Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení WIFI sítě přes AP na Win XP

Od: repkin* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, mám router( access point) od D-Link WR741N, v NTB mám WIN XP, internet mám od UPC.

AP s modemem klasicky propojím kabelem do WLAN, do L1 dám kabel do NTB, nastavím síť dle návodu, popř. ručně doladím IP v nastavení. Když se však chci připojit k bezdrátové síti, píše mi to, že "certifikát nutný pro přihlášení k síti nebyl nalezen". Na internetu jsem našel, že se má vypnout nějaké ověřování 802.11, ale když to vypnu, tak mi to také nejede.

Síť tam je, signál má plnej, ale wifi mi nejede. Internet přes kabel mi jde normálně.

Prosím o radu, jak to nastavit. Jsem laik, tak prosím polopatě. Děkuju *frajer*

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

to se tu nenajde nikdo, kdo by tomu rozuměl?

repkin*
hodnocení

0x

Takže sítí to není, jiný počítač než s XP se v klídku připojí. Zkoušel jsem to samé udělat i u přítelkyně, která má ten samý router, přes Wifi kartu, ale nejde to, přičemž na NTB s WIN 7 to jde v pořádku.

juldab*

V tom Dlinku dej disablovat QSS. Je to pin pro rychly nastaveni a dale se podívej na typ wpa nužeš mít wpa psk a wpa2 psk dále si nastav ručně šifrování třeba na aes no a v xp to musíš mít stejný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]