Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chyba při bootování

Od: scratch odpovědí: 9 změna:

Dobry den,

pri zapnutí PC nenabíhá počítač. Při opakovaném spuštění tlačítka POWER nebo RESTART počítač nabíhá, ale s touto hláškou při detekci IDE:

" Detecting IDE drives...

Warning! Some changes in chipset or clock settings caused boot failure. Defaults for these settings have been loaded.

Press F1 to continue"

Po zmáčknutí klávesy F1 pak běží systém i celé PC normálně. Děkuji za rady.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

woodstock*
hodnocení

0x

Možná že je v háji baterie - napájení BIOSu. Ale možná je už špatná deska. Jak je to PC starý a co je v tom za CPU a RAM?

Pokud je deska stará, může dojít k nafouknutí a vytečení kondenzátorů, takže výměna baterie by nepomohla. Každopádně je to nejmenší investice na opravu. Baterie stojí cca 40,- korun.

Pokud PC nastartuje až po opakovaném stisknutí tl. POWER tak mi to přijde na vadnou desku.

scratch
hodnocení

PC reaguji uz pri prvnim spusteni tlacitka POWER (led diody sviti), ale nenabiha BIOS ani OS. Jedna se o CPU AMD Athlon XP 2600+ a RAM DIMM DDR 512 MB 400 MHz a 256 MB 400 MHz, stari PC je neco pres 2,5 roku. Nezda se mi, ze by nektery z kondenzatoru byl "nafouknuty", ale zkusim vymenu baterie. Diky za radu
Nebo mi připadá že to máš nataktované...
woodstock*
taky je to možný... dopuručil bych Load default BIOS, nebo best performance bios. Záleží jaké jsou jeho možnosti. Neměníl jsi nastavení BIOSu?
scratch
hodnocení

Nataktovane to urcite neni (ja to ani neumim, tak zbehly v tom nejsem) a co se tyka nastaveni, tak krome tech zakladnich napr: bootovani a povoleni USB tam nikdy nic nenastavuji. Jeste ohledne tech programu co tu byly zminovany muzete mi dat podrobnejsi informace? Diky
woodstock*

Jaké programy? Pokud myslíš Load Deafault BIOS, tak to není program. Je to možnost nastavení firemního "originálního" BIOSu, právě pro případ, že si tam něco přenastavíš a nefunguje, nebo blbne PC.

scratch
hodnocení

Aha takze to nastaveni najdu primo v BIOSu? Ok diky
A bacha, je dost možný že ti to přiřadí špatnou rychlost na procesor (podtaktuje), zapne integrované věci co jsi měl třeba vypnuté atd...
scratch
hodnocení

Tak jsem zkousel zmenit nastaveni v BIOSu a nic se nezmenilo. Jeste zkusim vymenit baterii na desce, jestli bude problem tam. Jinak opravdu netusim kde je problem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]