Nejste přihlášen/a.
Zdravim má někdo zkušenost s náplněma do tiskárny hp photosmart měl jsem 3roky original (plnil jsem je sám) než mě odešla před měsícem černá koupil jsem renomovanou a včera chci tisknout a svítí kontrolka error náplně je možné že vydržela takovou chvilku nebo že by odešla barevná?Tisknu 95% černě.Kontakty vyčištěny. Novou se mě kupovat nechce1/2 ceny tiskárny
Předem dík
Dobrý večer. Je možné, že odešla ta barevná cartridge - ona se skládá většinou ze 3 částí a v každé není až tolik inkoustu. Pokud se používá málo, inkoust časem vyschne. Pak se může stát, že zaschne tisková hlava a pokud to nejde vyčistit, tak je cartridge nepoužitelná. Pokud jste 3 roky barevnou cartridge neplnil, tipoval bych, že problém bude v ní.
Při černobílém inkoustovém tisku se odstíny šedi vytváří mísením barev, černý inkoust se používá na "čistý" text, bez jakékoliv grafiky. Tisknout na inkoustovce kde je jedna společná kazeta pro barevné inkousty je házení peněz do kanálu.
Mám taktéž tiskárnu HP a tam mám možnost zvolit, zda chci použít jen černou tiskovou náplň. Pomocí "dávkování" černé barvy se tvoří odstíny šedé. Kdyby člověk využíval i barevné cartridge (bez volby použítí pouze černé cartridge), tak by to ekonomické opravdu moc nebylo.
Pomocí dávkování se moc velká škála šedých odstínů nedosáhne, obzvlášť u HP které nemají moc velké DPI.
doplněno 28.01.14 10:27:A také v tom "článku" píší:
Mnoho tiskáren HP nabízí možnost tisknout pouze s využitím černého inkoustu, pokud si to uživatel přeje (ačkoli se sníží kvalita tisku). Tisk s použitím pouze černého inkoustu lze například nastavit v ovladači (výběrem možnosti "Tisk ve stupních šedé pouze pomocí černé kazety" v předvolbách tisku)
Čili je možné tisknout i obrázky (za použití pouze černé náplně). Pro běžnou potřebu to naprosto dostačuje. Pokud by chtěl člověk kvalitnější ČB obrázky, nebude volit jen využití černé náplně...
Já se nehádám, jenže pokud se bude opravdu tisknout jen černým inkoustem, tak barevný se stejně vypotřebuje pravidelným čištěním trysek (není pravda, že vyschne), není lepší si to užít a tisknout kvalitněji a barevně, než nechat vypotřebovat barevné inkousty čištěním?
Tady slo spis tazateli poradit jak tisknout cerne pokud mu tiskarna ukazuje chybu, a chce vyzkouset jestli tam cernou ma,jestli opravdu dosla barevna a tudiz netiskne tiskarna vubec.jinak jiste barevne je to lepsi.ovsem kvuli cene prave ledaskdo pouziva jen cernou cartridge...ps:zajimala by me odpoved tazatele, jak to dopadlo
Barevný inkoust se vypotřebuje čištěním trysek a část se odpaří. Nicméně tím se ho spotřebuje méně, než jeho používáním (na tisk). Já mám v tiskárně barevnou cartridge jen proto, kdybych náhodou někdy potřeboval barevný tisk (jakože skoro vůbec nepotřebuju). Člověk nikdy neví... Doplnit inkoust jednou za rok mi nedělá problém (ten "náhradní" inkoust až tak drahý není).
No ono se ho moc neodpaří, v tom článku trochu blábolej
Taky plním a tisknu tak levně, že by mne vypínat barvy v životě nenapadlo
Pisete renovovanou? Tedy znova plnenou? Jednou jsem to udelala, upozornili me, ze se tam vejde mene barvy po kazdem dalsim doliti, nebo ze nemusi fungovat vubec, me ji tiskarna neprijala.kdyz si myslite ze dosla barevna, tak dejte v nastaveni tisknout cernou a uvidite.pokud tam cerna je melo by to tisknout.a podle me pak barevnou nepotrebujete vubec.zalezi asi na typu tiskarny, ale manzel tiskne na hp kde barevnou nedavame vubec.
doplněno 28.01.14 09:45:Coz napsal take @tomasek
Doplnit si inkoust může člověk sám a je to lepší volba než koupit "renovovanou cartridge" (které mi přijdou dost pochybné). Musí se ale doplňovat včas (nenchat zaschnout tiskovou hlavu) a dávat tam kvalitní inkoust určený přímo pro daný typ cartridge/tiskárny. I tak ale po nějaké době (dejme tomu po 3-5 doplnění, dle intenzity používání) už není tisk tak kvalitní jako na začátku a je lepší koupit cartridge novou (raději originální).
