Nejste přihlášen/a.
Ahoj dnes jsem zakoupila tento wifi router
ale nejakym zpusobem nejde, vzhledem k tomu ze nam nejde CD mechanika musim to nainstalovat rucne,
kdyz vse nainstaluji a nastavim tak jak by melo byt, tak mi to porad pise ze internet neni k dispozici..
mam to zapojeno takto : router v zasuvce, kabel od modemu v routeru a z routeru kabel v notebooku...
PROSÍM O RADU CO DELAM SPATNE...
kdyz pripojim kabel od modemu do PC tak to bezi...ty online stranky na tu konfiguraci jsou taky anglicky
tohle mi to tam pise...nevim co je na tom spatne ale asi to WAN jsou tam same nuly a ja nevim proc
Firmware Version: | 3.12.11 Build 120320 Rel.51047n | |
Hardware Version: | WR740N v4 00000000 | |
LAN | ||
MAC Address: | A0-F3-C1-54-9F-20 | |
IP Address: | 192.168.2.1 | |
Subnet Mask: | 255.255.255.0 | |
Wireless | ||
Wireless Radio: | Enable | |
Name (SSID): | Mazlik | |
Channel: | Auto (Current channel 6) | |
Mode: | 11bgn mixed | |
Channel Width: | Automatic | |
WDS Status: | Disable | |
WAN | ||
MAC Address: | A0-F3-C1-54-9F-21 | |
IP Address: | 0.0.0.0 | PPPoE(Connect on Demand) |
Subnet Mask: | 0.0.0.0 | |
Default Gateway: | 0.0.0.0 | |
DNS Server: | 0.0.0.0 , 0.0.0.0 | |
Online Time: | 0 day(s) 00:00:00 |
A modem nemá wifi? Proč jste si vlastě kupoval WIFI router? Pokud máte modem tak router je už v něm, vám by stačilo wifi AP který jenom vysílá wifi. cs.wikipedia.org/...
Zkuste v routeru vypnout routrování a nastavte ho do módu BRIDGE
doplněno 16.03.13 09:09:Wan sít potřeboavat nebudete cs.wikipedia.org/... ,to se používá uplně na něco jinýho.
tak na tech stranakach jsem nasla jen wireless settings a tam je kolonka mode a moznosti : 11b only, 11g only, 11n only, 1bg mixed, 1bgn mixed. tak nevim ale asi to neni ono co?
Mód bridge je nesmysl, to je něco úplně jiného!
Má Váš notebook možnost wifi připojení? To, co píšete o wireless setting a jednotlivými módy, jsou módy vysílání wifi - každá specifikace má různé rychlosti - záleží, jaké specifikace případně podporuje wifi ve Vašem notebooku. Pokud necháte tu možnost BGN mixed, tak tím nic nezkazíte - router potom vysílá na všech "kanálech".
Když propojíte router přímo s PC kabelem, tak internet funguje?
Máte kabel od modemu zapojený do WAN portu na routeru? A z LAN portu potom kabel připojený do PC?
z modemu do WAN kabel mam pak uz do PC nemam protoze mam notase tak ze to mam nastaveny na tu bezdratovou sit abych nemusela mit kabel v notasu zbytecne
To je logické, že se chcete připojit na wifi. Ale nejdří by bylo dobré otestovat, jestli je vůbec router funkční - tzn. pokud máte ještě jeden síťový kabel, tak ho zapojit do LAN portu na modemu a připojit k PC. Pokud nepůjde internet ani takto, tak bude problém jinde, než se samotnou wifi...
aha tak to jsem to take zkousela, a take to neslo, myslite do modemu od internetu nebo normalne na routru jak jsou ty 4 zlute vstupy, protoze jsem to mela takoto : z modemu od netu do WAN a z routru z te jedne zlute zdirky do pc
doplněno 16.03.13 10:37:a na notebooku je nalepka a tam pisou : wireless : 802.11n
Ano, z modemu do WAN a z routeru ze žluté zdířky (tak jsou barevně označené LAN porty) do PC. Jestli Vám to nešlo ani takhle, tak je problém jinde, než s wifi.
Ještě taková blbá otázka - Váš wifi router má vzadu vypínání celého routeru. Je router skutečně zapnutý? Tzn. svítí některá z diod?
1. Připoj notes k modemu a spusť Start - Spustit, napiš cmd a do okna pak ipconfig /all. Opiš si Adresu IP, Masku podsítě a Výchozí bránu a zda je Protokol DHCP povolen.
2. Router (port LAN) připoj k PC, port WAN k modemu a zadej do adresního řádku 192.168.0.1, jméno admin a heslo admin
- WAN nakonfiguruj podle nastavení notesu (viz 1.), pokud bude třeba nastav MAC clone
- LAN nastav na DHCP
- WLAN vytvoř SSID, zvol rychlost, vyber zabezpečení...
V manuálu je to slušně popsáno - případně napiš, čemu bys nerozumněla.
Pane bože, proč dáváte tak složité návody? Nechci se slečny/paní nějak dotknout, ale je vidět, že v tom trochu tápe a tímhle jí to moc neusnadníte... V dnešní době většina routerů funguje už po zapojení a není třeba nic složitě nastavovat. A nebo jít rovnou do menu pro nastavení a tam se většinou ve třech krocích nastaví vše automaticky...
Protože když nemá cédo, musí ručně. A pokud tápe, musí se, holt, něco naučit a nebo ´zaměstnat´ někoho znalého.
DHCP není povolen - při připojení notesu přímo k modemu? - to nezapneš, tohle je dáno providerem - pak ani router nemůže ´sosat´ IP - je třeba nastavit tu, která je v notesu - pak se bude schopen připojit na modem (a net). V routeru naopak DHCP povol a nastav rozumný scope a v notesu nastav DHCP povolen (v nastevení TCP/IP) - Start - Připojení, vybereš to správné připojení a pak Vlastnosti, Protokol sítě Internet (TCP/IP).
Nejjednodušší bude, když si otevřete prohlížeč (Internet explorer, Opera, Mozilla apod.) a do adresy zadáte tplinklogin.net/...
Potom jako uživatelské jméno zadejte "admin"(bez uvozovek) a jako heslo "password"
Takto se dostanete k nastavení routeru. Potom by vás měl "program"provést skrze nastavení routeru... Je to v návodu - nevím, jestli máte český - já koukám na anglický (strana 10).
DHCP se povoluje také v nastavení. Jen ještě jeden dotaz ten router tam má 4 žluté a jeden fialoví máte z modemu připojen do toho fialového? Nejsem si tet jist ale nemuselo by to fungovat.
no mam tam 4 zluty a jedn modrej a do modreho mi vede kabel z modemu
doplněno 16.03.13 11:36:akorat jsem si vsimla ze IP u WAN a LAN jsou odlisne
Firmware Version: | 3.12.11 Build 120320 Rel.51047n | |
Hardware Version: | WR740N v4 00000000 | |
LAN | ||
IP Address: | 192.168.2.1 | |
Wireless | ||
Wireless Radio: | Enable | |
Name (SSID): | Mazlik | |
Channel: | 1 | |
Mode: | 11bgn mixed | |
Channel Width: | 20MHz | |
WDS Status: | Disable | |
WAN | ||
MAC Address: | 00-25-D3-FC-24-7C | |
IP Address: | 192.168.100.101 | Dynamic IP |
Default Gateway: | 0.0.0.0 | |
DNS Server: | 0.0.0.0 , 0.0.0.0 |
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.