Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Google Chrome místo IE8

Od: wladi* odpovědí: 11 změna:

V souvislosti s včerejším varováním Microsoftu před nebezpečím pro IE, jsem již po několikáte nainstaloval Google Chrome.Zatím co při nainstalovaném IE8 při poslouchání radií a současném prohlížení stránek či jiné činnosti chodí radia perfektně, tak při Googlu mám stálé problémy se zvukem /nekvalita, při kliknutí jsou mikrovýpadky ve zvuku a pod/.Z tohoto důvodu se stále vracím k IE, i když Google je jinak bezvadný.Znáte někdo řešení? Poraďte, díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucius*
hodnocení

0x

To je vážně zvláštní, nikdy jsem se s tím nesetkal, začal bych návštěvou viry.cz. Tam je forum, jsou tam rady jak proskenovat pc a vyčistit případnou havěť. Pokud to setrvá, tak vytvořit log a poslat jej do fora, oni už řeknou co a jak.

bena*
hodnocení

0x

Myslím si, že to tak vážné není, každý prohlížeč a obecně každý program je děravý, ale hackeři se nejvíce soustředí na IE - je nejpoužívanější. Samozřejmě výrobci pořád vydávají nové a nové aktualizace, u konkurence rychleji, než u IE, žel.

Do několika dní se to vyřeší aktualizací nebo si to lze ručně zalepit. A pokud nebudete chodit na rizikovější weby, tak bych se až tolik neobával.

Google chrome nedoporučuju, odesílá o svých uživatelích docela dost citlivý údaje a to by se mi nelíbilo. Ty údaje pak mohou být použity třeba i k marketingovým účelům. Google chrome má problémy s přehráváním videí i některých rozhlasových stanic, protože má vlastní upravený Flashplayer a ten má problémy.

Pokud chcete jiný prohlížeč, doporučím prohlížeče Avant Browser Lite nebo Opera. I Firefox není špatná volba.

Na vir bych to tedy viděl, ale kdyby v budoucnu něco, přijďte sem položit dostaz, tady je taky spousta odborníků.

doplněno 19.09.12 15:12:

Uživatelé IE si mohou stáhnout a nainstalovat tuto součást a mohou být v klidu: microsoft.com/...

Lujs: Ano, je to mylsím ono...

Honzo nezlobte se na mně ale vy pořád píšete o nějakejch citlivejch údajích který Chrom odesílá ale nepíšete jaký.

Můžete napsat něco konkrétního?.?.?

doplněno 19.09.12 14:44:

Mě nevadí že Gůgl ví jaký stránky navštěvuju a moje citlivý údaje (datum narození apod.) mu přece nedávám.

doplněno 19.09.12 14:46:

Jo a to Chromium se mi přes ten rar nepodařilo otevřít a zabudovat.

doplněno 19.09.12 14:47:

Schválně to na root.cz zkusím pohledat a třeba změním názor.

doplněno 19.09.12 14:48:

Není to todle root.cz/...?.?.?

bena*

Určitě. Těmi údaji jsou například stránky, které navštívíte nebo kam se přihlašujete. Zkušenější člověk to může dokázat programem Wireshark či jiným pro sledování komunikace. když budete psát adresu, tak začne velice silná komunikace s googlími servery. byl o tom vydán i článek na Root.cz z českých webů, dále jsem to viděl na různých jiných cizojačných webech a nebo blogách počítačových nadšenců.

doplněno 19.09.12 14:42:

Já nikdy nepíšu žádné neověřené bludy, to se nemusíte bát ;)

doplněno 19.09.12 14:46:

Pokud to někomu nevadí, budiž :) Mě to vadí a myslím, že nejsem sám.

