Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přehrát videopásky na DVD

Od: janicka18 odpovědí: 11 změna:

Ráda bych si od nějaké firmy nechala přehrát videokazety na DVD.Nevím,zda to jde a scháním kontakt na nějakou firmu co to dělá v Praze.Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

prevodkazet.cz/... (bez záruky, osobní zkušenost nemám, nalezl jsem to googlem . Ten ostatně nabízí i jiné možnosti, zkuste sama. Mám nejasný pocit, že jsemnarazil na nějakou firmu v Křižíkově ulici.)

rob*
hodnocení

0x

Dobrý den,

zkuste se obrátit na nějakou níže uvedenou firmu, osobní zkušenost nemám.

webovky-atd.cz/...

vitekpokorny.webnode.cz/...

marcel-vorlicek-purple-ea/...

klikni.idnes.cz/...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nechat si to převést bude drahé. Já bych použil video grabber, na Aukru se dá koupit levně.

aukro.cz/...

pc.itek.cz/...

xxx*
hodnocení

0x

Pokud máte možnost napojit video/tv na pc (pc video/koaxial vstup) tak se sníženou kvalitnou lze jednoduče přehrát do PC a následně v nějakém programu (DVD Shrink) vytvořit DVD nevýhodou je, že celí obsah musíte přehrát tedy jeden film třeba 90min.Tady bych uvažoval nad tím zda se nevyplatí spíše film sosnout odněkud z netu. (Tím vás k ničemu nenabádám a je to čistě vaše rozhodnutí)

hodnocení

0x

Pokud si koupíte na Aukru (je to nejvýhodnější cena, běžně se pohybuje kolem 1000Kč a více) výše uvedený USB grabber tak je to celkem hračka, z běžné VHS kazety nelze mluvit o snížené kvalitě, neboť samotný VHS záznam je horší než je schopný provést ten grabber. Přiloženým softwarem by měl jít zpracovat dál a vypálit na DVD.

reeve*
hodnocení

0x

Další jednoduchou možností je "kombo"VHS + DVD rekordér (nikoliv přehrávač). Při přehrávání VHS podle volby dokáže nahrávat digitální záznam na harddisk nebo ho vypaluje rovnou na DVD (a také opačně z DVD na VHS, což je však v dnešní době poněkud k ničemu).

Já k naprosté spokojenosti používám tenhle:
www.alza.cz/toshiba-rd-xv47-dvd-d76174.htm
Ale ten se už v současné době neprodává. V internetových e-shopech se však dodnes dá sehnat něco podobného (např. FUNAI TD6D-D4413DB), stačí zadat " VHS+DVD rekordér". Máte-li těch kazet více (a nemáte-li funkční VHS přehrávač) , těch cca 9 tisíc se vám vyplatí.

No kvůli přetočení kazet na DVD, to se opravdu vyplatí *smich**smich**smich*

reeve*

Potřebujete-li v práci (konkrétně ve škole) těch kazet přetočit několik stovek a chcete-li, aby to zvládl každý i bez složitého návodu (optimálně stisknutím jednoho tlačítka), tak se to opravdu vyplatí. Bonusem navíc je pak automatické softwarové vyčištění obrazu, díky čemuž se při převodu obraz z amatérsky nahrávaných kazet viditelně vylepší (odhaduji, že totéž by měl umět i soft pro nějakou kartu či USB udělátor s analogově-digitálním převodníkem do PC).

No já si myslím, že nevyplatí - je to prostě na přetočení a pak je to zařízení z poloviny k ničemu *smich*.

hop®
hodnocení

0x

Koupil jsem asi za 300,- televizní PCI kartu do noťase a přes scart to tam sypu. Pravda je, že ta VHS musí proběhnout a časově se to nedá urychlit.

Ještě poznámka, pokud jste kazetu déle nepoužívali, doporučuji ji před nahráváním den předem převinout tam a zpět, kvalita záznamu se tím trochu zlepší.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

K dotazu jestli to jde:samozřejmě že ano,sám si některé kazety,které chci vyhodit přehrávám na DVD. K druhé části dotazu: kontakty neznám z výše uvedeného důvodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]