Nejste přihlášen/a.
Vážení, zajímalo by mě, jestli existuje nějaké zařízení, které by dokázalo vypálit na DVD záznam z VHS kazety. A jestli je možnost takový přístroj běžně zakoupit.
Děkuji
No, máte-li DVD rekordér, tak stačí nastavit a propojit to s VHS přehrávačem/rekordérem a mělo by to jít.
(takhle jsem dědovi přehrával filmy z DVD na klasickou kazetu - logicky by to mohlo jít i naopak).
Jinak eixtují na to zařízení, říká se tomu myslím grabovací karta, která se dá do počítače...
Kdžytak zkuste prohledat starší příspěvky, 100% vím, že se to tu nejednou řešilo.
Hodně štěstí
Taky jsem něco málo nahrával přes to grabovací zařízení do usb, stálo necelý pětikilo. Má to jen dvě nevýhody, musíte mít video a přehrávat to normální rychlostí (což je ale pochopitelné) a kvalita není nic extra, srovnatelná s videocd (na druhou stranu, na těch vhs, nahrávanejch kdysi dávno z televize, to nevypadalo o nic líp).
Jen pro úplnost, kromě již zmiňovaných řešení existují stolní kombinované VHS-DVD přístroje. Stále jsou v e-shopech dostupné tyto: LG RCT689H (VHS -/... , Funai TD6D-D4413D/... , Funai WD6D-D4413D/... . Všechny mají i DVB-T tuner a lze je tedy poté používat i jako klasický stolní DVD rekordér. Převod na DVD je jednoduchý, měl by ho zvládnout i počítačový antitalent (a nepotřebujete k tomu ten počítač). Toto řešení má ale i své nevýhody: vyšší cena, možnosti úpravy záznamu omezené na to, co zvládne příslušné zařízení a často i nemožnost kopírovat originální VHS kazety vybavené "protipirátskou ochranou"Macrovision.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.