Také jsem proti "Chrobáku". *blee* Všichni říkají jak je skvělý, ale vůbec to není pravda. Kolikrát už tu na poradně byly dotazy ve stylu "V google chrome mi nejde Youtube"Porovnejte to s počtem dotazů u ostatních prohlížečů (když se nepočítají problémy způsobené tím že tazatel někde na něco omylem kliknul). A viděli jste nekdy někdo v televizi reklamu třeba na Firefox nebo Operu? Tak masovou reklamu má jen Chrome (plus se cpe do instalací jíných programů). Něco co potřebuje TAKOVOU reklamu asi nebude tak zázračné. Zamyslete se nad slovem reKLAMa.

doplněno 19.09.12 20:04:

Plus to odesílání informací jak říkal bena. To je asi to nejhorší, protože Google z toho má šílený prachy.

doplněno 20.09.12 17:06:

A zase. Problém který má Chrome. poradte.cz/...

dzordz*

Nastavení -> Zobrazit rozšířená nastavení -> zrušit "Používat službu předpovídání, která pomáhá dokončovat vyhledávací dotazy a adresy URL zadávané do adresního řádku." Vyřešeno, nic se nikam neposílá.

I když je tahle možnost zapnutá, odesílá se jen to, co píšete, aby vám byly nabízeny vhodné výsledky: p, po, por, pora, poradt.. Ale když vlezete na stránku přes odkaz, ze záložek, odkazem z jiného programu, neposílá se nic.

Co se nabízí při instalaci: bing toolbar, mcafee antivirus a ještě další věci, na které si nevzpomínám. A to i při instalacích, kde by to člověk nečekal (posledně snad u updatu flashe nebo javy?)

Tak masovou reklamu má jen Chrome, protože jen Google na ni má :) Nakonec televizní reklamy na IE9 byly taky (i když u nás možná ne).

No jo, ale PROČ na ni má?

dzordz*

A proč měl na to, aby ukončil svůj projekt video.google.com a radši koupil celý youtube za 31 miliard czk? Kvůli chromu, kterej vyšel až o dva roky pozdějš? :)

bena*

Ano, ale ty výsledky mohou být snadno zneužity - když použiju vyhledávací pole a mám zapnutý našeptávač při psaní dotazu z IE9 či Opery nebo Firefoxu, tak se nic neposílá. Z Google chrome však ano a tam právě je pak vidět komunikace s googlími servery. tyto údaje pak mohou být využity třeba pro marketing...

Při instalacích freewaru se nejvíce nabízí Google toolbar, následuje Google chrome (často jsou spolu nabízeny - zakálit IE, které bude pomalé, nestabilní - donutí lidi k přechodu na Google chrome, protože v počítači už je), Yahoo! Toolbar, ASK Toolbar, Zrychlení počítače, další toolbary a "zázračné" programy, včetně McAfee Security Scan plus. Tento bordel je považován za bloatware.

Reklamy na IE9 chvíli běžely, vím, že na Scuzzu /hudební stanice/ občas byly, ale pamatuju, že byly 9vteřinové - byly na IE9. A přišly mi celkem podařené...asi je dělala stejná reklamka jako na GoCompare (ale ty byly delší a v závěru trošku už lezly krkem, ale ze začátku dobrý) - nebyly tak nudné jako ty Googlí, které trvají věčnost, je tam nějaká nudná hudba, když pominu Africký tanec či jak se to jmenuje.

Google je pomalu takový monopol a dělá si co chce..to evropská komise drží hubu, dala asi jednu pokutu, ale spíše to bylo na očko takové tytyty, taková fraška... :)

doplněno 19.09.12 20:44:

Video.google.com nebyl konkurenceschopný a Youtube, to je zavedená značka, zná ho snad každý...Tak pro Google byl výhodnější nákup Youtube, které od té doby je samá reklama...ještě před 5-6lety těch reklam tam bylo minimum...

Ale zase Google ten Youtube vytáhl nahoru /asi ho nutí vývoj/, dal tam nové technologie - kvalita videí je pestrá od SQ do HD, zavedl HTML5 video...

dzordz*

No tak ale ten našeptávač nabízí jen výsledky ze záložek a z historie, ne? Když budete chtít mít nabízeny nejpopulárnější výsledky z vyhledávačů (myšleno google, seznam, yahoo..), tak se přece dotaz odeslat musí, ty adresy se tam samy od sebe nevezmou :) Že google posílá dotaz na google a ne na bing, je docela pochopitelné. A dá se to vypnout (viz výše), pak to funguje naprosto stejně, jako ostatní našeptávače.

Jenže počítačově nenadaní lidé si to vypnout neumějí a na to Google sází. Že prostě bude vydělávat (promiňte mi to slovo) na blbejch lidech. Když budu chtít našeptávač od googlu, tak si na ten google sám najedu. *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]