Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis záznamu z VHS na DVD

Od: jarda20* odpovědí: 9 změna:

Vážení, zajímalo by mě, jestli existuje nějaké zařízení, které by dokázalo vypálit na DVD záznam z VHS kazety. A jestli je možnost takový přístroj běžně zakoupit.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Videograbber

poradte.cz/...

Přepis záznamu z VHS na DVD

bena*
hodnocení

0x

No, máte-li DVD rekordér, tak stačí nastavit a propojit to s VHS přehrávačem/rekordérem a mělo by to jít.
(takhle jsem dědovi přehrával filmy z DVD na klasickou kazetu - logicky by to mohlo jít i naopak).

Jinak eixtují na to zařízení, říká se tomu myslím grabovací karta, která se dá do počítače...

Kdžytak zkuste prohledat starší příspěvky, 100% vím, že se to tu nejednou řešilo.
Hodně štěstí :)

stribrnak*

Pokud by Vám to nešlo jak popisuje výše Bena,zkuste poslat na předělání firmě,není to moc drahé,poslal jsem tam filmy natočené na starou kameru 8mm a pak mi vše dali na DVD

prevodvhs.cz/...

digitalnivzpominky.cz/...

hop®
hodnocení

0x

Přehrávám do compu přes televizní kartu...

ladinpraha*

Taky jsem to tak dělal, dostaneš tam tak záznam z jakéhokoli zařízení.

doplněno 08.01.12 18:43:

Kvůli tomu jsem si vlastně kdysi dávno první TV kartu pořizoval protože to bylo tenkrát nejdostupnější řešení.

dzordz*
hodnocení

0x

Taky jsem něco málo nahrával přes to grabovací zařízení do usb, stálo necelý pětikilo. Má to jen dvě nevýhody, musíte mít video a přehrávat to normální rychlostí (což je ale pochopitelné) a kvalita není nic extra, srovnatelná s videocd (na druhou stranu, na těch vhs, nahrávanejch kdysi dávno z televize, to nevypadalo o nic líp).

Dzordzi, když mám na videokazetách nahrávky v LongPlay rychlosti tak to převádět nepude?.?.?

dzordz*

Půjde, videorekordér si pozná typ nahrávky a přehraje ho správně.

Tahle krabička prostě veme jakýkoli vstup a nacpe ho počítači. Je to vlastně jen "přechodka", aby ty dvě zařízení šly spojit.

zkrat*
hodnocení

0x

Jen pro úplnost, kromě již zmiňovaných řešení existují stolní kombinované VHS-DVD přístroje. Stále jsou v e-shopech dostupné tyto: LG RCT689H (VHS -/... , Funai TD6D-D4413D/... , Funai WD6D-D4413D/... . Všechny mají i DVB-T tuner a lze je tedy poté používat i jako klasický stolní DVD rekordér. Převod na DVD je jednoduchý, měl by ho zvládnout i počítačový antitalent (a nepotřebujete k tomu ten počítač). Toto řešení má ale i své nevýhody: vyšší cena, možnosti úpravy záznamu omezené na to, co zvládne příslušné zařízení a často i nemožnost kopírovat originální VHS kazety vybavené "protipirátskou ochranou"Macrovision.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]