Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuji vyměnit náplně, nevím jak na to

Od: suzymon® odpovědí: 24 změna:

Mám tiskárnu Canon MP 230, novou. Poprvé musím vyměnit kartuše s inkoustem. Nevím jak to udělat. Tiskárnu jsem vypnula a otevřela kryt, ale ty kartuše jsou zalezlé vpravo. Nejsou vidět. Musím tiskárnu zapnout, aby ty kartuše vylezly? Bojím se, abych něco zase nepokazila. Děkuji za rady. S.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
28.01.14 12:44
hodnocení

2x

hodnocení

2x

s touhle tiskárnou zkušenost nemám, ale zatím vždycky všechny tiskárny mi samy říkaly, co mám dělat. většinou při pokusu o tisk naskočilo hlášení o nutnosti výměny a návod se spustil buď po potvrzení, že chci vyměňovat, nebo naskočil automaticky po otevření tiskárny nebo když tiskárna netiskla, dala zvolila jsem v nastavení možnost vyčistit tiskové hlavy, což mě opět navedlo na to, co mám s tiskárnou dělat, abych náplň vyměnila. zatím u všech tiskáren bylo podmínkou, aby byly zapnuté, jinak byly kartušené zalezlé.

hodnocení

Ano, správně, musela být zapnutá a vše bylo vyřízeno během několika vteřin. Ale já to psala už nahoře, hned po druhé odpovědi, že jsem to už vyměnila.

cuca*

Vazeni, zabredli jste z rady @suzymon ohledne vymeny cartridge do debat, ktera tiskarna je lepsi.suzymon vi, jak jsou naplne drahe, vzdy je vymenovala a jinak ocenuju videa od ...doplnim, az se mrknu, jak se daji i tyto konkretni doplnit.

doplněno 28.01.14 20:28:

@jirka2 :)

suzymon:

omlouvám se, ale měl jsem dojem, že při vašich minulých problémech s tiskárnou HP jsem vám doporučoval co je lepší koupit jako nástupce, každopádně jste se měla před rozhodnutím, kterou tiskárnu koupit poradit. Tiskárna s dělenými inkousty má úplně každou barvu zvlášť a kupodivu to žádné monstrum není, od té vaší je na první pohled k nerozeznání. Nikomu zde nechci nic hanit (jak jsem předeslal - provozuju takovou tiskárnu), jen se zde dělím o své zkušenosti. Své "skoroadoptivní":) dceři jsem taky koupil tiskárnu typu jako je ta vaše, v domění, že na to její občasné tisknutí a kopírování a skenování do školy jí to bude stačit, její babička si jí pořídila taky a jen se s tím pořád vztekají a zprovozňovat to musím já :) Babička jí už "hodila do popelnice"a koupila si s dělenými inkousty a je nadmíru spokojená, dcery tiskárna má už na mále taky, protože zcela nové kartridže odmítá (žádné resety nezabírají) a tímpádem na ní nejde ani skenovat, pokud koupím ty nejlevnější, které tam "možná"zase budou chodit, tak budou stát minimálně 2x víc než celá sada pěti krdridží do tiskárny s dělenými inkousty a to mají ještě víc jak dvojnásobný obsah inkoustu. Mohu vás ubezpečit, že zde nejde o nějaký superstroj ani monstrum, kvalita tisku je téměř shodná, ale náklady na provoz a starosti jsou u tiskáren s dělenými inkousty nesrovnatelně nižší.

Prostě to co by jste dala navíc za tiskárnu s dělenými inkousty, zaplatíte už při první výměně vašich dvou krtridží a vytisknete na to polovic papírů než na tiskárně s dělenými inkousty, vaše první kartridže jsou startovní a je v nich třetinový obsah, u tiskárny s dělenými inkousty jsou kartridže plné, takže na ní vytisknu hned po koupi zhruba 6x víc výtisků. Takže pokud bychom postavili obě tiskárny vedle sebe a vytiskli stejné množství tisků, tak do tiskárny s dvěmi kartridžemi by jste musela koupit za stejnou dobu minimálně 2 sady inkoustů - výrobci to mají dost dobře spočítané :(

Přeberte si z toho co chcete, ale vycházím z víc jak 15letých zkušeností s ink tiskárnami (hlavně Canon), pár všemožných modelů mi rukama prošlo, všechny jsem plnil různými metodami, různými inkousty, některé jsem i opravoval. Znám je jako své boty :-D

To platí i pro Jirka2

doplněno 28.01.14 21:44:

diesel:

jelikož i odstíny šedi se tisknou pomocí barev, tak se používá u některých tiskáren druhá černá aby se všechny barvy zbytečně neplácaly na ty nejtmavější odstíny a je to znát.

