600. Ta 5200 je taky už dost stará, jestli se nepletu.

bennyl
hodnocení

Děkuji, po mačkání tlačítka, že je papír vpořádku mi to jede, ale pokaždé když tisknu z PDF to musím mačkat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]