Prosím o radu, Widows XP musím spouštět přes klávesnici F1. Prosím, poraďte mi jak tento problém odstranit, zřejmě je to v BIOSU špatně nastavené. Děkuji renca.
mrkni se co ti pise na monitoru... vetsinou pise, ze bud nemuze nalezt klavesnici nebo neni v poradku nejaky parametr... napr. neotaci se chladic apd... v BIOSu lze i nastavit, aby tyto chyby ignoroval.
renatka*
Po startu a i po restartu mi to nabídne F1,tím se mi spustí Windows a nebo mi to nabídne delete a tím se dostanu do BIOSU. Dříve se mi to spouštělo automaticky. Znova jsem přeinstalovala Windows a asi jsem tam něco v BIOSU zblbla. A teď se mi to zpouští až po F1.
Neni třeba nesystémové cd/disketa v mechanice/disketovce? Je to staré pc? To začalo dělat po reinstalaci? Opravdu to tam nic jiného nepíše?
renatka*
Žádná disketa a ani cd tam není. Když nastartuju počítač tak mi tam skočí nápis Press del to enter Setup to a to zmizí a potom se tam objeví nápis press F1 to continue, Del to enter Setup a musím zmáčknout F1a už to zase normálně pokračuje...
Psala jsi, žes možná něco zmršila v BIOSu - nehrála sis třeba s nastavením FSB, frekvence pamětí nebo nedejbože s voltáží? Najeď do setupu a odentruj "load optimal settings" nebo podobnou volbu (záleží na typu biosu). pak dej něco ve stylu save and exit a potvrď (většinou YES nebo CONFIRM). Pokud šlo o problém s nastavením BIOSU, tak by mělo být všechno v pořádku.
Dělalo mi to něco podobného ale po mem testech atd. mi to něco vypsalo bohužel už si nepamatuji co .Ale problem byl v BIOSu nastavení ventilatoru CPU kontroloval rychlost tak sem to zakázal a je klid vše funguje jak má .Mám desku ASUS a7v600 někdo mi potom říkal že to ASUSi dělaj.
renatka*
Děkuji všem co se mi pokusili pomoci, už jsem to vyřešila. Bylo to v BIOSU: Ještě jednou děkuji.
zdravím, tento problem jsem také mněl pak jsem si na to zvyknul asi po čtvrt roce z jiného důvodu přeinstaloval Windows a problém byl pryč
dokonce tento problém měl i kamarád také z jiného důvodu přeinstaloval Windows a také bylo po problemu
lukyn1811*
Pokud se podobné hlášení vypíše ještě před startem systému, tak potom nechápu, jak mohla tenhle problém vyřešit nová instalace Windows - ale jsou věci mezi nebem a zemí...
Evidentně to bylo již ve fázi kdy startuje systém,ale jelikož plno lidí dokud nevidí grafiku tak podle nich systém nejde tak pak vžnikaj fámy Třeba něco s bootloaderem nebo jemu podobné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.