Ono s tou pigmentovou černou na TEXT nejde udělat tak širokou škálu šedi, tak se to řeší soutiskem barev které bývají roztokové.

doplněno 28.01.14 21:51:

aloisb:

to už patří mezi klasická "kurvítka", je to jeden ze způsobů jak tahat z lidí peníze. Hlášku "nádobka přebytečného inkoustu je plná"prý odstraní taky jen servis - tvrdí manuál :-D

doplněno 28.01.14 22:08:

jirka2:

já asi nevím kolik stojí náplně do tiskáren s dělenými inkousty :-D

originál Canon:

kasa.cz/...

nejlevnější a několika lety ověřená varianta - celá sada :) :

aukro.cz/...

Manželka je učetní a tak na tiskárně s nedělenýma barvama Canon MP 280 tiskne víc jak tři balíky papíru o 500 kusech již pátým rokem bez problému jen doplnuji barvy Kartriče jsem měnil 2x Tiskárna stála 950Kč Tak nevín co dcera a babička s tiskárnou dělaly,Je to jak když vlastním Mercedes tak všechny auta jiná jsou na nic.protoře na škodovce jsem dvakrát pichl kolo.

hodnocení

Pro bmbx. Já se taktéž omlouvám, ale nikde jsem neviděla, že by někdo poradil konkrétně model tiskárny, kterou si mám koupit. Vy jste napsal jenom Canon. To je pouze značka a já si také koupila tiskárnu značky Canon. Ale přece víte, že jsou různé modely, když jste mi chtěl tedy poradit, tak jste mi mohl doporučit i model. Jak bylo z mých dotazů jasné, já se v tom sama neorientuji. Takže proto mi pak přišlo líto, že jste mou koupi pohaněl, když jste mi Vy sám konkrétní radu nedal a ještě mi vyčetl, že rady neposlouchám. Neměla jsem co poslechnout. To, že Vy máte několik inkoustů, to bylo všechno, a pro mne to moc směrodatné nebylo. Do té mé tiskárny tedy Canon MP 230, se zrovna žádné alternativní náplně koupit nedají. Ve třech obchodech mi řekli, že je neberou, protože do tohoto modelu jsou ty levnější náplně nekvalitní a slévají se inkousty. Pro jiné tiskárny alternativní náplně měli, takže asi nelhali, protože jim je lidé často reklamovali, tak je raději přestali brát. Takže nestojím o to, abych měla zase problémy s inkousty a zaneřádila tiskárnu. Nakonec jsem měla štěstí, protože právě dostali dvě kazety prodávané v jednom balení, nějaká abce to byla. Takže barevnou a i tu černou, každá 9 ml., jsem zaplatila 748 kč. Pokud bych musela koupit každou zvlášť, vyšlo to kolem jedenácti set korun. Což by bylo víc, než jsem zaplatila za tiskárnu. Tu jsem také koupila v Tesku v akci, za 879 kč. Její normální cena je kolem patnácti set korun. takže nemyslím, že bych udělala špatný nákup. Já přes internet takové věci kupovat nebudu, protože v případě reklamace s tím jsou dlouhé dohady a musím to posílat poštou. nemám tohle ráda a tak kupuji u místních prodejců, kam mohu kdykoliv osobně zajet na kole a domluvit se s nimi. Co se týče mojí nové tiskárny, jsem s ní spokojena, ta bývala netiskla barevně a před těmi asi dvanácti lety jsem za ni zaplatila kolem patnácti set korun. Přesně už to nevím, ale byla dost drahá. Zatím jsem ji nevyhodila, protože u ní jsem za celou tu dobu vyměnila ty inkousty asi jenom čtyřikrát. Takže zase až tak špatná nebyla. Možná, že je v ní jenom malá závada, která se dá snadno odstranit a bude fungovat dál. Ale netiskla barevně, ani neměla ten "skener", což mi třeba při mé nynější práci hodně pomáhá. Myslím tím to, že mi okopíruje dokumenty a nemusím s tím běhat do tiskárny. Řekli mi, že jediná její nevýhoda je, že nedělá moc pěkné fotografie. Jenomže tuto činnost já nedělám.

