Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psaní do bloku vs poslední řádek

Od: elisa24® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, když mám zarovnání do bloku, tak se mi poslední řádek, který není dopsaný do konce, automaticky zarodnával jakoby "doleva", ale teď se mi najednou stalo, že jsou slova v posledním řádku roztažena. Jak to mám nastavit? Děkuji

doplněno 01.12.13 12:01:

Děkuji

Psaní do bloku vs poslední řádek

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alileta*
hodnocení

0x

Určitě to jde řešit i jinak, ale já bych si poslední řádku označila (dala do bloku) a nechala ji zarovnat vlevo.

praivo*
hodnocení

0x

V jakém editoru to píšeš?

horak*
hodnocení

0x

Jit na Moznosti> Upresnit> Moznosti kompatibility> Moznosti rozlozeni a zde zvolit napr Nerozsirovat znakove mezery koncici SHIFT+RETURN.

Prakticky: Najedete na konec odstavce tj. "osoby." udelate SHIFT+RETURN a radek se nebude rozstahovat

doplněno 01.12.13 12:01:

resp. je-li nezvolena volba Nerozsirovat, tak SHIFT+RETURN na konci radku rozsiri text do bloku s velkymi mezerami a jen RETURN vrati zpet

miklous*
hodnocení

0x
Pokud odstavec ukončíte entrem, pak by zarovnaný do bloku měl mít poslední řádek vlevo. Zde je nejspíš odstavec ukončen zalomením řádku. Zobrazte si netištitelné znaky a uvidíte... :)

iz*
hodnocení

0x

Souhlasím s Miklousem, i podle mne nejde o zakončení odstavce, nýbrž o zalomení řádku.

Najeďte si na konec řádku za tečku za slovem osoby. a odentrujte (bez Shiftu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]