Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nefunguje internet v notebooku přes WIFI

Od: 10 odpovědí: 5 změna:

Dobrý večer, pomůže někdo laikovi. Notebook byl celý přeinstalovaný a byl zkoušený přes Wifi v mobilu a vše fungovalo. Ten kdo ho přeinstaloval řekl, že už vše je ok a bude fungovat, kdyby ne už je to jen vadou přístroje. Jsem na byte, kde je Wifi zadám heslo objeví se, že jsem připojen na internet načte se seznam.cz a dále nic jen se stále načítá a objevují se různé zprávy např. nebyla přijata žádná data. Stránku nelze načíst, protože server neodeslal žádná data. Chyba 324... V bytě všem jiné notebooky fungují. Kde může být problém? Jak může být vadný přístroj, když někde jak uvádím výše bez problému a hlášení funguje a na jiném místě nejde? Je tedy duvod k reklamaci přístroje? Co dělám špatně. Děkuji za pomoc

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stany*
hodnocení

0x

podle nne je chyba v nastavení notebooku. Myslím, ze na wifi routeru je nastavena pevna IP k vasemu NTB a na NTB je povolen DHCP server. Bez znalosti nastaveni routeru se to tezko radi. Varianta 2 je vadne zarizeni, ale to se mi nezda pravdepodobne

Tak kdyby bylo spatne nastaveni DHCP, tak by se nezobrazil ani seznam, pokud by nebyl nacteny v cache. Zkuste na seznamu zmacknout F5 pro obnoveni, nebo v nastaveni IE ci jineho prohlizece smazat historii. Dalsi moznost je jit do start/spustit a zadat prikaz cmd, potvrdit OK. DO noveho okna napiste ping seznam.cz a uvidite, jestli se vam objevi odpoved reply s udaji casu, ebo ne

hodnocení

0x

Jak byl zkoušený přes wifi v mobilu? To moc nechapu. To jako, že jste si z mobilu udělali Acces Point a k němu se připojili notebookem, nebo jak tu větu mám chápat?

Určitě vyzkoušejte jak Vám tu radí ten příkaz ping. Je totiž možné, že je nastaven i špatně prohlížeč (proxy, atd..)

Takže Start -> Spustit -> cmd (enter) -> otevře se černé okno -> napsat ping www.seznam.cz (enter)

Tím se vyzkouší konektivita.

Pokud to bude psat cokoliv jineho nezli "odpoved od 77.75.76.3" ... tak je neco spatne.

Vyzkousejte pote prikaz ipconfig a opiste (printscreen) co vam to odpovedelo.

V neposledni rade zkontrolovat nastaveni routeru, zda tam nejsou nastavena nejaka pravidla, at uz filtrovani MAC adres, ci QoS atd..

10
hodnocení

Dobry večer, děkuji za pomoc. Byli jsem v byte, kde Wifi není,ten kdo mi daval notebook do pořádku měl svuj mobil a v něm WIfi a řekl, že do notebooku dal to jeho heslo Wifi a internet a vše fungovalo. Omlouvam se moc tomu nerozumim. Vaše rady muzu vyuzit až v patek, kdy budu na bytě, kde mi notebook nefunguje.

anige

Dobrý den,

mám podobný problém. Koupila jsem si před 14 dny nový notebook Sony a včera mi přišli připojit internet a technik zjistil, že ten můj prostě nejde. Jeho notebook přinesený z auta ke mně do bytu normálně fungoval, prý je to špatná instalace internetu do notebooku z výrobny. Šla jsem ho hned reklamovat, ale prý se jim to ještě nestalo a poslali ho na posouzení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]