Diky všem jenom dodám že barvy je dam dost ,vyschlé trysky nemám mě to tu kazetu vůbec nechce přijmout-svítí kontrolka "zkonrolujte tiskovou kazetu"to mě dělalo i před měsícem koupil jsem tu renomovanou(znovu naplněnou) vytisk jsem zhruba 30 stránek a problém je tu znovu.Asi se poohlédnu po druhé. Máte nějaký tip tak do 1500kč kde jdou plnit barvy?
doplněno 28.01.14 22:14:myslím tuhle
doplněno 28.01.14 22:48:ale no tak nehádejte se to jsem nechtěl Já jsem chtěl jenom vědět jestli ta neoriginální "kártiš
"tak málo vydrží protože ta origoš mě vydržela asi 3roky 1,5 dcl. barvy
Tak jsem koupil origoš kartiš a tisknu ostošest doufám že mě vydrží zas aspoň 3 roky Takže žádné náhrady pouze originál
Čím levnější tiskárna tím dražší náplně a zároveň komplikovanější plnění. Inkoustová tiskárna do které se inkoust doslova leje do nádržek:
doplněno 28.01.14 18:18:Osobně kupuji inkoustovky od Canon s dělenými inkousty (každá barva zvlášť) a kompletní náplň kupuji na Aukru za desetinovou cenu než je originál, tisk jakékoliv blbostí, velkých fotografií vůbec neřeším, protože je to nezkutečně levné
Co máte na mysli tou "renomovanou kazetou"?
Plnit barvy jdou do jakékoli tiskárny - jen se k ní musí vyrábět inkoust... Spolehlivé jsou inkousty od firmy Crocodille... A určitě neplatí, že čím levnější tiskárna, tím dražší náplně nebo inkoust.
Já mám tiskárnu HP 3920 DeskJet - už se asi ani nevyrábí. Kupoval jsem jí za cenu kolem 1000 Kč, na běžný tisk v pohodě stačí. Už ani nevím, kolik mě stojí jedno doplnění (tisknu dost málo). Ale co tak teď koukám, tak to vychází na 30 Kč za jedno naplnění (černé cartridge).
Přiznám se, že jsem si Tvé odpovědi (že máš neoriginální cartridge) předtím nevšimnul. Tím se to nejspíš vysvětluje. Obecně bych je vyloženě nezavrhoval - jen jde o to, aby to bylo od dobré firmy. Protože některé firmy používají buď spotřebované náplně, které znovu naplní a přelepí, nebo si to vyrábějí sami a ne zrovna kvalitně. Takže potom se může lehce stát, že je s tiskem problém... Nejlepší je podle mě koupit originální náplň a tu pak doplňovat kvalitním inkoustem. A vyměnit za novou až když začne být tisk horší (ani originální cartridge nevydrží věčně). Nebo koupit dražší tiskárnu a řešit to jako bmbx...
tomasek:
psal jsem že, čím levnější tiskárna - tím dražší náplně (myšleno naplněné kartridže), ne plnění Inkoust bývá pro určíté výrobce stejný, takže nemůže být pro levnější model dražší
A dražší tiskárny mají domácí plnění jednodušší, to taky platí.
BMBX - nebudu se s Vámi hádat, ale nesouhlasím s Vámi . Pokud jste skutečně toho názoru, že jsou k levnějším tiskárnám dražší náplně, uveďte příklady. Dražší tiskárny (pokud se bavíme o inkoustových) se výrazně neliší (co se týče náplní) od těch levnějších. To, že pak existují tiskárny, u kterých se rovnou počítá, že se do cartridge bude plnit inkoust (a ne měnit rovnou celá cartridge), to je jiná věc...
Já se taky nechci hádat, ale měl jsem levnější modely i dražší modely. (netvrdím že čím dražší tiskárna tím levnější náplň, ale rozhodně ty nejlevnější modely se opravdu v provozu nevyplácí). Co se týká mechaniky tak i ty levné modely jsou docela složité a výrobci si nechávají cenový rozdíl zaplatit pak následně v inkoustech, nebudu to dál rozebírat, už jsem se o tom rozepsal hodně zde: poradte.cz/... rozdíl v provozních nákladech je pak mezi levnou a o něco dražší tiskárnou nedozírný. A to nepočítám, že většina levnějších tiskáren mají startovní poloprázdné kartridže, takže je nutno hned k ceně připočíst nový inkoust
K té složitosti - pokud si koupím nejlevnější model tak je většinou dvoukartrïdžový, musí se udělat otvor, plní se odhadem, má malý objem, pokud koupím o něco dražší, má každý inkoust zvlášť, má otvor z výroby, je průhledná nádobka a vím jak plním. A to nemluvím o tom, že ty levnější tiskárny mají kartridže dražší už jenom o trysky, které jsou jejich součástí, v dražších se mění jen nádobky s inkoustem a při podobné ceně mají větší obsah inkoustu.
