Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po startu PC musím dát F1

Od: renatka* odpovědí: 18 změna:
Prosím o radu, Widows XP musím spouštět přes klávesnici F1. Prosím, poraďte mi jak tento problém odstranit, zřejmě je to v BIOSU špatně nastavené. Děkuji renca.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
mrkni se co ti pise na monitoru... vetsinou pise, ze bud nemuze nalezt klavesnici nebo neni v poradku nejaky parametr... napr. neotaci se chladic apd... v BIOSu lze i nastavit, aby tyto chyby ignoroval.
renatka*
hodnocení

Po startu a i po restartu mi to nabídne F1,tím se mi spustí Windows a nebo mi to nabídne delete a tím se dostanu do BIOSU. Dříve se mi to spouštělo automaticky. Znova jsem přeinstalovala Windows a asi jsem tam něco v BIOSU zblbla. A teď se mi to zpouští až po F1.
Tak znovu: co přesně to napíše, to že tam je F1 nebo del je jasný ale bude tam ještě napsaná chyba. Možností je mnoho...
renatka*
hodnocení

Píše mi to Press F1 to continue, Del to entr setup.*nevi*Zmáčknu F1 a windows naběhne a já můžu teprve pracovat. Zdržuje mě to ... dík za odpověď...
Neni třeba nesystémové cd/disketa v mechanice/disketovce? Je to staré pc? To začalo dělat po reinstalaci? Opravdu to tam nic jiného nepíše?
renatka*
hodnocení

Žádná disketa a ani cd tam není. Když nastartuju počítač tak mi tam skočí nápis Press del to enter Setup to a to zmizí a potom se tam objeví nápis press F1 to continue, Del to enter Setup a musím zmáčknout F1a už to zase normálně pokračuje...
A dál? Mě zajímají i ostatní odpovědi... Zatim jsem se dozvěděl co ti to píše a že tam neni cd.
renatka*
hodnocení

Začalo to po přeinstalování Windowsu , počítač je asi 2 roky starý. Kde to má psát tu chybu?

Pakliže to je po startu PC, tak to reinstalace operačního systému neovlivní. Doporučuji se podívat na ty odkazy, co jsem psal posledně.
scratch

Na neco podobneho jsem se ptal uz tady:

kdyztak davam odkaz jestli to pomuze. poradte.cz/... ale nevim jestli je to ten samy problem.

renatka*
hodnocení

Jak jsi to nakonec vyřešil?*nevi*

lukyn1811*
hodnocení

0x
Psala jsi, žes možná něco zmršila v BIOSu - nehrála sis třeba s nastavením FSB, frekvence pamětí nebo nedejbože s voltáží? Najeď do setupu a odentruj "load optimal settings" nebo podobnou volbu (záleží na typu biosu). pak dej něco ve stylu save and exit a potvrď (většinou YES nebo CONFIRM). Pokud šlo o problém s nastavením BIOSU, tak by mělo být všechno v pořádku.

tox232*
hodnocení

0x
Dělalo mi to něco podobného ale po mem testech atd. mi to něco vypsalo bohužel už si nepamatuji co .Ale problem byl v BIOSu nastavení ventilatoru CPU kontroloval rychlost tak sem to zakázal a je klid vše funguje jak má .Mám desku ASUS a7v600 někdo mi potom říkal že to ASUSi dělaj.

renatka*
hodnocení

Děkuji všem co se mi pokusili pomoci, už jsem to vyřešila. Bylo to v BIOSU: Ještě jednou děkuji.;)

pablos007*
hodnocení

0x

zdravím, tento problem jsem také mněl pak jsem si na to zvyknul asi po čtvrt roce z jiného důvodu přeinstaloval Windows a problém byl pryč

dokonce tento problém měl i kamarád také z jiného důvodu přeinstaloval Windows a také bylo po problemu

lukyn1811*
Pokud se podobné hlášení vypíše ještě před startem systému, tak potom nechápu, jak mohla tenhle problém vyřešit nová instalace Windows - ale jsou věci mezi nebem a zemí... *nevi*
Evidentně to bylo již ve fázi kdy startuje systém,ale jelikož plno lidí dokud nevidí grafiku tak podle nich systém nejde tak pak vžnikaj fámy ;) Třeba něco s bootloaderem nebo jemu podobné...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]