Tak snad jsem to teď všechno dobře vysvětlila. Ale faktem zůstává, že jsem se ptala jak vyměnit ty zatracené kazety. Co mi bylo platné to, že jste mne pokáral za to, že jsem si koupila špatnou tiskárnu a že jsem neuposlechla radu. Neměla žádnou radu, kterou bych mohla uposlechnout.

cuca*

.Tedy @suzymon, s usmevem sleduji, jak se otazka na 2 odpovedi dokaze rozjet :)

hodnocení

cuca, tak to jsme dva...*smich* Přitom jsem samozřejmě ihned, jakmile jsem problém vyřešila, dala vědět. Ale zase na druhou stranu, i tohle někomu může prospět, protože se majitélé, nebo budoucí majitelé nějaké tiskárny mohou dobře poučit a orientovat se v ledasčem, co se tiskáren všeobecně týká.

x®
hodnocení

0x

Tiskárna musí být zapnutá. Při otevření krytu náplně přejedou do středu tiskárny a lze je vyměnit.

hodnocení

Ráda bych, kdyby ten, co označil odpověď za špatnou, také vysvětlil jak to tedy je správně, protože jenom označit odpověď za špatnou a víc nic, není pro mne řešením. Špatně to teda opravdu je, zkusila jsem to, než někdo zareagoval a nic nevyjelo. Honem jsem ji zavřela.

doplněno 28.01.14 12:38:

Tak pozor, opravuji, odpověď byla SPRÁVNÁ, já se lekla a tiskárnu totiž zavřela příliš brzy. Musí být tedy zapnutá, kazety popojedou, vrátí se a znovu vyjednou úplně a uprostřed se zastaví. Už to mám vyměněné.

doplněno 28.01.14 12:40:

X nemohu dát bod, není přihlášen, ale rozhodně si nezasloužil označit jeho odpověď jako špatnou.

cuca*

Nechte ji otevrenou, nic nerozbijete.zni to divne ale taky to nikdy nevim-zkuste zapnout, nebo vypnout a oni opravdu vyjedou na prostredek, odklapnete a stejnym smerem date novou.pozor nova ma naspodu prilepen prouzek, aby nevysychala.zaklapnout a je to...

" ...protože jenom označit odpověď za špatnou..." To myslíte ten nápis s červeným kolečkam vpravo pod odpovědí?

To není označení reakce jako špatná odpověď, to je pod každou odpovědí, jako možnost označení (nahlášení). Ale je to neveřejné. Veřejně se žádná odpověď neoznačuje jako špatná. Viz admin zde nebo další diskuze tady.

hodnocení

pepr, ano, to jsem myslela. Já tam totiž vedle neměla možnost kliknout na dobrou odpověď. Ale rádce je nepřihlášený, tak asi proto tam bylo jenom to červené tlačítko a já si myslela, že už tu odpověď někdo označil jako špatnou.

hodnocení

0x

suzymon:

máte novou tiskárnu a už jste ztratila návod? .:) Navíc jste si nenechala poradit a pořídila jste si přístroj s nedělenými inkousty - hooodně drahý provoz :(

bmx tyto kazety se při troše šikovnosti dají plnit doma a vydrží více jak 8x naplnit cena osmi naplnění se rovna ceně jedné nové černobílé a černé kartryči. již několik roku to tak dělám na Conon NP 280

zkracovatko.cz/...

zkracovatko.cz/...

doplněno 28.01.14 18:15:

V Havířově a ve Frýdku Místku v Tescu ve vestibulu kazety plní a ukáží jak se plní,čistí i prodají barvy

jirka2:

To já moc dobře vím :) jsem "provozovatelem"takové tiskárny, ale hlavně používám už léta tiskárnu s dělenými inkousty a je to nesrovnatelně lepší, už jenom to, že na "tvou osminu ceny"se dostanu s alternativními naplněnými kazetami, pokud chci plnit jde cena ještě níž a to nemluvím o mnohem pohodlnější obsuze, lepší sledování stavu inkoustu atd...

Tiskárnu s nedělenými inkousty už bych v životě nekoupil a je mou poviností koupi takové tiskárny každému rozmluvit :-D

doplněno 28.01.14 14:58:

Já už kupuji jen tohle, i když na plnění jsem pořád zaveden, ale už se to nevyplatí a je to ztráta času:

aukro.cz/...

cena odpovídá 1/10 ceny originálu

Poradil jsem jak nejlépe využít tiskárnu,kdežto ty se tu chlubíš jen nějakými bazarovými . Že se Ti ještě s tiskárnou nic nestalo nebo jak dlouho tiskly? Tak to je pěkné.Na vic jsi nic neporadi jen pohanil. Ceny těch Tvých kazet jsou trochu jiné zkracovatko.cz/...

doplněno 28.01.14 18:34:

Ještě bych se chtěl zeptat proč tiskárna nedělená je špatná i tam se da doplnit každý inkoust zvlášt Pokavaď nechci ji využívat na tisk špičkové grafiky a fota?

