Nejste přihlášen/a.
PC1 s windows XP professional SP2
přes síťovku č.1 napojený internet
přes síťovku č.2 bych chtěl rozjet LAN
PC2 s windows XP home
1 síťová karta
síťový kabel budu prosím potřebovat křížený/nekřížený?
mám vytvořit nové síťové připojení? jaké hodnoty v TPC/IP přes Vlastnosti nastavit (IP, maska, brána)?
jaké bývají nejčastější problémy při LAN propojování, na co si dát pozor? dík
síťový kabel budu prosím potřebovat křížený/nekřížený?
mám vytvořit nové síťové připojení? jaké hodnoty v TPC/IP přes Vlastnosti nastavit (IP, maska, brána)?
1/ krizeny
2/ hlavni PC: sdilet pripojeni k internetu, povolit bla bla >> sitovka resetne ip, nastavit nejake ip compu treba 192.168.1.1, zbytek 255.255... to se doplni samo, kdyz budes psat ip, zkontrolovat ze mame sdileno >> hotovo
PC2: sit > ip treba 192.168.1.2 to je fuk, sama se doplni sit 255.255.255 a do policka Brana: napisem PC1 = 192.168.1.1
jo jeste buhvi kde uz to bylo > moznosti slozky... povolit jednoduche sdileni, nebo jak to bylo formulovane
oba restart a vymalovano
pokud to nepojede, jen overit cisla, overit sdileni netu a nastaveni
aha dyt on nechtel sdilet pripojeni
tak co tu resim... no tak nic staci tam pichnout kabl a ani se to imho nemusi nastavovat, jen povolit jednochuche sdileni souboru a slozek
respektive zadna brana se tedy nevyplnuje! jen ip, ktere imho ani nejsou treba vyplnovat
bezpečnost neřeším. a kdyby na PC2 byly visty/win7, je nějaký rozdíl v postupu zprovoznění LAN sítě prosím? dík
doplněno 14.11.12 10:22:a celý HDD teda v Tento počítač/ C: pravým myšítkem / Vlatnosti / Sdílet, jo? jde mi o hraní her přes LAN
pro hrani her jde jen o to aby se compy videli v siti, sdileni slozek vas zajima jen kdyz chcete pracovat se slozkama na druhem PC pres sit
doplněno 14.11.12 20:31: jo a vlastne hodne kvalitni reseni hrani MP i COOP her online (saints row je mazec coop, neco jak gta) je TUNNGLE
Postup pro hrani po internetu 2 az X lidi naraz:
download tunngle > install (+asi restart) > spustit + update(+asi restart) + registrace > login > v tunngle dame hledat nazev hry > dvojklik na ni> vylistuji se servery, vyberem vsichni stejny server > server nas prihlasil > dole je global chat, a napravo je panel, kde uz vidime prihlaseny nicky od ostatnich kamosu > domluvime se vsechno na ICQ atd(kdo hru zalozi, kdo je jaky nick, na kery server se jde atd) ** > tim s tunngle koncime a uz nas dal nezajima, pripadne v settings vypnout zvuky, krome IM zprav
**(lze komunikovat i pres Tunngle chat, kdyz jste vsichni prihlaseni na stejnem serveru ale nevim, jestli jde i konference)
spustime hru > LAN(ano LAN) > a vytvorime hru jak jsme zvykli (ostatni refreshuji na LAN > find LAN game) nejlepe hru zaheslovat at se vam tam nikdo jiny nese*e
100% vyzkousene, funguje to s kazdou
hrou, ktera ma moznost hrat LAN, a vyskytuje se ve vypisu her v tunngle ![]()
Co se kříženýho kabelu týče tak za posledních několik let jsem se nesetkal se sítovkou která by ho potřebovala
Co se připojení tak u XP je služba zdílení připojení zároven s e službou firewallu takže nejde vypnout firewall a mít sdílené připojení k internetu
krizeny kabl je na obyc LAN > LAN nutnost, kdyz tam date cokoli jineho, je to jak kdybyste mezi dva PC navazal snurku ![]()
Nesouhlasím. Dnešní síťové karty už se mohou propojovat normálním nekříženým kabelem. Holt technika směřuje rychle kupředu. Mě se jednou povedlo propojit netbook s modemem kříženým kabelem! Já si toho vůbec nevšiml a myslel jsem si, že není křížený. Nicméně všechno fungovalo a všechno žije.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.