doplněno 29.01.14 00:10:Já měl dojem, že už je to celkem známý a rozšířený fakt mezi uživateli tiskáren, opak obhajují jen ti co se do teď nedokázali vyrovnat s tím, že levná tiskárna nebyl dobrý kup - já to mám naštěstí už hodně let za sebou
Myslím, že se to nedá takhle paušalizovat. Za ten odkaz díky - koukal jsem na ty náplně do Canonu a ta cena je fakt směšná. Jaká je kvalita toho inkoustu? Jinak ono jde taky o to, jak často člověk tiskne. Já úplně minimálně, takže by se mi investice do dražší tiskárny nevrátila. Za 8 let jsem měl jen 2 tiskárny (EPSON a HP) - u obou standardně otvory v náplních byly (ale je pravda, že existovaly, nebo možná ještě existují, takové, kde si člověk musí otvor vyvrtat). Jinak jde především o to, co od tiskárny očekávám - ta moje HP 3920 stála kolem 1000 Kč a na to moje občasné tisknutí bohatě stačí. Barevné cartridge skoro nepoužívám, u černé mě doplnění stojí cca 30 Kč. Takže se nemám s čím vyrovnávat (že by levná tiskárna nebyl dobrý kup)... Pokud bych chtěl tisknout často, tak bych samozřejmě velice zvážil nákup dražší tiskárny, u které bude provoz levnější a v určitém časovém horizontu se mi ten cenový rozdíl (mezi dražší a levnější tiskárnou) vrátí...
doplněno 29.01.14 15:52:Pokud někdo měnit inkoust nechce/neumí, tak už se vyplatí porovnat si ceny tiskáren a náplní. Ale taky může hodně lidí odradit to, že pokud by používali neoriginální náplně, tak v případě poruchy tiskárny jim nemusí být uznaná reklamace (v záruční době)...
Taky záleží na typu tiskárny - pokud je to "masovka" (a výrobce navíc používá stejný typ inkoustu do všech svých tiskáren), tak jsou výrobci neoriginálních náplní schopní nabídnout velmi slušnou cenu.
Potom je otázkou, co je pravdy na tvrzeních výrobců, že neoriginální náplně znamenají horší kvalitu tisku a můžou tiskárnu poškodit. Možná to platilo kdysi dávno, ale teď už je to myslím překonané. I když věřím tomu, že zejména "světlostálost" (resp. "barvostálost") může být u neoriginálních náplní znatelně horší. Otázka je, nakolik to člověku vadí...
To je právě ono - servis je schopný svést všechno na používání neoriginální náplně a člověk má smůlu...
Jinak bych i věřil, že ty tiskárny "spolknou" skoro všechno . Otázka je, jak to ovlivní životnost tiskárny (tiskové hlavy). Já třeba do té tiskárny HP dával inkoust do Epsonu (jelikož mi nějaký zbyl) a tisklo to taky. Akorát ta kvalita byla horší (lehoulince se to jakoby rozpíjelo). Nicméně asi téměř dnes už ví, že hlavní byznys výrobců tiskáren je v náplních (jejich originálních) - na těch levnějších tiskárnách zisk nemají (ba naopak)...
Jistě, pokud někdo tiskne málo tak se mu investovat do dražší tiskárny nechce, ale cenový rozdíl v současné době třeba u Canona mezi tou nejlevnější a tou lepší "nízkonákladovou" tiskárnou je takový, že pro člověka co nechce / neumí plnit se celkové náklady na tisk vyrovnají už po první výměně inkoustu, po výměně inkoustů už je ta počáteční nízká investice prodělečná.
doplněno 29.01.14 09:10:a co se týká kvality alternativních inkoustů, tak je překvapivé, že barevné podání je lepší než originál (posuzováno na fotografiích), horší to bude s barevnou stálostí (hlavně při působení UV ), ale na tom je inkoustový tisk špatně ať se jedná o jakkoliv kvalitní inkoust.
doplněno 29.01.14 16:37:Výrobci budou vždy tvrdit, že neoriginální inkoust poškodí tiskovou hlavu. Uznání / neuznání reklamací je v speciálně v tomto státě kapitola sama pro sebe, servisy jsou schopny neuznat třeba výrobní vadu krokového motoru tiskárny proto, že byl použit neoriginální inkoust - mlátil bych je hlava - nehlava, je to sebranka.
Co se týká inkoustů tak už před lety jsem slyšel o tom, že v nouzi lze do tiskárny nalít i inkoust do plnícího pera a jede to
Jedna solidní anglická firma nabízela 4 lahvičky inkoustu údajně pro všechny modely a výrobce inkoustových tiskáren a co se alternativních inkoustů týče u nás, tak mnoho firem nabízí inkoust pro ten nebo onen Canon, v různých cenách a přitom se jedná o stejnou tekutinu, proč by taky měla být jiná, když ten nebo onen model má zrovna úplně stejnou tiskovou hlavu?
doplněno 29.01.14 17:35:Právě na těch levnějších mají největší zisk, lidi je nejvíc kupují, zdaleka ne každý plní a i ten kdo plní, musí jednou za čas koupit kartridž, protože nemá neomezenou životnost...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.