Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Foto uložené na USB nelze otevřít

Od: mik* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, s PC moc neumím a potřebovala bych s něčím poradit - z PC jsem přehrála složku a v ní asi 6 složek s foto na USB velikost ok, druhý den jsem se podívala a normálně šlo se na foto podívat. Ale po týdnu jsem soubor otevřela a složky měli divné názvy místo písmen měli kostičky a ukazovalo ,že složka je prázdná. USB jsem vyndala a zkusila do jiného PC to nešlo vůbec místo složky se tam objevil bílý list který velikostně neodpovídá a nelze vůbec otevřít a nemá koncovku. Kopírovala jsem i jiné složky s foto a ty jdou normálně otevřít. Prosím o radu je to důležité děkuji . A ještě ve fotáku mám pamětovou kartu jsou tam uložené foto i když jsem je smazala? existuje na to nějaký program? Prosím o radu je to důležité děkuji :(

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

3x

Na obnovení smazaných souborů je výborná Recuva (stáhnout lze např. odsud - slunecnice.cz/... ), ale ty soubory nesmí být přemazané jinými (tedy např. pokud jsou na kartě ve foťáku fotky jen smazané, půjde to, pokud už ale na danou kartu vyly zase nějaké uloženy-vyfoceny, jít to nemusí).

Podle popisu chování USB flash je složka také smazaná - a také by mohla jít obnovit...

Pozor - pro instalaci Recuvy je nutné zvolit jiný disk, než byly vymazané soubory (na témže disku nedělej až do případné obnovy žádné operace zápisu, defragmentaci ani nic podobného).

hansschuman*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Nezálohujete fotky před smazáním?

USB Flash paměť není dvakrát zrovna spolehlivá záloha.

Jsem zastáncem zálohováním na kvalitní zálohovací media CD (jsou k tomu určená).

Jako pojistku používám internetové uložiště Uložto.cz, kde stačí nahrát fotky v zaheslovaném archivu (používám 7zip) a označit po nahrání jako soukromé (pro jistotu).

Druhou pojistkou je zálohovat složku s fotkami na Dropbox.com. Instalovaná aplikace vytvoří v počítači složku, která je zabezpečeně synchronizovaná s jejich serverem ( vše je kodováno AES 256).

Kdekoliv na světě máte pak přístup ke svým fotkám a i po smazání z počítače máte třicet dní (u neplacené verze) možnost obnovy přes internetové rozharní.

Nejjistější zálohou je ale stále starý dobrý papír. Tisk fotek dnes nestojí moc s klasické fotky vydrží léta.

To se ovšem nedá říct o běžných laciných CD/DVD, usb flash a o harddiscích ani nemluvě, u nich často ani přes kontrolu S.M.A.R.T může dojít k nečekanému selhání.

Fotky ze smazané karty jdou jist obnovit, ale záleží jestli jste již do foťáku fotila od smazání. Je zde totiž riziko, že už se staré fotky přepsaly a obnovit nepujdou

S pozdravem

Hans S.

doplněno 15.02.13 13:54:

Co se týče tvého usb disku, tak mám podezření, že ti odchází do věčných lovišť (nejsou věčné)

Mě se toto stávalo s videi, že po nahrání za čas nešla přehrát.

Nepomáhalo ani formátování, prostě nic.

Letěl z přímou cestou Letiště Elektro Odpad.

Pokud je ještě v záruce, tak doporučuji co nejdříve reklamovat.

zde odkaz na kvalitní zálohovací media:

ges.cz/...

doplněno 15.02.13 13:56:

Pochopil jsme že nejste velkým znalcem PC.

Doporučuji proto obnovu fotografii přenechat nekomu, kdo tomu rozumí a kdo to už dělal.

H.S.

mik*
hodnocení

Bohužel nezalohuji já jsem je chtěla z PC dát na USB proto,kdyby se něco stalo s počítačem aby nebyli ztracené no a čemu jsem chtěla předejít tak se stalo :( na foták už jsem fotila USB je skoro nové je to Maxell 4GB

praivo*
hodnocení

2x

Jaký typ flash disku máš? Mně podobné věci dělá 8GB Verbatim Store'n'Go a celkem už mi podobnou cestou "odešly" asi tři :( Na to není jiné řešení než "flashku" vyhodit. Co se týče smazaných fotek, zkus zmíněnou Recuvu nebo PhotoRec.

mik*
hodnocení

Mám maxell 4GB no vyhodit bych jí chtěla ale pořád doufám, že ty fotky půjdou nějak ven jinak diky

troja*
hodnocení

0x

Podívejte se zda na poradte.cz/...

mik*
hodnocení

0x

Děkuji za odpovedi, neodvažuji se foto z USB zachranovat a více ho nepoškodit radši to dám do rukou odborníků. Díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]