Nejste přihlášen/a.
Ahoj, zdravím,
mám takový menší problém, který mi už dost začíná lézt na mozek. Jako studentka se s mým notebookem pohybuju na více místech, ale velmi často bývám u své kamarádky, kde mám problém s internetem. Ne tak úplně s připojením, doufám, že to vysvětlím co nejlépe, nikde jinde se mi to totiž nikdy nestalo a nestává.
K internetu jsem v pohodě přihlášená, ale častokrát se mi stane, že mi najednou nenaskočí stránka a místo toho tu mám upozornění (nevím, jak jinak to nazvat) - Nebyla přijata žádná data (či tak nějak) a jediná rada u toho je, načíst stránku později. Jenže to bych se nikdy nedočkala, tak se musím od sítě odhlásit, hned přihlásit a na nějakou chvíli mi to zase jede. Ale všimla jsem si, že i když mi to takhle vyskočí, že mi to nejde a zrovna například stahuju písničku, tak s tím se vůbec nic nestane a jede to dál. Ale proč mi potom nejdou ty stránky? Kdyby mi někdo poskytl nějakou radu, co s tím, budu neskonale vděčná, z tohohle mi už brzo hrábne.
Moc děkuji
Ahoj,
toto jsem uz jednou resil a nakonec se ukázalo že je to poskytovatelem internetu. Jakym zpusobem si u kamaradky pripojena, pres WIFI? Muze to byt i prohlizecem ale pokud se ti to nedeje jinde nez u kamaradky tak bych v softwaru chybu nehledal.
Napis pokud vis o jakeho se jedna poskytovatele a zda pozaduje prihlasovaci udaje do site kdyz se pripojujes.
Připojuji se přes wifi, vyplnila jsem údaje, abych se mohla přihlásit a od té doby to jde automaticky. Kámoška používá svůj notebook a ona s tím problém nemá. Jinak mám Windows Vista a už dlouho používám jako prohlížeš Google Chrome.
To by chtělo zkontrolovat vícero věcí.
1) na jak dlouho vám router (DHCP server konkrétně) přiděluje IP - tzv. zápůjčka IP adresy - viz příkaz ipconfig (níže)
2) zda v době výpadku máte přidělenou IP - viz ipconfig
3) podle výsledku bodu 2) zkusit zda máte konektivitu do internetu (nemyslím Wifi - to je vlastně místní síť WLAN, kterou vytvari router, ke kteremu jste nejspise stale pripojena, ale nemusi byti uz konektivita z WLAN do WAN cili do internetu) - toto se zjisti prikazem ping (níže)
4) na jakem stanardu wifi ( 802.11 b / g / n ) vysílá router wifi a jaké standardy podporují vaše notebooky (oba). Protože existuje tzv. přepínání rychlosti podle síly signálu a taky podle vyskytnuvších se klientů v síti. A tak v závislosti na vzdálenosti a pokrytí se může toto stávat. Potom to nemusí podporovat, nebo dokonce zvládat vaše síťová karta (nebo je jen špatně nastavena). Takže bych potom zvolil na routeru nižší tedy b/g standard. Ale to vy neovlivníte, to by musela kamarádka nastavit na svém wifi routeru. Za sebe toto vidím za nejpravděpodobnější variantu.
5) pokrytí signálem, rušení jiné wifi či jiného zdroje záření (mikrovlnka), špatný firmware v routeru ... to už by mohlo stačit zkuste nejdříve body 1-4
K těm příkazům: kliknout na Start -> do vyhledávacího pole napsat cmd a spustit. Otevře se černé okno (příkazový řádek) a zde rovnou tak jak to je, začněte psát ony příkazy :
ipconfig /all (enter) (dodržujte mezeru před lomítkem!) -> vyskoci mnoho informaci , v kterych musite vyhledat to, co prave hledate ...viz body, ktere jsem sepsal.
ping 77.75.76.3 (enter) (dodržujte mezeru! mezi čisly jsou tečky) -> Poslání 3 paketů na server seznam. On by měl 3x odpovědět v řádkách milisekund - tím zjistíte, zda odpovídá (jste online) nebo neodpovídá (odpojena od Internetu / nebo výpadek serveru na ktery "pinkate". V tomto případě je to www.seznam.cz)
Píšu až po delší době, neměla jsem totiž možnost to u kamarádky vyzkoušet, jelikož jsem u ní ještě nebyla... Druhý příkaz jsem vyzkoušela, ten udělal to, co snad udělat měl - tedy odpověděl. U příkazu ipconfig si už ale nejsem jistá, kde mám v tolika informacích hledat.
Po vyjeti prikazu ipconfig /all vyjede podobná (neli stejná) tabulka (viz obr). Znazornil jsem Vam presne to, co hledame. Nicmene, kdyz rikate, ze Vam prikaz ping odpovida, tak to znamena, ze mate prideleno IP a ze v ramci internetu vam dotazujici server odpovidal. Pokud to bylo v te dobe, kdy doslo k vypadku. Zkontrolujte i zda vam prikaz ping odpovi, kdyz nenapisete IP adresu serveru, ale primo jeho nazev, takze "ping www.seznam.cz" -> odpovedi by mely byt totozne. Odpovidat bude opet server 77.75.76.3
Timto ale zjistime, zdali funguj(i) DNS server(y) -> to je ten údaj kousek pod zápůjčkou.
Pokud budou chodit odpovedi, budeme resit dale - pokud odpovedi nebudou, zkuste prikaz ipconfig /flushdns a potom
ipconfig /registerdns
Nicmene si myslim, ze problem je stále v bodu 4) na ten jste koukala?
Vyzkoušeno znova a dle obrázku jsem dohledala a nesledala jsem tam nic špatně. (teda alespoň si to troufám tvrdit =D) Tudíž se vracím k bodu 4) na který jsem předtím už zapomněla. A s tím si nevím rady, jak pozjišťovat.
1) A vyzkoušela jste i ten ping na WWW adresu misto IP adresy? Protože pokud by byl skutečně výpadek wifi sítě, tak by nešel internet vůbec. Takto mi to připadá, že navázané spojení funguje, ale pro načtení nové stránky (www.blablabla.cz) vam neodpovi DNS server a tak nedostanete IP adresu onoho serveru (napr zminovany www.seznam.cz = 77.75.72.3) kterou pc potrebuje, aby zobrazil stranky. Takze ping na IP adresu vysel - tim jsme overili, ze internet jde. Ted jsem potreboval zjistit, zda funguje i ten DNS server ...
2) Na jak dlouho Vám teda přiděluje DHCP server IP adresu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.