Tady jde o to, že před časem zde suzymon řešila problém s tiskárnou, nakonec koupila Canona s nedělenými náplněmi a na to jsem reagoval. Ty náplně nejsou bazarové a jsou lepší než InkTec, který jsem taky kupoval (vyzkoušel jsem toho za život docela dost - i takové co mi tiskárnu zničily).

Samozřejmě, že se dá v tiskárně s neděleným inkoustem doplńovat zvlášť (dohromady to tam lít nebudu :-D ) ale je to pracnější a hlavně omezené počtem plnění, neboť nedělené inkousty mají většinou i tiskovou hlavu s krátkou životností, nelze sledovat hladinu inkoustu atd...

Já se nechlubím, to opravdu nemám zapotřebí :-D

hodnocení

Nekoupila jsem tu tiskárnu, o které stále mluvíte. nechápu z čeho jste si tohle vydedukoval! Nikam nic lít nebudu.

hodnocení

Jirka, mám normální tiskárnu Canon s dělenými inkousty. Přečtěte si to dole. Tedy pokud logicky znamená, že do tiskárny dávám DVĚ cartridge. Barevnou a černou. Nevím o čem neustále mluví bmbx.

doplněno 28.01.14 19:31:

A já mám také pocit, že já ať udělám co udělám, bmbx to pokaždé shledá jako špatné. Přitom nakonec za pomoci rad ostatních rádců umím svůj problém vyřešit a jsem spokojená.

hodnocení

bmbx. Návod jsem někam zašantročila, jako obvykle. Ale jak jste přišel na to, že mám tiskárnu s nedělenými inkousty? Podle mne jsou dělené, protože tam jsou dvě krabičky. Jedna barevná a druhá černá. A neříkejte, že jsem si nenechala poradit, protože si nepamatuji, že by mi někdo radil, kterou tiskárnu si mám koupit. A také musím počítat se svými potřebami a nároky. Nepotřebuji ultra specielní tiskárnu za nevím kolik tisíc. Vyměňovala jsem inkousty, protože jsem až doteď tiskla s těmi, co tam byly jako zkušební. Já jsem s koupí tiskárny spokojena. Daleko víc, než s tou předešlou. A u mne netiskne celá rodina, jako u Vás. Já tisknu sama. Žádné fotografie tisknout nepotřebuji. Chtěla jsem slušnou tiskárnu, která také kopíruje, tu mám. A čemu vůbec říkáte pět inkoustů? Já mám v té barevné cartridge také pět barev, plus tu samostanou černou. Jestli Vy máte nějakou tiskárnu, kde je dohromady šest oddělených "cartuší", tak tu bych tedy nechtěla, to je asi nějaké velké monstrum. Asi jste se pořádně nepodíval, kterou tiskárnu jsem si koupila., jinak byste mi tohle nemohl napsat. Ale děkuji za Váš zájem.

Když jste u toho dělená nedělená-Vaš náplně jsou dražší když jsou tř barevné a jedna černá.Vy máte jednu černou a druhou se třemi barvami v jedné což je jak jsem vysledoval než jsem si koupil se 4 samostatnými a že tyto tiskárny jsou drahé? První moje měla jen jednu pro všechny barvy,jedna kartridge staála Origo pře 600kč neorigo jen o stovku méně,přičemž tiskárna v akci za 1500kč nyní mám za tiskárnu za ticku a pět náplní (dvě černé + 3x barva) za cirka 130kč neorigo ,origo nevím nekupuji mám na aukru hoooodně dobrého dodavatele..Takže v tomhle dávám za pravdu p.Bmbx!

Mám sice jen Epson (předchozí byl Lexmark) ale musím měnit při zapnuté tiskárně a pc-na pc najedu na tiskárny a doplnit inkoust -ma monitoru postupně běží obrázkový návod a každý dílčí úkon musím potvrdit,možná složité ale nic strašného,Hlavně se téměř nedá níc poserýnkovat!

doplněno 28.01.14 21:24:

Jo a veskutečnosti jsou náplně jen 4-teda fyzicky v tiskárně-černá na tisk písma (pkd nechcete jinou barvu), a pak tři barvy-červená,žlutá a modrá ze kterých se potom míchají další odstíny ale to asi všichni znají!

hodnocení

0x

Jenom bych chtěl připomenout, že v manuálu uvádějí, že se nesmí vyjmout najednou více kazet, ale vyměňovat vždy jen po jednom kuse, jinak by se ta tiskárna mohla dostat do poruchy, kterou umí odstranit jen servis:))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]