Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, měl bych dotaz, mám windows xp, a mám počítač starý 8 let.Xp končí v dubnu 2014, chtěl bych se zeptat co mi poradíte.Jestli 7 nebo Linux nebo něco jiného?
Děkuju předem
A proč nechcete používat dále XP? Poradil bych sedmičky, ale na schopném počítači, to rozhodně 8 let starý stroj není.
V dubnu končí PODPORA Windows XP, což znamená že nebudou vycházet nové aktualizace. Neznamená to, že nebude možné tento systém nadále používat
samozřejmě, Vy rozdíl prakticky nepoznáte, jen Vás už nebudou "otravovat" aktualizace, a kdoví, jestli je máte vůbec povolené
Samozřejmě, všechny banky dnes mají ochranu přenášených dat na rozumné úrovni, takže nebezpečí je minimální, a u XP není větší než u jiných OSů...
Tak XPpéčka mám taky na starém PC a to, že končí podpora mi až tak moc nevadí. Navíc, jak se budou čím dál méně používat, tak se ani nevyplatí na ně moc vyvíjet viry a tak budou čím dál bezpečnější. Ještě je stále dost počítačů, které běží na Win XP. Třeba pokladní počítače, nebo bankomaty.
hop: Na musicboxy jsem zapomenul.
Dnes vyšel docela zajimavý článek o bankomatech a Win XP.
Můj druhý notebook má také XP a nehodlám na tom nic měnit. Ikspéčka byly to absolutně nejlepší, s čím kdy metr a půl vysoký brýlatý mužík přišel, přichází a přijde. Skutečně si troufám tvrdit, že (svým výrobcem) nikdy nebudou překonána. S nimi úzce souvisí také Office 2003, který má rovněž přijít o podporu. Žádné problém, vše vyřeší Office Compatibility Pack a je klid. Zkrátka a dobře - XP ponechat.
I já poradím zůstat u XP. Systém bude dále funkční, jen nebude aktualizován. Už takhle je to docela stabilní systém a přechodem na jiný si moc nepomůžete. Na 8 let starém compu novější W budou běhat pomaleji, protože jsou vytvořeny na lepší HW konfiguraci. Linux by byl asi rychlejší, ale nevím jestli je Vám uživatelsky příjemný, občas tento systém používám, ale přecejen jsem zvyklý více na Wokna...
Mimochodem, aktualizace ověřených OSů se dělají především kvůli zmírnění nebezpečí napadení viry a podobnou havětí, jenže XP jako systém už dávno nejsou atraktivním cílem podobných útoků...
doplněno 14.01.14 18:24:@solenza ... a musicboxy v hernách...
@luke - a že byste ten odkaz rovnou odtajnil a zveřejnil?!
doplněno 14.01.14 18:31:Aha, tak sorry...
Dobrý den, také jsem pro OS WIN-XP. A OS Linux si můžete nejdříve vyzkoušet formou Live-CD a případně následně instalovat (i jako dualboot a mít dva OS).
Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.