Nejste přihlášen/a.
PC1 s windows XP professional SP2
přes síťovku č.1 napojený internet
přes síťovku č.2 bych chtěl rozjet LAN
PC2 s windows XP home
1 síťová karta
síťový kabel budu prosím potřebovat křížený/nekřížený?
mám vytvořit nové síťové připojení? jaké hodnoty v TPC/IP přes Vlastnosti nastavit (IP, maska, brána)?
jaké bývají nejčastější problémy při LAN propojování, na co si dát pozor? dík
síťový kabel budu prosím potřebovat křížený/nekřížený?
mám vytvořit nové síťové připojení? jaké hodnoty v TPC/IP přes Vlastnosti nastavit (IP, maska, brána)?
1/ krizeny
2/ hlavni PC: sdilet pripojeni k internetu, povolit bla bla >> sitovka resetne ip, nastavit nejake ip compu treba 192.168.1.1, zbytek 255.255... to se doplni samo, kdyz budes psat ip, zkontrolovat ze mame sdileno >> hotovo
PC2: sit > ip treba 192.168.1.2 to je fuk, sama se doplni sit 255.255.255 a do policka Brana: napisem PC1 = 192.168.1.1
jo jeste buhvi kde uz to bylo > moznosti slozky... povolit jednoduche sdileni, nebo jak to bylo formulovane
oba restart a vymalovano pokud to nepojede, jen overit cisla, overit sdileni netu a nastaveni
aha dyt on nechtel sdilet pripojeni tak co tu resim... no tak nic staci tam pichnout kabl a ani se to imho nemusi nastavovat, jen povolit jednochuche sdileni souboru a slozek
respektive zadna brana se tedy nevyplnuje! jen ip, ktere imho ani nejsou treba vyplnovat
bezpečnost neřeším. a kdyby na PC2 byly visty/win7, je nějaký rozdíl v postupu zprovoznění LAN sítě prosím? dík
doplněno 14.11.12 10:22:a celý HDD teda v Tento počítač/ C: pravým myšítkem / Vlatnosti / Sdílet, jo? jde mi o hraní her přes LAN
pro hrani her jde jen o to aby se compy videli v siti, sdileni slozek vas zajima jen kdyz chcete pracovat se slozkama na druhem PC pres sit
doplněno 14.11.12 20:31: jo a vlastne hodne kvalitni reseni hrani MP i COOP her online (saints row je mazec coop, neco jak gta) je TUNNGLE
Postup pro hrani po internetu 2 az X lidi naraz:
download tunngle > install (+asi restart) > spustit + update(+asi restart) + registrace > login > v tunngle dame hledat nazev hry > dvojklik na ni> vylistuji se servery, vyberem vsichni stejny server > server nas prihlasil > dole je global chat, a napravo je panel, kde uz vidime prihlaseny nicky od ostatnich kamosu > domluvime se vsechno na ICQ atd(kdo hru zalozi, kdo je jaky nick, na kery server se jde atd) ** > tim s tunngle koncime a uz nas dal nezajima, pripadne v settings vypnout zvuky, krome IM zprav
**(lze komunikovat i pres Tunngle chat, kdyz jste vsichni prihlaseni na stejnem serveru ale nevim, jestli jde i konference)
spustime hru > LAN(ano LAN) > a vytvorime hru jak jsme zvykli (ostatni refreshuji na LAN > find LAN game) nejlepe hru zaheslovat at se vam tam nikdo jiny nese*e
100% vyzkousene, funguje to s kazdou
hrou, ktera ma moznost hrat LAN, a vyskytuje se ve vypisu her v tunngle
Co se kříženýho kabelu týče tak za posledních několik let jsem se nesetkal se sítovkou která by ho potřebovala
Co se připojení tak u XP je služba zdílení připojení zároven s e službou firewallu takže nejde vypnout firewall a mít sdílené připojení k internetu
krizeny kabl je na obyc LAN > LAN nutnost, kdyz tam date cokoli jineho, je to jak kdybyste mezi dva PC navazal snurku
Nesouhlasím. Dnešní síťové karty už se mohou propojovat normálním nekříženým kabelem. Holt technika směřuje rychle kupředu. Mě se jednou povedlo propojit netbook s modemem kříženým kabelem! Já si toho vůbec nevšiml a myslel jsem si, že není křížený. Nicméně všechno fungovalo a všechno žije.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.