Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LAN ze síťovky do síťovky, ovladač k síťovce

Od: jaromir83* odpovědí: 5 změna:

zdravím, chci si doma propojit 2PC do LAN sítě, už jsme to řešili tady

poradte.cz/...

mám teda 2 PC (na obou win XP SP2) propojené síťovým kříženým kabelem (v PC1 je ještě jedna síťová karta, od které vede kabel do routeru s internetem; na router je bezdrátově připojený ještě NTBK; takže PC1 je už v LANu s NTBKem?),

ale v jednom PC když tam dám sí'tovou kartu tak se po zapnutí PC objeví Průvodce nově rozpoznaným HW a chce to odkaz na ovladač k té síťovce, odkud si mám ten ovladač stáhnout prosím?

dík

doplněno 23.12.12 09:27:

*EDIT* nějaký univerzální ovladač asi by to chtělo, nvm co přesně to je za typ síťové karty, mezitím zkusím gúgl, dík

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Co ti hlasi naktery z programu, ktere vypisuji HW konfiguraci pocitace? Zkus treba SIV (pripadne si stahni nejnovejsi PCI ID databazi z te same stranky).
jaromir83*
hodnocení

už se mi ty síťovky na obou PC zobrazí na Místa v síti, zobrazit Síťová připojení.

PC1 jsem dal IP 192.168.2.1

maska 255.255.255.0

brána nic

PC2 jsem dal IP 192.168.2.2

maska 255.255.255.0

brána nic

HDD v obou PC nasdíleny

restartuji

doplněno 23.12.12 10:18:

na PC1 v Místa v síti, zobrazit Síťová připojení je u té nové síťovky červené X a Síťový kabel odpojen.

na PC2 jsou v Místa v síti, zobrazit Síťová připojení zobrazeny 2 síťovky (i když fyzicky je vevnitř jen 1, u obou jsem zadal

v PC2 IP 192.168.2.2

maska 255.255.255.0

brána nic.

v PC2 se u jedné zobrazuje to samé jak v PC1, druhá píše Připojeno. obsah HDD vzájemně nikde nevidím v Total COmmanderu ani jinde. Brány se nemusí prosím vyplňovat?

doplněno 23.12.12 14:50:

jak mýám zkusit pingnout PC navzájem prosím? HDD jsem dal Vlastnosti/Sdílet v obou PC
čtu "pro sítě gigabitový Ethernet a Token Ring je zapotřebí poněkud jiný druh kříženého kabelu". ono je víc druhů kříženého kabelu? PC1 po restartu teda pořád hlásí
Průvodce nově rozpoznaným HW: Síťový adaptér Ethernet.
aktuálně mám u LAN síťovek nastavení
v PC1
IP 192.168.0.1
maska 255.255.255.0
brána 192.168.0.1
v PC2
IP 192.168.0.2
maska 255.255.255.0
brána 192.168.0.1

je to správně? nikde nevidím navzájem PC harddisky abych mohl kopírovat soubory z jednoho PC do druhého/hrát hry

dík

jaromir83*
hodnocení

v PC1 mi program Everest vidí obě síťovky

i46.tinypic.com/...

doplněno 23.12.12 19:19:

jo tak byla asi ko síťovka, vyměnil jsem ji a už se PC1 a PC2 vzájmeně pingnou, ale HDD nikde nevidím abych mohl kopírovat soubory z jednoho PC do druhého, musím PC někde zařadit do nějaké Pracovní skupiny nebo...?

luke237
  1. Podle toho obrazku to vypada, ze v tom PC mas 3 sitovky (Hamachi, RTL8139, RTL8168) *sok*
  2. Na PC s jednou sitovkou si jako branu nastav IP adresu toho PC se dvema sitovkama.
  3. Obe PC musi byt ve stejne pojmenovane Pracovni skupine (workgroup), aby mohly sdilet prostredky.
jaromir83*
hodnocení

hamachi je virtuální LAN přes net, hry jedou to je hlavní, working group asi už není potřeba řešit, dík

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]